Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 15:22 3 463 11

Германия регистрира рязко увеличение на смъртните случаи

  • германия-
  • смъртни случаи-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ангела меркел-
  • карантина

Най-голямата европейска икономика от 2 ноември е под частична карантина

Германия регистрира рязко увеличение на смъртните случаи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия отчете за последното денонощие най-голямото увеличение на смъртните случаи от COVID-19 от месец април, а министърът на здравеопазването предупреди, че броят на новозаразените все още не е намалял достатъчно, за да бъде изравнена кривата на заразата, предаде „Ройтерс”.

Най-голямата европейска икономика, която от 2 ноември е под частична карантина, предназначена да овладее втората вълна на коронавируса, регистрира 18 487 нови случая на заразяване и 261 смъртни случая за един ден, съобщи Институтът по заразни болести "Роберт Кох".

Канцлерът Ангела Меркел заяви, че въведената за един месец извънредна карантина, която включва затваряне на ресторантите, фитнесите и театрите, е нужна, за да бъде спряно рязкото увеличение на случаите на коронавирус, което крие опасност болниците да бъдат претоварени.

Въпреки че за четвърти пореден ден броят на новозаразените да е под 20 000, този на смъртните случаи се увеличава, а болниците съобщават за по-голяма запълненост на интензивните отделения. В световен мащаб от началото на пандемията броят на заразените с коронавирус е 51,5 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    1 0 Отговор
    Кривата правата изнанадолната...
  • 2 минчо

    4 2 Отговор
    ИТЕРЕСНА ЩЕ Е СТАТИСТИКАТА ЗА СЪЩИЯ ПЯРИОД КОЛКО СА УМРЯЛИ ОТ ОБИКНОВЕННИЯ СЕЗОНЕН ГРИП.А В СВЕТА ЗА 11 МЕС. ОТ КОВИД 19 СА 1.2МИЛИОНА А ОТ ОБИКНОВЕННИЯ СА 60 МИЛИОНА ЧОВЕКА ЗА 11 МЕС.

    Коментиран от #4, #5, #6, #8

  • 3 Уди Кълвача

    4 2 Отговор
    В Германия на денонощие измират поне по 3-4 хиляди човека редовно обаче тези уж 250 от корона много ги бъркат. РБ се топи с по 5000 вс месец от 3 десетилетия!
  • 4 Не зная,

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "минчо":

    дали могат да дадат статистика за починалите от обикновен грип. Може би за края на предния сезон. Тазгодишният още не е започнал.
  • 5 333

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "минчо":

    Нещо си се объркал. В Щатите починалите от грип годишно са от 20,30, до 50, много рядко до 60000 души годишно. От ковид са 250.

    Ей ти от СЗО:

    Up to 650 000 people die of respiratory diseases linked to seasonal flu each year
    Всъщност са доста под милион годишно. Можеи би болните са 60 милиона годишно.
    Дори ковид да е няколко пъти по-смъртоносен от тежкия грип, това пак е много ниска смъртност. За съжаление обаче извади от строя здравните системи в половината свят. Не е проблема в смъртността, ниска е, проблема е когато много хора се разболеят изведнъж и се претовари здравната система. Когато това се случи, смъртността се качва. За това трябва да се пазим взаимно, без да се панираме.
  • 6 Статистика - грип - Германия 2018

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "минчо":

    През 2018 г. починалите от грип в Германия са 3029. Това отговаря ли на въпроса Ви?
  • 7 минчо

    3 0 Отговор
    БОЛНИТЕ ОТ ОБ.ГРИП В СВЕТА СА ОКОЛО 2.6 МИЛЯРДА.ОТ СВИНСКИЯ ГРИП БЯХА 1.5 МИЛЯРД .НО ТЪЙ КАТО СЕГА КОВИД 19 Е МОДЕРЕН КАКВИТО И ДРУГИ СТАТИСТИКИ ДА СЕ ВАДЯТ ЩЕ БЪДАТ ОМАЛОВАЖАВАНИ ОТ ХОРА КАТО ТЕБ НО ЗАЩО ЛИ???СЛЕД ГОДИНА ЩЕ ИЗЛЕЖЕ И ТОВА ЗАЩО СЕГА СЕ НАДУВА ТАЗИ КУХА ТЕМА
  • 8 Германия - грип

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "минчо":

    За сезона 2017/2018, който се води за най-тежките грипен сезон за Германия за последните 30 години, починалите от грип са 25 100.
  • 9 Франкофон

    2 1 Отговор
    Ако Сащ не ги помпат германия ще е след Македония по икономически показатели.
  • 10 Калоян

    1 0 Отговор
    Нищо де, нали дойче велето в поредната си пародия на журналистика разказаха колко лошо е положението с короната в Русия...
  • 11 Запознат

    0 0 Отговор
    Само статистика: грип 28 млн, разстройство 4,5 млн, недохранване 18 млн и това за 1 месец. Ква корона???