Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 10:40 2 007 2

Борис Джонсън ще се отчита за новите Covid рестрикции

  • борис джонсън-
  • ковид-19

В редиците на Консервативната партия има голямо недоволство срещу втория локдаун

Борис Джонсън ще се отчита за новите Covid рестрикции  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън днес ще направи изявление в Камарата на общините преди гласуването в сряда на новите ограничения за коронавируса, които ще поставят Англия в пълна карантина от четвъртък за четири седмици.

Премиерът взе решението след препоръка на научните и здравните съветници на правителството на фона на мрачни прогнози за зимата.

В редиците на Консервативната партия на Борис Джонсън има голямо недоволство срещу новата карантина, която според някои депутати може да се окаже фатална за икономиката. Религиозни лидери също се изказаха против мярката.

Едва ли обаче достатъчно депутати ще гласуват открито против ограниченията и при положение, че лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър обяви, че ще подкрепи правителството в парламента, изненади не се очакват и карантината ще влезе в сила от 5 ноември.

Новата карантина позволява на училищата и университетите да останат отворени, но профсъюзите, местните ръководители в най-засегнатите от вируса области и някои учени смятат, че за тях не трябва да се прави изключение, защото ще направят неефективна карантината и може да се стигне до удължаването ѝ или налагане на трета карантина догодина.

Правителството обаче е твърдо решено да остави учебните заведения отворени, макар и да се наложи да допусне продължаване на карантината и след 2 декември.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъгъ

    3 1 Отговор
    Достатъчно е да махнат на бабата кралица памперса и веднага ще изчезне вируса.
  • 2 комунист

    3 0 Отговор
    Борката ще се отчита за всички грехове пред всевишния. Фактът, че е невменяем, няма да му отърве кожата.