Last news in Fakti

8 Декември, 2020 10:26 2 825 7

Израел въвежда вечерен час заради коронавируса

  • израел-
  • коронавирус

До новия локдаун се стигна след известно смекчаване на мерките, започнало на 1 ноември

Израел въвежда вечерен час заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелската правителствена комисия за борба с коронавирусната инфекция гласува за въвеждане на вечерен час в страната от 9 декември до 2 януари, предаде БТА.

Началото и краят на вечерния час, както и разстоянието, на което израелците ще могат да се отдалечават от дома си, ще бъдат утвърдени от правителството по-късно днес, след което мярката предстои да бъде потвърдена и от Кнесета, съобщи вестник "Йедиот ахронот", цитиран от ТАСС.

Така стана ясно, че вечерният час ще действа и по време на започващия на 10 декември юдейски празник Ханука, както и през целия период до Нова година.

До новия локдаун се стигна след известно смекчаване на мерките, започнало на 1 ноември.

От началото на декември обаче броят на новозаразените всеки ден отново започна да превишава 1000, което обезпокои властите. В момента броят на заразените в страната вече е над 345 000, а починалите от началото на пандемията са 2917.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво

    1 6 Отговор
    Браво,само нашите ще отварят,та след нова година масово болни,чакащи на снега пред пълните болници.
  • 3 Някой

    0 3 Отговор
    Глупави хора,тъпчат се като овце по магазините за някой китайски боклук,ама вижте купил съм подарък за Коледа.Ало,може и без подаръци,по важно е да останем живи и здрави,пък подаръците после.
  • 4 Хо хо хо

    4 2 Отговор
    В Жидостан много умни уж нобелови лауреати бол а се бутат кат овце и мрът като такива.
  • 5 Да бе да

    2 0 Отговор
    Вирусът има работно време и най-много заразява вечер, когато и хората са по-малко, страшна логика. Още от същото, да не се бунтуват и търсят отговорност на политици. И здравето стана стока, то всеки вирус ще води до същото
  • 6 Честита Ханука

    1 1 Отговор
    Вечерният час се слага,зада няма събирания,партита и купони,а следователно и по-малко заразени и който го хванат право на Плачещата стена.
  • 7 гого

    1 0 Отговор
    Всички да се зарязят. Амин! Амин! Амин!