Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 14:45 3 951 11

Лондон призна: Covid епидемията се развива по-зле от най-лошия ни сценарий

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • пандемия

Премиерът Борис Джонсън нареди локдаун в сила от 3-ти ноември до 2-ри декември, който ще натежи допълнително върху бюджетния дефицит на Великобритания

Лондон призна: Covid епидемията се развива по-зле от най-лошия ни сценарий  - 1
Снимка: Shutterstock

Британският финансов министър Риши Сунак заяви в понеделник, че коронавирусната епидемия в Обединеното кралство напредва по-зле от "нашия приемлив най-лош сценарий".

Говорейки по BBC Radio 4, Сунак каза, че новият локдаун във Великобритания ще помогне да се предотврати "криза" в Националната здравна служба и че тези мерки ще запазят смъртността от Covid-19 под нивата, регистрирани по време на първата вълна на пандемията през пролетта.

Той също така посочи, че британското правителство ще се стреми да премахне четириседмичното блокиране в началото на декември, като това негово изявление идва само ден, след като друг британски министър заяви, че може да се наложи удължаване на локдауна.

В неделя вицепремиерът Майкъл Гоув също заяви, че блокирането може да бъде удължено.

"Надеждите и очакванията ни са, въз основа на всичко, което знаем днес, че тези мерки ще бъдат достатъчни, за да доведат коефициента на репродукция на коронавируса (отчитащ броя нови инфекции от един носител на Covid-19) да достигне нивото, от което се нуждаем, и следователно можем да се върнем към диференцирания подход“, каза Сунак пред Би Би Си радио.

В събота премиерът Борис Джонсън нареди локдаун на Англия в сила от този четвъртък (3-ти ноември) до началото на декември (2-ри декември), който ход ще натежи допълнително върху бюджетния дефицит на Великобритания и британския дълги от 2 трлн. пуанда и вероятно ще доведе до нов икономически спад през последното тримесечие на годината.

Риши Сунак също така каза в днешното си интервю пред Би Би Си, че ще увеличи финансовата подкрепа за самонаетите, след като през уикенда той обяви едномесечно завръщане към държавната програма за субсидиране на 80% от заплатите на заети хора, които са временно съкратени.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    10 1 Отговор
    Пакистанецът Риши Сунак не е Лондон. Престанете да одушевявате градове и държави с хора.
  • 2 ха ха

    7 2 Отговор
    Лондон може ли да говори, според вас??
  • 3 Кarosel

    6 14 Отговор
    Напълно алогично когато навсякъде говорят, че пандемията е опасна, Тръмп да казва, че била незначима при положение, че в САЩ има над 230 000 умрели. Тоя е тотална откачалка!

    Коментиран от #5

  • 4 сила

    15 0 Отговор
    странно име за британски министър сигурно е от много стар аристократичен род още отпреди келтите
  • 5 Иван

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кarosel":

    Не знам , за да заема този пост едва ли е откачалка или глупак както ни съобщават по медиите. Но пък знам , че раково болни , сърдечно съдови .... от почти година няма. Всички оздравяха . Само от ковид умират, все едно от друго не се мре. И като кажат починал ... ми ние не сме вечни . Всички ще починем .
  • 6 Интересно къде са отивали част от

    2 0 Отговор
    данъците, след като Националната здравна служба трябва да се спасява с карантина?
  • 7 Мислещ

    2 1 Отговор
    Да бе така е, от 1 седмица съм в Лондон, не мога да си отворя вратата да изляза навън от чували с трупове, аман. Даже почнаха да ги ползват з алегнали полицаи, белким има малко полза от тях.
  • 8 ХА ХА

    1 0 Отговор
    Този Лондон и други работи ще признае като види големия Зур ..
  • 9 Кински

    6 0 Отговор
    Скоро по целия свят ще почнат протести и бунтове.един вирус не може да затвори света и времето да спре.гладът е по силен от всичко и неизбежното предстои.
  • 10 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ПРИ ПОДЧИНЕНИЕ И ЗАТВАРЯНЕ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ -ГОТВЕТЕ СЕ ЗА АПОКАЛИПСИС-ОТВОРЕТЕ СИ СЪРЦАТА И НЕ СЕ ПОДЧИНЯВАЙТЕ
  • 11 пророк Исай

    0 1 Отговор
    Лош сценарий , калпава режисура , слаба постановка ! Това е характерно за КОВИД истерико-психозата !