Last news in Fakti

16 Юни, 2020 13:12 2 055 7

Ройтерс: Починалите от COVID-19 в Англия са повече от официално съобщените

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • борис джонсън

В преброяването са включени и най-новите данни за смъртните случаи в болниците

Ройтерс: Починалите от COVID-19 в Англия са повече от официално съобщените - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Предполагаемите случаи на смърт, причинена от COVID-19, в Обединеното кралство са 53 077, сочи преброяване на агенция Ройтерс.

То включва починалите в Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия до периода 5-7 юни, в чийто смъртен акт се споменава COVID-19. В преброяването са включени и най-новите данни за смъртните случаи в болниците.

Всеки ден британското правителство публикува данни за починалите от COVID-19 в страната. Тези числа са по-ниски от данните на Ройтерс, включващи и случаите, при които се подозира, че смъртта може да се дължи на причиняваното от новия коронавирус заболяване.

Същевременно ръководителят на звеното за анализи в областта на здравеопазването на британската Национална статистическа служба Ник Страйп съобщи, че по време на пандемията в страната са регистрирани около 64 500 повече смъртни случаи от обичайното за този период, допълва БТА.

Епидемиолози казват, че по-голямата смъртност, дължаща се на различни причини и превишаваща средното за този период на годината за пет години, е най-добрият начин да се прецени колко точно души са починали от коронавируса, защото този показател може да бъде съпоставен в международен план.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Хаус

    7 4 Отговор
    Да включваш в списъка на жертвите и хора, за които "се подозира, че причината за смъртта е ковид 19" е просто абсурдно. Т. е. става дума за случаи, при които даже няма положителен тест, да не говорим за аутопсия. Просто някой е решил, че има прилика в някои от симптомите
  • 2 Ай стига бе

    1 4 Отговор
    Всички крият истинските данни. Затова умножи по 10 и ще си горе-долу по-близо до истината. За Китай умножи по 100, че жълтурите лъжат безобразно.
  • 3 До 1

    2 2 Отговор
    Ако теста е положителен за Ковид 19 и болния е имал симптоматика ,няма нужда от аутопсия.Вируса е силни заразен и носи висок риск за живота на патолозите.Затова аутопсии се правят по рядко.Аутопсиите са полезни,за да се видят пряко уврежданията ,най вече бял дроб,кръвоностни съдове,но при положение,че дори близките нямат право да погребат починалия,какво остава за патолога.Така или иначе се правят аутопсии избирателно.Ти как си представяш аутопсии на хиляди ,както във Великобритания са много починалите?
  • 4 Миризлив пор

    3 0 Отговор
    Съдейки по нашенския фейсбук дават по 1800 лева ако те пишат болен, сигурно и там е така. Моля някой ако знае кой записва и дава парите да ме включи... Срещу комисионна разбира се.
  • 5 Антимилиционер

    3 0 Отговор
    Както казва Баг Ганя - "нема куронавирос. Измама. Измама."
    Малък, но много прост народ.

    Коментиран от #6

  • 6 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антимилиционер":

    Просто и ясно го каза.
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    Нормалната смъртност във Великобритания е 51 800 души на МЕСЕЦ . ЗАЩО ТОВА НЕ СЕ КАЗВА ??? За 3 месеца са 155 400 !!! Колко от починалите наистина са УМРЕЛИ от СОВИД - 19 ???