Last news in Fakti

11 Юни, 2020 05:41 13 357 136

Стряскащ рекорд: 104 заразени с Covid-19 за денонощие

  • заразени-
  • коронавирус-
  • рекорд

Вчера правителството обяви, че при над 100 нови случая дневно в рамките на 3 поредни дни предстои ново затягане на ограничителните мерки

Стряскащ рекорд: 104 заразени с Covid-19 за денонощие - 1
Снимка: БГНЕС

Рекорд на заразените с коронавирус. 104 нови потвърдени случаи са били отчетени в България през изминалото денонощие, показват данните на единната система coronavirus.bg пред вчерашния ден. Това е най-високият брой заразени у нас за 24 часа от началото на епидемията, на базата на официалната статистика. Вчера правителството обяви, че при над 100 нови случая дневно в рамките на 3 поредни дни предстои ново затягане на ограничителните мерки. Общият брой на заразените у нас вече е 2993-ма.

Вчера са били направени 2308 теста. Няма нови смъртни случаи, излекуваните са 41. Общо 187 пациенти с коронавирус остават в болница, 17 от тях са в интензивни отделения.

Най-много са новите потвърдени случаи в област Смолян, 41, като вероятната причина е огнището на заразата в Доспат. В столицата София те са 19, а в област Стара Загора - 15.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бойко разпусна щаба, генерала би тупана

    87 25 Отговор
    и на другия ден излезе истината за “добре свършената работа”

    Коментиран от #86

  • 3 Бамби

    200 64 Отговор
    И дойде часът на истината... правителството не желае свободно движение на хора, отново ще затяга и отпуска периодично мерките, няма да остави хората да живеят живота си. Заразен НЕ означава болен, а носител на вируса. Колкото повече тестове, толкова повече манипулации. И нови рестрикции- завинаги. Някой вярва ли, че изобщо има вирус?!

    Коментиран от #4, #5, #15, #46

  • 4 Мислещ

    138 37 Отговор

    До коментар #3 от "Бамби":

    Въпросът дори не е дали има вирус.Хубави, да приемем, че има - обаче за ролкова време след като не си е отишъл, какъв може да е смисълът от мерки/репресии? Освен, разбира се, когато репресиите целят именно репресии, а не нечие здраве. Стаяа все по-очевидно, че е именно така. А това, че не се прави само у нас, по никакъв начин не е опровержение, а напротив. От самото начало е видно, че това е координирана глобална операция за налагането на нов световен ред и всички козируват.

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Истината

    189 23 Отговор
    При 300 теста имахме по 20 заразени, при 2300 имаме 100, реално сега са доста по малко от март и април - 2300/300*20=153. Истината е, че тиквата се уплашил от разкритата корупция с правителството и се чуди как да въведе отново извънредно положение.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Миризлив пор

    43 35 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    Едно е да караш грип зимата кога ти е паднал имунитета друго е през лятото. Отделно зимата нищо не се знаеше за този вирус.

    Коментиран от #11, #24

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мислещ

    92 14 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    Е? Сега не е зима. Ивече се знае, че няма да си отиде просто така. Та пак питам каква е точно целта на подобни мерки? Това е все едно да спреш движението, понеже има увеличение на катастрофите. Освен ако не смяташ да го забраниш за постоянно, няма никаква логика да го спираш, не е ли така?

    Коментиран от #38, #61

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Doni Brasko

    103 31 Отговор
    Всички, които още си мислят, че този вирус е опасен трябва да си проверят IQ-то.

    Коментиран от #129

  • 14 Мислещ

    83 13 Отговор

    До коментар #12 от "Тва е края на бегето😂😂😂😂":

    Така изглежда, ама няма да мрем от вируса на грипа, а на диктатурата и простотията.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Алфа Чакал

    86 9 Отговор
    Трябва да се поддържа такова ниво ,че да не може да падне правителството.Че много им се събра.Божков всеки ден прави преки включвания,подпорната стена още търси камериерки,Танева и тя с нейните изказвания.Така ,че ако този вирус поддържа високи нива няма падане на правителството.Не ,че има кой друг да дойде.Понеже сами си избираме кой да ни оправя каквито сме найвни този път ще е или Трифонов или Божков.Обаче и сегашните толкова се разграбиха , че не виждам как ще пуснат кокала.
  • 17 Антон

    77 5 Отговор
    Държавата купила дялове в пиб, за да й оправи бакиите, божков ще пуска нови комикси, мъжа на някаква парцалеса бил проектант на подпорни стени, пр-а на баце с къща за милиоми, но е държавен служител. Очаквайте стабилно нарастване на случаите , втора вълна и т.н.
  • 18 Гост 2

    70 6 Отговор
    На някои много им хареса извънредното положение !!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Прогноза

    89 8 Отговор
    "при над 100 нови случая дневно в рамките на 3 поредни дни предстои ново затягане на ограничителните мерки."... днес и утре ще бъдат направени по над 3000 теста за да е сигурно, че бройките ще са над 100, следват карантини, КППта, забрани за протести и така докато Боко, Севда и сие получат и откраднат 15 милиарда европомощи, след това по 10 теста на ден и 0 заразени

    Коментиран от #48

  • 21 гост

    46 6 Отговор

    До коментар #15 от "Да еааа!":

    Каква вагина?Какви кръвоносни съдове?Каква колония от вируси?Това психическо разстройство от гледане на брифингите на НОЩ и Борисов ли е или си го имаш по рождение?
  • 22 3654

    48 7 Отговор
    Медицинският съвет , който бързо беше освободен, предложи на НОЩ да направят публичен дебат за вируса, мерките и т.н. Тогава ще станат ясни доста неща. Но да видим дали Щаба ще се съгласи. А трябва, защото в този щаб няма вирусолог, а говорим за вирус!

    Коментиран от #99

  • 23 Активист на БКП

    64 12 Отговор
    Фашизмът се завърна в България !!! ГЕРБ ни направи затворници без съд и присъда ! Време е за промяна!!!

    Коментиран от #43

  • 24 Парфюмиран скункс

    48 5 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    За коронавируса се знае от 1950 год., а е доказано, че съществува поне от 300 години. Гаранция ти давам, че в момента поне 10 000 българи карат обикновен летен грип, така че тия 104 изглеждат смешни като бройка

    Коментиран от #47

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мутафчийски президент

    9 52 Отговор
    Предупредих ви-яко ще се мре,червените тролове първи ще загазят защото имат слаба имунна система заради многото бояришник.
  • 27 Шопо

    59 3 Отговор
    Човеконенавистната хунта ГЕРБ-Суджук продължава да манипулира резултатите за заболелите ! По тоя начин отклоняват вниманието от един гръцки остров,една къща в Барселона и една банкова сметка на Каймановите острови!!!
  • 28 Усмивката

    51 2 Отговор
    Три месеца след началото на епидемията нашите умствени капацитети така и неможава да овладеят огнищата на зараза. Това какво говори. При население едно китайско село. Започвам да си мисля, не че не си го мислех в началото, че е умишлено. БОЙКО . Пак ще паднеш от власт. Но по болезнено

    Коментиран от #29

  • 29 Мислещ

    43 5 Отговор

    До коментар #28 от "Усмивката":

    Естествено, че е умишлено. Снощи се спрях и на това как голяма част от мерките са/бяха създадени именно за да увеличават риска от заразяване.Пенсионерски час - струпване на хора в 10:30. Ограничение на посещенията за възрастни вторник и четвъртък при лични лекари (Не знам дали това безумие отпадна, но важното е, че го имаше) - отново повече струпване през останалите дни. Забрани за посещение на паркове - отслабване на имунната система, струпване на повече хора по улиците и т.н.
    Спиране на плановия прием в болниците - косвени жертви на други заболявания, които, удобно, няма как да влязат в никакви други статистики. Освен това огромни струпвания на хора пред здравните каси за подаване на протоколи, след като беше блокирана работата по изготвянето им, малко или много.
    Безброй примери, които категорично показват (Каква изненада), че никой не се е загрижил за здравето на хората, а тъкмо напротив. Целта е да сте по-репресирани и по-болни.

    Коментиран от #62

  • 30 Котарак

    16 5 Отговор
    Към 00.00ч. на 11 Юни броят на заразените е 79 човека. Това са данните на единния информационен портал. Другото са глупостите на журналята!
  • 31 Нормално

    32 5 Отговор
    При 230 теста 11 заразени. При 2300 теста над 100.Откога ви дуднят и набиват в тъпите фуражки, че трябва да се тества за да има достоверна информация а не манипулация.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 5578

    11 35 Отговор
    Мерки трябва да има. Не трябва да работят ресторанти и детски градини.

    Коментиран от #34, #49

  • 34 Мислещ

    31 4 Отговор

    До коментар #33 от "5578":

    Ама то заразените не са от заведения, а уж от фабрики, основно. И производство ли не трябва да има? И докога така, понеже няма изгледи вирусът просто така да си изчезне? Като почнем да мрем от глад, ще е по-малко зло, понеже не е от коронавирус, така ли?
  • 35 ИВА ПРИЛЕПА

    33 2 Отговор
    А КО ПРАЙМ СЯ......ТОЗИ ,УЖ МНОГО ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА ,ОТЛИЧНА ОЦЕНКА,НЕЗНАМ СИ КВО ИСТИНАТА Е ЕДНА БАЦУНЕ,ХОРАТА ЩЯХА ДА ВИ ИЗМЕТАТ И ЗАТОВА ДИГНАХТЕ МЕРКИТЕ СТРАААХ,СТРААААХ

    Коментиран от #53

  • 36 Koko

    34 3 Отговор
    Абе рапон, кажи колко огнища тръгнаха от заведения. Всички са от заводи.Ако въобще ги има, разбира се. То ако беше толкова заразно от градския транспорт в София да речем заразените трябваше да са хиляди на ден.
  • 37 БАЦУН

    22 6 Отговор
    САМО БОЖКОВ ЩЕ ОПРАВИ НЕЩАТА
  • 38 Ами целта

    16 26 Отговор

    До коментар #11 от "Мислещ":

    е да не се напълнят болниците с тежко болни, да не се изпоразят маса лекари от случайни пациенти дошли за други болести, но имащи и ковид и да започнат още лекари да сеят зарази сред други, които преглеждат, оперират лекуват. Има вирус, няма лекарство, изобретено точно срещу него. Целта на мерките е заразяването да не нараства лавинообразно, а да може да бъде контролирано до размери, които няма да сринат нито здравната система, нито икономиката. Иначе става голям мор като няма мерки и после и да се въвеждат няма особени резултати. В Швеция вчера пак има 74 починали. Виж и в Англия колко са, заради закъснели мерки. И не за давай постоянно тъпите си въпроси. И не прави глупави паралели. Катастрофите не са заразни, за да спрат движението. Вдигат глобите за нарушения. Това е мярката. Доста неефективна.Защото това не стряска разни пияндета, наркомани и хора с по 100 акта, с отнети книжки, купени свидетелства за управление на МПС или въобще без права и продължават да застрашават живота ни. Също като тези, които не си спазват карантината, когато е установено че са с ковид или тези, които са със симтоматика, а ходят без маски. Защото ако не си се тества не знаеш дали си с безобиден риновирус или не си с ковид и не си superspreader, който да зарази поради непредпазливост маса народ и някой от тези хора да се разболее тежко и дори да умре. Не се превръщайте в убийци! Спазвайте правила и мерки! Живейте и се наслаждавайте на живота, но без екцесии и тъпотии. Няма вакс

    Коментиран от #41, #54, #72

  • 39 НА ТЕСЛАТА ДРЪЖКАТА

    14 0 Отговор

    До коментар #32 от "Мдааа":

    ЩО ТАКА ОСТРО БЕЕЕ....Я КВИ СВЕТЛИ ПРИКАЗКИ РЕДИ БАЦЕ ГРИМ
  • 40 Слушател

    7 19 Отговор
    Тука явно е пълно с вирусолози и всезнайковци.От такива разбирачи сме на такъв хал.
  • 41 Мислещ

    17 6 Отговор

    До коментар #38 от "Ами целта":

    При почти никакви мерки в момента умират между нула и четири души на ден, при няма и 20 в интензивни отделения за цялата страна. Къде точно е заплахата? И грипът е заразен, и срещу него няма лечение. Но той е сезонен и въпреки това не се взимат сериозни мерки срещу него. Та как точно могат реалистично да се вземат мерки срещу вирус, който явно не е сезонен?

    А катастрофите и други причини като не са заразни, това прави по-"приятно" и безопасно умирането от тях ли?

    Коментиран от #52, #92

  • 42 Нене

    23 3 Отговор
    Нямат избор, на 17ти трябваше да се явяват на диспут с Мангъров. Целят да наложат мерки за да имат основание да се скрият.
  • 43 червени боклуци

    12 9 Отговор

    До коментар #23 от "Активист на БКП":

    Пич, не е фашизъм, а комунизъм. Преди 1989 имаше ограничения на движението на хората.

    Коментиран от #44, #58

  • 44 Мислещ

    22 5 Отговор

    До коментар #43 от "червени боклуци":

    Но не чак такива, каквито по времето на мутрата. Надмина предците си от комунистическата партия. И май тепърва ще ги надминава.
  • 45 някой⁰

    19 1 Отговор
    800 тествани - 60 човека, 1300- 79, 1800 тествани -минаха 80 , при 2308- над 100.За сведение когато бяха по около 40 новозаразени,се тестваха по около 1400 човека.Ако тестват днес 5000 души,утре ще са двеста може би.
  • 46 Ала бала

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бамби":

    Боли те главата

    Коментиран от #73

  • 47 Миризлив пор

    8 11 Отговор

    До коментар #24 от "Парфюмиран скункс":

    Още от самото начало се е знаело за какво става въпрос. Проблема е, че при около 50% минава без симптоми, при 20-30% "ти минава" с витамини и парацетамол всичко зависи от имунна система НО при останалите минава много бързо в пневмония и ти съсипва дробовете. Точно че тези с пневмониите стават прекалено много за прекалено кратко време и няма толкова места по болниците и лекари да лекуват.

    Коментиран от #78

  • 48 Ичко

    8 8 Отговор

    До коментар #20 от "Прогноза":

    А откъде пари за тестове в Стара Загора са 20 а не 15 .Мангъров от телевизията пак ще обенява вирусче в нослето доцента вирусолог как един път не го видях в защитно облекло да лекува. Аз познавам доцентка от тракийския дето една инжекция не може да бие

    Коментиран от #70, #75

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ичко

    12 14 Отговор
    Епидемията сега започва когато бяха затегнати мерките март април тогава беше за евро пари сега обаче почва истинската епидемия и след две три седмици ще видим
  • 51 Мислещ

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Вуйо":

    Подпорните стени със сигурност трябва...
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Пълни глупости

    14 3 Отговор

    До коментар #38 от "Ами целта":

    В 11 милионна Швеция вчера са починали общо 276 човека, в 7 милионна България вчера са починали 306 човека, на същия ден миналата година в Швеция са починали 323 човека иначе казано повече умрели без да има корона. Трябвало да се пазят лекарите, от какво, от клатене на краката ли, в момента има 187 в болници, общия капацитет на леглата в България е 55 000 /трето място в Европа/, общ брой лекари 30 000 /четвърто място в Европа/

    Коментиран от #80, #112

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 big

    11 5 Отговор
    Много ми е интересно, ако направят масово тестване за ешерихия коли, дали ще обявят пандемия? Те тези "гадинки" си живуркат у нас безпроблемно до някакъв момент, когато се проявяват. Същото е и с гъбите кандида. И за тях ли трябва да правим карантина, според докторите и там основното е хигиената и миенето на ръцв!

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 2323

    11 0 Отговор

    До коментар #43 от "червени боклуци":

    Междудругото имаше смисъл в това ограничение-гражданство. Ако си роден на село и искаш да живееш в града..не ставаше автоматично.Не че, беше невъзможно но, изискваше малко напрягане от въпросният индивид и това го рафинираше ди някъде. Казват му Шлайфане :) Днес, прогреса в стремежа си бързо да прескочи цели етапи от възпитанието и оформянето на личността , е приел за основно мото свободата на движение. И това поражда огромни противоречия.Англия дори рискува всичко за да може да се отърве от този феномен , под прозореца ти да се мяркат субекти в крайно неравностоен стадии от еволюционното си развитие.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Мислещ

    17 2 Отговор

    До коментар #56 от "big":

    Те тия не са доктори, а политици - слуги на мутрата и на новия световен ред
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Спрете

    8 15 Отговор

    До коментар #29 от "Мислещ":

    да се самонадъхвате като поствате едно и също на двеста места. Никого не убеждавате в правотата си по този начин. Картината по света ви опровергава. Най - много смърт има в тези държави, където няма мерки или се въведох прекалено късно. Нашите в момента дори са прекалено рехави и е тъпо да твърдите обратното и че някой иска да ви затвори и да ограничи правата ви. До изборите догодина всеки ден ли ще пишете това. Така не се печелят хора, а се отблъскват всички мислещи.Целевата ви аудитория нито чете вестници, нито я вълнува кой е на власт, нито ще отиде да гласува. Така че напразно се моргите. За тези, които са във властта има достатъчно компромати. Кои истински, кои изфабрикувани, но мислещите си правят своите изводи. Неразсъждаващите си пеят едно и също, разлайват кучетата. Вижте колко човека четат тук Около 3000 максимум. 2/3 не четат коментари, а само новините. Остават 1000. Най-злободневните теми са с по 300 коментара. 2/3 от едни и същи хора. Много излишно плюене с нулев резултат. За да наклоните везните, особено експлоатирайки темата за коронавируса. Изтърка се това, банално стана. Дотегна на всички. И снощи, и тази сутрин и след обяд и утре вечерта да се спреш на тази тема нищо не променяш. Няма да намалява бройката на заразените като има бе отговорни хора, а и клъстъри ще продължават да се появяват, защото коронавирусът за нещастие не е изчезнал никъде по света все още окончателно. А ваксина няма, може и да няма, а ако измислят не се знае дали ще д
  • 63 Д-р Хаус

    25 3 Отговор
    Това беше целта явно на Боко и неговата shaika. Да докарат случаите над 100, да върнат карантината и всички да си стоим вкъщи, че така по лесно се управлява и краде. Пък и много се размириса тия дни покрай скандалите на властта. Затова се разработиха, направили са 2300 теста! Толкова не са правили никога. Въртяха ги от 400 до 1400. Ясно е на всички че вирусът циркулира, утре ако успеят 10 000теста да направят, може и 500 с вирус да открият.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Грешки

    4 4 Отговор
    от бързане. Да се чете "морите", а не "моргите". Да не кажете после, че "яко" ви плаша. И "безотговорни"
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Анализаторр

    6 0 Отговор
    Бацето трябва да нареди да се изнася статистика и за броя ПСР тестове направени за денонощие. Да се вижда дали хващат само най–тежките случаи и стига с тези смешки за рязко увеличаване на заболеваемостта в земеделското министерство.
  • 68 А дано

    15 2 Отговор
    да върнат пак КПП-тата и полицаите малко да захлебят. Това ще е последното правителство на БГ.Страх до смърт, смърт от страх.
  • 69 Ромче съм

    11 1 Отговор
    Разгневени жители на Столипиново и Факултета питаме колко време още трябва да си мием ръцете ?
  • 70 Хахаха

    10 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ичко":

    Викаш друго си е Мутафчийски да си държи маската в джоба и от време на време да си забърсва очилата и устата с нея:) Между другото заразените в Стара Загора са 9, другите 11 са жители на Нова Загора, която ако не знаеш е в област Сливен
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 9 от обичайните

    2 6 Отговор

    До коментар #38 от "Ами целта":

    "мислещи" застъпиха на смяна. Или трима с по 3 никнейма.Дерзайте!Не разочаровайте! Копи, пейст, пейст. пейст...

    Коментиран от #74

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Мислещ

    9 1 Отговор

    До коментар #72 от "9 от обичайните":

    "Копи пейст" на смислени аргументи срещу празни приказки от герберастки подлоги и хипохондрици.
  • 75 Така е

    14 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ичко":

    Ама пари за къща на Бойко за 3 000 000 в Барселона има, за скромна виличка на пиарката му за 1 000 000 и апартамент за 350 000 има, за субсидийки за няколко милиона за роднините на министърката на земеделието пак има. Прав си ако даваме пари за тестове, Горанов нямаше да се шири в имение за 4 000 000.

    Коментиран от #109

  • 76 Марио

    5 1 Отговор
    Прекалявате с глупостите!Стига вече!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Карантино

    14 2 Отговор

    До коментар #47 от "Миризлив пор":

    Аз съм един от онези с няколко тежки пневмонии от миналото а тази зима изкарах корона и грип.Очаквах скапване на дробовете понеже кашлях близо месец,но на втория месец при втори рентген чисти новинечки,каквито дълго време не бях ги виждал,все с отенъци,мъгли и пр.Сега отново спортувам и дишам по-добре от преди.Тялото ми не се уморява и се възстановявам бързо.Ако на някой са се скапали дробовете търсете причината в друго а не в корона вируса.Не заблуждавайте хората

    Коментиран от #88, #108

  • 79 Абе

    9 0 Отговор
    Нещо манипулират, не се връзвайте!
  • 80 Миризлив пор

    8 1 Отговор

    До коментар #54 от "Пълни глупости":

    Общия брой лекари и легла ги забрави. Има много лекари които работят "друго", има болници с нито един лекар. Реално легла има, лекари които да лекуват това, санитарки и сестри няма. Само погледни без много болни вече 3 областни болници са пред затваряне - Добрич, Сливен и Видин търсят доброволци ама няма. Сестрите са на под 1000 лева чисти според теб колко ще издържат?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Диверсант

    7 2 Отговор
    СМЪРТ, СМЪРТ,СМЪРТ.УМРЕЛИ,,УМРЕЛИ... ....... От ранна сутрин до късно вечер.. За феновете на карнавала с маски, се включи и модния бизнес. Можете да си поръчате в тон с роклята, чантата, обувките, костюма, вратовръзка от 150 до 190 € . За влюбените във вируса таласъм има амулети които да ви предпазват можете да ги намерите в нета, цената е около 600 € Изобщо не се бъзикам

    Коментиран от #121

  • 83 Възмутени сме

    8 0 Отговор
    Електората на ГРОБ и ДПС за фалшифия вирус !!!
  • 84 Я... Я

    12 1 Отговор
    Мъка мъка. Няма отърва е от тези. Пак КПП та и затвор. А икономиката кучета я ами.
  • 85 Да има вирус

    10 0 Отговор
    ДИКТАТОРА КАЗА ТАКА !
  • 86 куку руку ку

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко разпусна щаба, генерала би тупана":

    Истината е, че тестовете са несигурни, но набедят ли те за заразен, спасение няма.
    Истински случай с моя близка от края на месец Май.
    Правят тест, тестът дава положителен резултат. Веднага я карантиросаха и записаха като заразена. През следващите 4 дни правят още 2 PCR теста и два бързи. И четирите са отрицателни, което означава, че първият е грешен, НО! вместо да признаят грешката на теста и да отпадне карантината, близката ми я записват като излекувана и в момента е в 28 дневна карантина.
    Е, ТЕ ТОВА СА ПРОСЛОВУТИТЕ ЗАРАЗЕНИ.
    БОЙКО Е В ПАНИКА, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ДЕТРОНИРАН И ИЗПОЛЗВА ВСЯКАКВИ МРЪСНИ НОМЕРА ДА ОТВЛИЧА ВНИМАНИЕТО ОТ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ.

    Коментиран от #89, #124

  • 87 Я... Я

    6 1 Отговор
    Мъка мъка. Няма отърва е от тези. Пак КПП та и затвор. А икономиката кучета я али.
  • 88 Миризлив пор

    5 1 Отговор

    До коментар #78 от "Карантино":

    Да си жив и здрав поне още 100 години и кога празнуваш да ме поканиш да вдигна тост с 30 годишно уиски и да те поздравя за новата ти жена и сина ти на годинка. Лошото е, че данните са за около 30% фиброза на белите дробове и не се знае дали ще се възстановят. Дано да си прав и да ме поканиш ей!!!
  • 89 Миризлив пор

    3 3 Отговор

    До коментар #86 от "куку руку ку":

    Колкото и да храните Годжи още от самото начало го каза - бързите тестове са с достоверност 70-80%, няма защо държавата да дава пари за тях и да се изкривява картината - болни да се пускат да заразяват и здрави да са под карантина.

    Коментиран от #90

  • 90 Мислещ

    6 1 Отговор

    До коментар #89 от "Миризлив пор":

    Само дето здрави пак са под карантина, по-горе колегата обясни, а и това е официална политика със строго определения срок независимо от резултатите И от ПЦР-тестовете.

    Коментиран от #98

  • 91 ха ха ха

    7 1 Отговор
    Ако продължават да излизат компромати за дебелия и 1000 могат да станат :DDDD
  • 92 Срещу грипа

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "Мислещ":

    има лечение. Има няколко противовирусни препарата, има и ваксини. Колко са ефективни е друг въпрос. Специфично лекарство за коронавирус няма. Лекуват симптомите в леките случаи а в тежките използват лекарства срещу малария, ревматизъм, СПИН, интерферони, плазма от излекувани и така нататък. Катастрофите не са заразни, вече 10 пъти ти го обясняват хората. Явно не четеш, а само пишеш на акорд. План ли гониш нещо или така ми се струва? Изпий едно кафе поне, че артрит ще хванеш от чукане по клавиатурата. Хайде да си разтурвате седенчицата. Божков днес не е ли направил ново разкритие, няма ли нови далавери в шайката на Герб. Хайде стига се вряхте в коронавирусната тема. Ако можете нещо уместно да предложите като разумна мярка, която няма да ограничава свободите ви, а ще е от полза за обществото депозирайте предложения в сайта на здравното министерство. Ама нямате никаква идея как се овладява епидемия. И когато е имало чума е имало мерки. Седели са заключени и барикади рани с месеци, цели селища са били затваряни напълно, за да не се разпространява заразата. Слава Богу коронавирусът не е чума. Смъртността сред заразените в различните държави варира в много широки граници. От 4 197 238 случая, които са приключили излекуваните са 90 %, умрелите 419 000 - 10 %. Доказаните с тест. За тези които са го изкарали леко в къщи и които са умрели без да стигнат до болница по целия свят никой не може да каже колко са. Особено в най-бедните африкански, азиатски държави,Брази

    Коментиран от #102

  • 93 Васил

    5 9 Отговор
    Къде са сега отворковците дето лаеха срещу карантината и КПП-та отвориха всичко и заразата плъзна с пълна сила. Има една поговорка бързата кучка слепи ги ражда така и стана с мерките всичко прибърза. А кой ще дойде на туризъм при таза зараза надейте се.

    Коментиран от #103

  • 94 ссддс

    5 1 Отговор
    Баце отпусна мерките за да може към есента нови мерки до изборите.
  • 95 Колкото повече толкова повече

    9 1 Отговор
    Утре да изследват 3400 и ще са поне 150. Даааа.
  • 96 Другия с коня

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "Заплахата е тук":

    Не е проблем,че ги има.Нека се хранят с нещо.Проблема е,че си Вярват и след избори цяла седмица са като зашеметени и само заекват от сблъсъка с Реалността....
  • 97 БЕЯ

    9 2 Отговор
    Корона вирус - спасителната сламка за давещите се от ГЕРБ.

    Коментиран от #100

  • 98 И какво предлагаш

    2 4 Отговор

    До коментар #90 от "Мислещ":

    Заради 20 фалшиво положителни случая никой да не се карантинира ли? Фалшиво отрицателните са повече за съжаление. По-добре малко неудобство и дискомфорт от принудителна домашна почивка за 28 дни на ограничен брой хора отколкото да се заразяваме яко и да започнат да измират не от 0 до 6 души на ден от или с тази гадост, а по 50-60.А сега с един отрицателен PCR вече ги броят за излекувани. Не могат да се контролират да речем 100 000 карантинирани. Няма ресурс за това. Или искате да използват леглата в Арена Армеец и да изолират всички безсимптомни или с леки симптоми там. Че по-малко разходи ще има за охраната им в такъв случай. Хайде дишайте свободно. Поне засега не се очертава да се случи.
  • 99 много сте наивни

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "3654":

    Какво ще ти стане ясно, бе, че Мангъров се е наредил до Антония Първанова, ли?Най-сетне се разбра кой му плаща на тоя да говори против карантина и мерки.Който иска да си заравя главата и да не вижда, че някои драпат за властта в момента, щото нищо друго освен зверска криза не им дава шанс. Само се чудя как може в такава криза да драпаш за власт, като нямаш никакви възможности и хора да управляват... Изводът , е че са следващите, които искат да краднат от фондовете. Досега гласувах все за някой, но отсега нататък спирам. Всички крадат и на никого не му пука за народа.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 😄😄😄😄

    5 3 Отговор
    ВСИЧКО Е ЗАРАДИ 12 МИЛИАТДА ЕВРО КОИТО ПОЛУЧИХМЕБОТ ЕС ДОКАТО НЕ ГИ РАЗДЕЛЯТ ЩЕ С ИЗМИСЛЯТ ЦИФРИ ЗА ЗАРАЗЕНИ!
  • 102 мислете бе

    2 1 Отговор

    До коментар #92 от "Срещу грипа":

    Кой точно ще те излекува и ще ти стои край леглото, това само обясни ти и такива като теб? Ако например живееш в Добрич или Шумен, където издъхват сигурно вече медиците им...Проверете първо къде има инфекциозни отделения и лекари и тогава говорете за лекуване. Щото да не ревете после. Тая от Нова Загора дето имала леки симптоми и ходела на работа, от 18 години не била взимала болнични и след една седмица е интубирана. Кой ще ти осигури тази манипулация ми отговори, ако не си в София?

    Коментиран от #107

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 мда

    7 4 Отговор
    Да, изводът е, че никой не може да се поучи от чуждите грешки. Докато не измрат много хора, такива като тук пишещите няма да млъкнат. А не беше необходимо много. Можеше почти всичко да работи , без барове и дискотеки, където само наркомански изпълнения има, да си спазват правилата хората, да си носят маски на закрито и вирусът леко полека щеше да отстъпи, даже и чужденци щяха да се осмелят да дойдат вероятно за сезона, като се успокоят нещата. Но не, бай Ганьо е всесилен, той най-добре знае и него все го лъжат и прекарват и затова ще си носил последствията, за съжаление и хора, които нямаме никаква вина за безхаберието на други.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Ами изходът е

    3 1 Отговор

    До коментар #102 от "мислете бе":

    да се пазиш доколкото в възможно. Дистанция, дезинфекция, маски, където е необходимо, защото никой не знае предварително дали ще го изкара безсимптомно, с лека температурка и хрема или ще стигне до болница, интубиране и не дай си Боже до моргата. Защото няма никъде достатъчно лекари, дори в София ако възникнат 30-40 клъстъри с много пациенти за болница ще няма да се справят какво остава за малките градчета, където често няма нито 1 инфекционист. Или един в пенсионна възраст. Затова умря пенсионираният лекар във Видин, който се върна да лекува, заради недостиг на кадри в Северозападнала България
  • 108 Лупи

    0 1 Отговор

    До коментар #78 от "Карантино":

    Ама разбира се, как да не повярваме на неизвестен интернет трол. определено си топ достоверна новина...
  • 109 Страничен наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Така е":

    Цели осем души ти лайкнаха коментара.Забележително.
  • 110 Behemoth

    2 0 Отговор
    Ко става СПАСИТЕЛЯ да не си почива? Пунта Мара...
  • 111 Лупи

    3 0 Отговор
    Като ви чета повечето коментари и лайковете на най-дебилните такива, ми става ясно защо сме по-близо до Африка, отколкото до Европа.
    Най-тъжното е, че вируса не отсява по IQ и по изказване и заради многото глупаци ще изгорят и нормални хора.

    Коментиран от #113

  • 112 Брояча не го

    6 4 Отговор

    До коментар #54 от "Пълни глупости":

    гледай. Данните за истинската обща смъртност никой не ги качва ден за ден. Швеция вчера 77 умрели от или с covid-19.В Б-я за вчера 0.Може да не са 100%верни,но са близки до истината. А никой не твърди, че сме по-здрави от шведите или че имаме по-добра здравна система. Точно обратното е и затова трябва да не се отпускат всички мерки наведнъж, за да се угажда на драскащите по форумите и плашещите с протести. И при следващите идиоти, които се набутат в парламента няма да стане по-розово положението в държавата. Не набърквайте коронавируса в политическите игри и боричкането за власт. Съвпадението е случайно. Никой не е създал covid-19 нито, за да спаси Герб нито да ги свали от власт.

    Коментиран от #120

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Гост

    2 3 Отговор
    Време е за народна любов
  • 117 ърли

    1 1 Отговор
    кви мерки ве..не разбрахте ли че 2020 е нулева година..на мишоците с кредитите честито с другите ще се видим през 2021
    мерките ще бъдат като ви затворят всичките вкъщи за 2 седмици като в италия
  • 118 Аве Адолф Хайллллл

    4 2 Отговор
    А къде са сега умньовците , дето разправяха , че коронавирус в България немало ......
  • 119 гост

    4 4 Отговор
    Бойкоооо, нали ТИ се беше справи най-добре с вируса, какво стана? Нали ти вярвахме и беше герой? Защо така? Сега сериозно, ама ЯКО вече не ви вярвам...
  • 120 Аве Адолф Хайллллл

    4 1 Отговор

    До коментар #112 от "Брояча не го":

    Много си прав , но по разните форумчета обикновено гъмжи от всезнаещи умнотворци , и нищо друго от огратичените им глави не може да се очаква .
  • 121 А ти защо

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Диверсант":

    си в тази тема?Пиши си за италианския генерал и субсидиите за италианските вестници. И гледай Фешън тв

    Коментиран от #123

  • 122 Да това

    3 6 Отговор
    Е нали нямаше Covid-19?Тези послушаха оня М.ангъров,разпуснаха мерките и вижте това докъде ги доведе.Сега да си сърбат попарата и да си искат компенсациите от М.ангъров.

    Коментиран от #131

  • 123 Диверсант

    2 0 Отговор

    До коментар #121 от "А ти защо":

    Ами защото има хора на които главите им са на мястото не завряни в телевизора Смятам че имат нужда от подкрепа когато обществото е подложено на медиен тероризъм добре заплатен

    Коментиран от #125

  • 124 Знаеш ли кога

    1 0 Отговор

    До коментар #86 от "куку руку ку":

    ще ти направят след PCR бърз тест и някой ще обърне внимание на бързия. Никога!!!!Не лъжи!
  • 125 Че е подложено

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "Диверсант":

    подложено е. Но кои са терористите в случая. Тези, които не искат да си причинят "огромното неудобство" да си сложат маска върху плювалниците поне в градския транспорт и които планират да се друсат и написват до безпаметност в бардаците, наречени дискотеки в Студентски град и на Слънчака. И 2/3 от пишещите тук, които явно ги подкрепят. Защото са за Свободата над всичко видиш ли... Дори над правото на Живот
  • 126 незнайко

    5 1 Отговор
    ВЕЧЕ ПРЕКАЛИХА ! Бойко се изцепи, че тестовете стрували пари а къде отидаха безвъзмездните хиляди теста които ни дадаха ? СЕГА АКО НАПРАВЯТ 100 000 теста, ще трябва да "затворят" и хранителните магазини ! Защо не се съобщи колко са тествани прведи един месец и колко сега ? Няма да го кажат, защото така могот да ни МАНИПУЛИРАТ ! Със сигурност вече е вярно твърдението на Мангърски, че всички ще се разболеем по един или друг начин както сме боледували от ГРИП !!! Това не значе, че трябва да се ПАЗИМ !!!

    Коментиран от #128

  • 127 БКП ГЕРБ вождо

    5 1 Отговор
    Тая власт с много чужда кръв сле я земали, и сега с карантина ще я вардиме докрай!
  • 128 Незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #126 от "незнайко":

    да си си записвал колко теста са били правени по дни. Съобщаваха ви го и още го правят. Не само за невежите многознайковци като теб. Като се появят клъстъри и много контактни лица се правят и повече тестове и е нормално да се повиши бройката като се тестват контактни на заразени, а не на случаен принцип. Ама се иска малко мозък да го разбереш.
  • 129 Даааа

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Doni Brasko":

    Прочетете в Уикипедия колко по-опасен е свински грип. С него вече се срещнах 2019г.В него има комбинация от най-смъртоносни те вируси включително и вирус от Испанския грип
  • 130 локомотива

    5 1 Отговор
    А някой знае ли в кой район на страната дават най -много пари за да те пишат че си болен от ковит.
  • 131 Стой

    3 1 Отговор

    До коментар #122 от "Да това":

    си заключен у вас в кенефа, щом още вярваш на лъжците от НОЩ. Манипулатори!
  • 132 Plovdiv

    2 0 Отговор
    "Съвсем случайно" поредното малоумие съвпада точно с поредните извадени кирливи ризи на Тиквеника от страна на Божков!
  • 133 ford

    0 0 Отговор
    Повече не издържам на това напрежение !!! Предлагам да си направим колективно сепуко !!!!
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Анти мутрраджийски

    0 0 Отговор
    Тихомир Шумов, ма много неграмотност бееееееееееее
  • 136 възмутен

    1 0 Отговор
    Безумно заглавие! Съвсем нормвално е след като са направени над две хиляди изледвания/съобщиха го/ да е такъв броя на заразените. Като се правеха тестова а 400, 600 1000 и т.н. резултатите бяха по-ниски. ИЗМИСЛЕНА ПАНИКА!