Last news in Fakti

10 Юни, 2020 20:36 4 111 58

Доц. Мангъров и други лекари предизвикаха щаба на диспут за COVID-19

  • доц. мангъров-
  • коронавирус-
  • мерки

Целта – да обсъдят различията в оценките и кои мерки е адекватно да се вземат

Доц. Мангъров и други лекари предизвикаха щаба на диспут за COVID-19 - 1

Дебат на тема „Коронавирус“ с участието на Националния оперативен щаб поискаха някои от основните критици на структурата чрез отворено писмо, изпратено и до медиите. Доц. Атанас Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов и бившият евродепутат д-р Антония Първанова през последните месеци категорично се противопоставят на мерките, вземани от държавата срещу коронавируса и сега искат да докажат правотата си на диспут в БТА на 17 юни.

Авторите на писмото отбелязват, че „в страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено Ковид-19 и обявено за пандемия,  което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция“, като щабът, от една страна, „има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата“, а, от друга, мненията на опонентите на НОЩ „си проправят път през алтернативни канали за информация, каквито са социалните мрежи и някои медии без национална представителност“.

С достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме не само мерките, които се приложиха, но споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите специалисти, когато се говори за: брой на болните; починалите в асоциация с вирус; брой на заразените със САРС-Ковид 19; изградилите имунитет (независимо от неговата трайност)“, посочват медиците.

Именно заради това и те настояват в рамките на дебата да бъдат обсъдени различията в оценките и в предложените мерки: „Дебатът е един от инструментите в демократичната държава и дава възможност на тези, които трябва да поемат отговорност да стигнат до решения, почиващи на научни данни и анализи. Изводите от един такъв дебат могат да доведат до предложения, които са полезни за обществото. Нека го използваме“.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    88 13 Отговор
    Ами редно е НОЩ да си изръси глупостите пред хора-специалисти, които да ги набутат, където им е мястото....знаете къде.

    Коментиран от #5, #14, #19, #27

  • 2 Миризлив пор

    28 97 Отговор
    Нека тези изпратили писмото да обявят с колко болни са се сблъсквали, имали ли са досег с вируса, лекували ли са някой и какво предлагат. То да плюеш на завършен мач като си стоял на трибуната е лесно, проблема е, че всичко се решава на стадиона. Отделно да заявят, че при нова вълна ще оглавят инфекциозните отделения където няма кадри.

    Коментиран от #8, #40, #44

  • 3 Кака Мара

    19 75 Отговор
    Такава интрига не е етична,понеже е "след дъжд - качулка"!
    Самочувствие се доказва с дела ,а не с теории за пред публика!Още повече ,когато другите са скочили в дълбокото,да викаш смело Хоп след тях!
  • 4 Мангъров президент

    103 23 Отговор
    Браво на тия достойни Българи,казващи истината,и прокуратурата да се самосезира за престъпленията на коремния хирург,който искаше камиони с трупове,и комунистическа диктатура

    Коментиран от #32, #35, #36, #42, #46, #53

  • 5 Тиберий

    75 14 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Треска тресе управляващите притиснати са от всякъде чудят се каква щуротия да измислят

    Коментиран от #12

  • 6 HohoBoho

    81 16 Отговор
    Главният вирусолог д-р Б.Б. да обясни защо назначи тези хора в Щаба, а не постави специалисти епидемиолози
  • 7 Браво,браво

    20 56 Отговор
    Диспут няма да донесе слава на Манговия отбор!Само ще потвърди,че такива отговорност не могат да носят,но Его-то им е невероятно!

    Коментиран от #37

  • 8 Някой си

    51 13 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    С много повече от теб и любимия ти касапин и сие със сигурност!
    Те това работят и за това са учили!
    Мирилив пор дали си не знам, но миризлив герберски трол със сигурност си!

    Коментиран от #15

  • 9 Доктор Дулитъл

    26 50 Отговор
    Ами вземете да поспорите със всички държави по света . И какви са нашите мерки , може би ние можехме да пътуваме със самолет до Германия ,ако не бяха тези мерки ,а германците не можеха , може би наште заводи можеха да произвеждат нещо,което клиентите им не искаха , може би ние щяхме да посещаваме Лувъра ,а французите нямаше да могат или щяхме да се напием в някой бар в Брюксел ,а белгийците щяха да ни гледат със завист отвън с маски на лицата .Я стига глупости бе Мангър .
  • 10 Спрете се

    34 14 Отговор
    Стига вече шаш и паника! Всичките сте в една пиеса с различни роли, а режисьорът ни е познат от 11г.
  • 11 Рошко

    44 9 Отговор
    Ще ги гледам с нетърпение, тиквата го искам по средата, и без слушалка в ухото и без пиарката бедната си пиарка
  • 12 Статистик

    19 42 Отговор

    До коментар #5 от "Тиберий":

    Треска те тресе тебе Мангърчо ,заедно с онзи лекфорд Антония първанова.

    Коментиран от #22

  • 13 РЪМПЕЗИ

    24 12 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ НЕЩО ВЗЕХТЕ МНОГО ДА ПРЕИГРАВАТЕ...НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ, ЧЕ СЕ НАБИВАТЕ С НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЯ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА...ИМАТЕ ЛИ БЛИЗКИ, РОДНИНИ...ТЕ НЕ УСЕЩАТ ЛИ ,ЧЕ ВЕЧЕ ПРЕКАЛИХТЕ...ЕМИ ТО СИ Е ЗА ВАША СМЕТКА...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Обективен

    20 21 Отговор

    До коментар #8 от "Някой си":

    И какво му е тролското на коментара?
    Лекари са, полагали са хипократовата клетва, твърдят, че инфекциозните болести и вирусите са тяхната сила, а също така, че вируса не е опасен... Не веждам защо да не дадът светъл пример на НОЩ и да се включат на първа линия?
    Ако го направят лично бих ги поздравил и бих се извинил за съмненията, които съм имал.
    Лично мнение, не ангажирам никой с него

    Коментиран от #21

  • 16 Короната19

    12 45 Отговор
    Да ми падне Мангъров, съвсем друга песен ще запее колко не съм бил опасен. Най обичам да заразявам подобни глупаци и да ги гледам как ритват камбаната накрая ...

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Patriot

    35 3 Отговор
    Стига вече ни занимайте с този вирус, ако ще се мре, да се мре и да приключваме, ако ли не , продължава живота. Аман от пишман-разбирачи!

    Коментиран от #52

  • 19 Мислещ

    30 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Не само специалистите, ами и всеки обикновен мислещ човек, който не е тяхна подлога, ще ги набута. Примерно аз бих ги питал как струпването на пенсионери сутрин и на други веднага след това спомага за ограничаване на разпространението; същото и за струпването при личните лекари в дните, различни от вторник и четвъртък. Тоест, как подобни мерки НЕ подпомагат разпространението на вируса, вместо обратното?
    Естествено бих ги питал и за войната срещу излизането на чист въздух (Нищо, че сега може - все пак същите малоумници го сътвориха).

    Един смислен аргумент не могат да дадат мутрата, сенилния (Дето никога и не е разбирал от здравни въпроси), даскалицата, и коремния хирург.

    Коментиран от #50

  • 20 Дондуков 1

    6 6 Отговор
    Мангъров,увеличавам срока за карантина до 30 юни.....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Тиберий

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Статистик":

    Нищо не ме тресе Радвам се на добро здраве нормална за възръстта ерекция потвърдено днес от двадесет годишно момиче
  • 23 Актуална Антена

    3 12 Отговор
    Кой е главния вирусолог в Бг? Ами той. Той обеща на голата кратуна да го прави резидент. Той обеща на брадатия да е следващият министър на здравеопазването. Другия с мустаците е свестен ма се закачи на хорото и го е страх. А Мангъра си е чист лобист на некоя фирма произвеждаща тестове, да ама не държавата е скъсана и нема кинти, иначе на драго сърце Той щеше да врътне врътката. Щим държавата опря до там да сложи бирници на границите, че да събират пари от фишове и актове-напрай сметка на какво дередже е държавата.

    Коментиран от #26

  • 24 Тодор Живков

    24 8 Отговор
    В НОЩ нямат свои мнения - всичко им се спуска от Борисов. Целта не е нормализация на ситуацията, а обслужват политическите нужди на Борисов
  • 25 Станимир Русев

    13 2 Отговор
    ГЛУПОСТИТЕ НА НЯКОИ НИ ИДВАТ В ПОВЕЧЕ , ТАКА ЧЕ НЕКА СА СИ ГЛУПАВИ НЯМА ЛОШО, НО НЕ Е НУЖНО ФАКТИ ДА ИМ ДАВАТ ВСЕКИ ДЕН ВЪЗМОЖНОСТ ДА РЪСЯТ ПРОСТОТИЯ, ВМЕСТО ДА СА ТАМ КЪДЕТО УЖ ИМ Е ПРИЗВАНИЕ !
  • 26 Миризлив пор

    8 10 Отговор

    До коментар #23 от "Актуална Антена":

    Споко, Мангъров си е оплел кошницата, фирмата му тества яко и прави отстъпки за колективи. мъти водата и праща оферти. Друг е въпроса колко са достоверни бързите тестове, нещо за около 70-80% се говореше. Пср теста е 120лева с куп условия поне 4 дена да си с температура като парцал.Честно казано малко ще ме е шубе ако шофьорите ги тестват с дрегер точен на 80% т.е. 20% могат да се измъкнат от наказание.

    Коментиран от #33

  • 27 Criminal

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Както казах вече отговора на НОЩ, ще е, ааааааа,ъъъъъъъъъ,мииииииии......яко ще измрът..........
  • 28 Кой68

    5 14 Отговор
    Лесно се критикува и дава "акъл"когато гледаш отстрани..Но ти какви решения би взел?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Карантина

    18 3 Отговор
    Цайтнот за щаба. Вероятно ще се скрият, иначе излагацията ще е голяма. Очаквам до 17-ти всички да дадат положителни проби за Ковид.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Госあ

    6 9 Отговор

    До коментар #26 от "Миризлив пор":

    Най много 70% са точни онези т.нар. бързи тестове, даже и това не е ясно. Пунта мара. Никой сериозен човек не говори за тях. PCR 'а хваща 3 дни след инфектиране и е 100% специфичен. А този е гола водица. Доста неграмотен и в цифрите и в базисни епидемиологични закони. Тръгнал с учени да спори 😂 щото мерките за ЕС бяха препоръчани от учени от Пастьор и Кох.
  • 34 Маг Минчо

    5 3 Отговор
    Не разбирам защо всеки се изживява като единствения прав? Щом има два лагера по въпроса, нека го решим законодателно!
    Записваме член в конституцията със забрана от разболяване с Ковид-19 и всички са доволни!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Браво,браво":

    Твоят коментар, ще ти донесе ли слава? Или никой нищо да не прави? А? Приятелю!
  • 38 Р. Овч.

    5 13 Отговор
    Хората на бкп искат диспут? Хахахаха! Щаба си свърши работата отлично. Бошков тв е от бкп.
  • 39 Диверсант

    12 0 Отговор
    Международен трибунал за всички журналисти психо терористи
  • 40 Злобен ягтериер

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    Вярно е, много си, ама много миризлив. И още повече - неграмотен. Явно най-лесно за такива като теб е да работят ,,трол". Защото няма нищо по-хубаво от празнотоворенето, демек плямпането, нали? Особено ако те хранят! Ама хайде, всеки има нужда от хляб! И зрелище.
  • 41 тодоров

    11 5 Отговор
    Абсолютно правилно искане. И ще се окаже, че ген. Мутафчийски няма да е следващият президент на България, както го гласи Бойко Борисов. Пък чакаме ианонса на Васил Божков, къщата в Барселона, Златев и т.н.

    Коментиран от #55

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 тодоров

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    Много минуси бе брат. Замисли се ! Ти да не ходиш още с противогаз. Пък ако си платен да пишеш подобни глупости, то ти прощавам - простотията ходи по хората, не по животните.
  • 45 Казуар

    5 13 Отговор
    За комплексара Мангъров това което стана в Италия, Испания, Великобритания и др. е нищо.
  • 46 МАНГЪРОВ-ОПИТНОТО МИШЛЕ НА БСП

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Мангъров президент":

    А КОНСУЛТАЦИИ С ШВЕДСКИЯ СИ КОЛЕГА НАПРАВИ ЛИ МАНГЪРОВ
  • 47 007

    5 1 Отговор
    Най Откачените Щураци (НОЩ) 罒点点点❢ ⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠⚠
  • 48 Тръбар

    4 4 Отговор
    Един път да се отървем леко от нещо ошо и пак недоволни.Мерките у нас бяха доста по меки всъщност се оплакват бизнеси които не са жизненоважни и просто трябва да се подкрепят с помощ. Без ,чалгата на Слави фитнес и плейметки ,дискотеки може да се живее.Без това туризъм от чужбина няма да стане

    Коментиран от #49

  • 49 HohoBoho

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "Тръбар":

    "Мерките у нас бяха доста по меки..."
    И СЪВСЕМ БЕЗСМИСЛЕНИ.
    - сега и без мерки, ситуацията е същата

    опс... удължиха ги
    - носете маски в градския транспорт
  • 50 Те пенсионерите с

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Мислещ":

    350 лв пенсия всяка сутрин са в магазина нали? На 2/3 от възрастните някой им пазарува, а при над 80 годишните на над 90 години.Ръгат се един в друг глупаците по стадионите. Днес видях 10 души чакащи за пенсия. С маски до един и навън пред пощенския клон. Без някой да ги задължава. През метър и половина разстояние. Защото са дисциплини рани, а не роптаят постоянно срещу мерките,особено срещу тези останали назад във времето. В много държави имаше полицейски час, в други беше разрешено да се излиза само по 1 час, в някои още е така. При GPможе да се ходи всеки ден. Така че замълчи най - накрая, драскачо мърморещ.

    Коментиран от #51

  • 51 На над 90%

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "Те пенсионерите с":

    а не над 90 години им пазаруваха роднините им по време на извънредното положение. Аз и жена ми още го правим, а възрастните ни родители излизат само на кратки разходки и много рядко до квартал нито магазинче за хляб или кисело мляко.
  • 52 Че не чети, бе

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Patriot":

    Кой те кара? Иди на работа, не драскай цял ден. И можеш да си умреш ,никой не ти пречи, щом не ти пука.
  • 53 НЕ ВЯРВАМ НА МАНГЪРОВ

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мангъров президент":

    МАНГЪРОВ ДА СЕ ЗАРАЗИ С КОВИ19 И ДА МОНТИРАТ КАМЕРИ ТА НАРОДА ДА ПРОСЛЕДИ ЩЕ ДОБИЕ ЛИ ИМУНИТЕТ ИЛИ НЕ. НЕКА ДА ДОКАЖЕ ТВЪРДЕНИЯТА СИ КАТО ПРИДОБИЕ ИМУНИТЕТ. АМА СТО ТОЯГИ НА ЧУЖД ГРЪБ СА МАЛКО. ЗА МЕН Е ЛЪЖЛИВ ШАРЛАТАНИН ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ.
  • 54 вденете

    2 8 Отговор
    Абе стига сте писали за тоя Мангъров, или сте заблудени или сте от неговата партия. Видя се каква му е целта , да мъти водата на управляващите, а не да казва истината. Той се гласи за политиката, излиза заедно с Антония Първанова и БСП.
  • 55 хаха

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "тодоров":

    Да, няма да е Мутафчийски със сигурност, ама ти не можеш да осъзнаеш че те хлъзгат към БСП с тоя мангър.
  • 56 потребител

    3 1 Отговор
    Аз съм прост и вие сте прости(но пък послушни) казал един Падишах на подчинените си генерали,математици и всякакви други борци за здравето на обръгналия народец.
  • 57 Българин

    2 1 Отговор
    ДИСТРИБУЦИЯТА на маски върви с пълна сила!?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.