Last news in Fakti

14 Декември, 2020 06:51 2 249 34

Доц. Кунчев: Съмвявам се, че ще сме отличници в имунизирането

  • ваксинации-
  • имунизации-
  • коронавирус-
  • ангел кунчев

Ако постигнем над 60% обхват на ваксинирането - епидемично протичане не може да има, съответно и такъв натиск върху здравната система, заяви Националният здравен инспектор

Доц. Кунчев: Съмвявам се, че ще сме отличници в имунизирането - 1
Снимка: БГНЕС

Ако крехката тенденция на ограничаване на заболеваемостта от коронавирус продължи, либерализацията на мерките е възможна – макар и не на 100%. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в интервю за bTV, цитиран от Евроком. Той разясни стъпките, които трябва да се направят при предстоящата масова имунизация на населението. Посочи и целта – над 60% ваксинирани, за да може да бъде спряно епидемичното протичане.

Много се надявам, че тази крехка тенденция на ограничаване на заболяемостта ще продължи, това е само началото, и ако успеем да го постигнем, аз съм ЗА това да се либерализират мерките, макар и не на 100% , каза експертът.

Доц. Кунчев призна, че има своите съмнения, че България ще е сред „отличниците“ по отношение на имунизацията, но подчерта, че държавата ще направи всичко по силите си да убеди хората, че това е единственият начин да победим коронавируса. Ще започнем с една от най-трудните от логистична гледна точка ваксини - тази на "Пфайзер" и "Бионтех". Като получим документите за първата ваксина, ще ги преведем, ще се опитаме да намерим специалисти, които да ги представят на възможно най-ясния език, обясни доц. Кунчев.

Ако постигнем над 60% обхват на ваксинирането - епидемично протичане не може да има, съответно и такъв натиск върху здравната система. Ако обаче не го постигнем – само ще наблюдаваме какво постигат другите страни, категоричен бе той.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    42 1 Отговор
    И какви отличници ще сме? Като "отличничката" Мария Габриел със слабата оценка ли?
  • 2 Естествено, че няма да сме. Като

    9 53 Отговор
    пак слушаме Мангъров. И когато в другите държави започнат да отварят и да отпускат мерките, ние ще продължаваме да броим трупове,да "спасяваме" българския туризъм и зиме и лете, защото кьорав чужденец няма да припари в БГ ако продължаваме да сме лидери по смъртност. И ще ни изискват отрицателни тестове и ще ни карантинират във всички останали държави. Нищо чудно 2/3 от авиокомпаниите да започнат да искат сертификат за поставена ваксина, за да ни допуснат да се качим на някой полет. Или да обвържат помощите, които се получават от ЕС с броя хора, които си поставят ваксини... Има още да ревем, че следва локдаун след локдаун... Независимо какво правителство ще ни управлява след изборите...

    Коментиран от #6, #22, #23, #27, #28

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист

    22 7 Отговор
    Ти луд ли си? Коронавируса е измислица на ГЕРБ за да остане на власт в България. Кой нормален ще се ваксинира срещу несъществуващия коронавирус

    Коментиран от #7, #32

  • 5 Ха ха ха

    29 2 Отговор

    До коментар #3 от "В превод":

    Да така е за жалост, не се знае какви болести ще отключи

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ха ха ха

    30 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Не, болеста я има но те преовеличават, с цел да угодят на европейския съюз,
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лелее

    43 1 Отговор
    “Ще намерим Специалисти да обяснят “ ???
    Какви “специалисти “ ? Математици , Врачки , Гадатели , Уфолози ?От тези “експерти” имате в изобилие !!! А истинските Доктори - просто отказват да се ваксинират ? Що така бе бате ?

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БОЕЦ

    5 21 Отговор

    До коментар #9 от "Лелее":

    Братя, помагайте, аз и съпругата ми сме в тежко състояние от измисленият от ГЕРБ коронавирус. Дайте некоя кръвна плазма, за да се оправя и да продължа да громя измисленият вирус, да горя маски и да разобличавам бялата мафия
  • 12 Гост

    8 6 Отговор
    Давайте по 1500 лв на ваксиниран и гледайтв какво става;))
  • 13 Ссесес

    28 1 Отговор
    Този лъже народа си, но ще е до март. После ще му стане труден живота на този господин лъжец.

    Коментиран от #14

  • 14 Протестър

    17 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ссесес":

    Него го чака народния съд. Той и всички от бялата мафия, които уж са лекували измислицата коронавирус ще бъдат изкарани на площада
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ДОЦ КУНЧЕВ ОБЯСНИ ЗАЩО ЩЕ СА 3 ВИДА

    6 1 Отговор
    Ваксините, според проф Балтов??? Едни за еди кои си, вторите за другите, третите за Останалите?? Каза го Публично!!! Обясни, ще има ваксинация по Касти, по Имотно състояние, по Партийна принадлежност??? ОБЯСНИ Кунчев, твое задължение е, не на Ортопеда Балтов!!!
  • 17 Димитрова

    1 16 Отговор
    Доцент Кунчев,

    Не е ли време държавата да предприеме по-крути мерки относно ваксинацията. Всечки деца сега са затворени поне до есента. Променете законите. Без ваксинация да не могат дори да излизат. Като ваксинираме децата, родителите няма къде да ходят. Толкова ли е трудно?

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Мариян Станков

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Димитрова":

    ФАКТИ, защо давате думата на гербави като тая? Съвсем скоро такива няма да смеят да се обядят, когато изметем #хунтата
  • 19 Истината

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Димитрова":

    100% си дърта мързелива девствена даскалица без семейство и деца!
  • 20 Реалност

    8 0 Отговор
    Най-наясно с ваксините са лекарите, а по официални данни само 11% от тях искат да се ваксинират /по неофициални те са 2%/, защо бе Куньо? Стягай се за затвора, че март месец наближава!
  • 21 Димитрова

    1 4 Отговор
    Хора,

    Не Ви ли е срам така да пишете против Учителите. Вие не сте ли възпитавани, нямате ли уважение към Учителите си?
    Какво толкова, отворете си очите, няма нищо страшно в дистанционното образование. Виждам само плюсове, ако то остане като основна форма на препоподаване. Просто сеге е времето да се придвижат нещата от МОН, така че след няколко години, когато няма пандемия, образованието да си остане така. Не сме чули серозни аргументи от специалистите това да не е така.
    Приятни предстоящи празници!
  • 22 Трудно

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Естествено, че няма да сме. Като":

    може да се измисли по-голяма дивотия от твоето.А ако поне малко се беше заинтересувал щеше да знаеш,че Мангъров е един от най-големите привърженици на масовото ваксиниране.Не само за измисления ви вирус а за всичко-даже преди няколко години искаше да съди човек за това,че е отказал задължителни ваксинации на децата си.

    Коментиран от #29

  • 23 Къде ги броиш

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Естествено, че няма да сме. Като":

    труповете бе,йипохондрик? По улиците и тротоарите? Като ти пускат демо запис от вой на вълча глутница ,а ти припадаш от ужас да не те изядат,а,бягай в кошарата.Някой да те е спрял?
  • 24 Афера

    5 1 Отговор
    Толкова ли е глупав или е слуга на тлъста комисионна

    Коментиран от #25

  • 25 Азз

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Афера":

    Пари и само пари са им в главите на тези охлюви...
  • 26 ха хахахаха

    3 1 Отговор
    ти отличници ли търсиш? А не хората да са здрави. А да се подмажем и да сме отличници. Не ви е срам!
  • 27 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Естествено, че няма да сме. Като":

    Много точно .
  • 28 Пенев

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Естествено, че няма да сме. Като":

    За съжаление Ганьо конспиратора, не може да вникне в посланието ти. С половин прочетена книга за целия си съзнателен живот е доста ентелегентен. Мангъров го хвана на гола кукичка.
  • 29 Политологът

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Трудно":

    А при теб ако протичаше и елементарна мисловна дейност, щеше да си наясно, че аудиторията на Мангъров не е от най- интелигентните и е лесно манипулиуема. Пример Гошо тъпото. Та неговият публичен отказ и заклеймяването на ваксината за Ковид изобщо няма да повлияе на решението на Ганьо. Между другото Мангъров изобщо не е виновен за смъртта на толкова хорица, които му се вързаха на небивалиците за чайче и супички и няма нужда от маски....
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ха ха ха ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Корона вируса е измислица на герб ?
    Хаааааааааа ха ха ха ха ха ха ха ха
    а бре ей,от коя лаборатория избяга бе.
    Значи целият свят участва в конспирация създадена от правителството на абсурдистан ?
    Ония същите дето като падне 10-на см.сняг в кочината обявяват бедствено положение.
  • 33 9674

    0 0 Отговор
    Първо ваксинирайте себеси бе ГРОБ-ари,НОЩ*ници,Поцинковани кофи и другата паплач от шерпски произход,а после елате да ПОСЕГНЕТЕ НА МОЕТО ДЕТЕ???ЩЕ ВИ ПРЕГРИЗЯ ГЪРЛАТА СЪС ЗЪБИ И ЩЕ ВИ ОДЕРА КОЖАТА С НОКТИ САНТИМЕТЪР ПО САНТИМЕТЪР И ЩЕ НАПЪЛНЯ КОЖАТА ВИ СЪС СЛАМА!!КАК НЯКОЙ ХОРА СМЕЯТ ДА ПИШАТ ТАКИВА ТЪПОТИИ-ПЪРВО ДЕЦАТА И РОДИТЕЛИТЕ САМИ ШЪ ДОЙДАТ!!ТО Т,ВА МА О.О.О.О.ДИМИТРОВА ЛИ СИ,ОТРОВА ЛИ СИ,НО САМО ПОСМЕЙТЕ ДА ПОСЕГНЕТЕ НА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НИ ЩЕ ВИ ТРЕПЕМ КАТО ВЪШКИ И ГНИДИ!!!
  • 34 6892

    0 0 Отговор
    По голям страхливец от Кунчев не съм виждал.