Last news in Fakti

15 Юни, 2020 14:20 2 308 1

Коронавирус: В Украйна за пети пореден ден има рекордни стойности

  • украйна-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • киев-
  • тестове

Най-много са новозаразените в западната Лвовска област

Коронавирус: В Украйна за пети пореден ден има рекордни стойности - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Украйна за последното денонощие са регистрирани 656 новозаразени с коронавируса, а 12 пациенти са починали, съобщи здравният министър Максим Степанов, цитиран от ТАСС.

Направените тестове за деня са 10 236, от които 7950 са по метода PCR, а останалите са за антитела. От PCR тестовете 8,2 процента са положителни.

Най-много са новозаразените в западната Лвовска област - 136, а в столицата Киев те са 53. "Виждаме, че броят на потвърдените случаи на COVID-19 през последните пет дни се запазва на равнища над 650, което е рекорд по заболеваемост", призна той и призова украинците "да не бъркат смекчаването на карантината с нейната отмяна". От началото на пандемията досега в страната са регистрирани 31 810 заразени, като 14 253-ма от тях вече са оздравели, а 901 са починали.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веселяк

    3 1 Отговор
    Ако смените в заглавието името на държавата с някое от по на изток и ще видите какъв вой ще настане. Щото те дежурнте козяшки хохЪли квичаха до небесата как рашъните щели да стигнат и дори да задминат америте по смъртност от Ко вируса! И да настане мране, както в приказките на нашия хирург-генерал. И току виж по Русияа останали няколко евенки и тук там натурализиран китаец! А то в покрайнината се случило!