Last news in Fakti

14 Декември, 2020 09:53 6 262 77

Ето колко процента от българите не биха се ваксинирали срещу COVID-19

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • covid-19-
  • българия-
  • проучване-
  • население

Проучването показва притеснителни данни за настроенията у българското население спрямо ваксината

Ето колко процента от българите не биха се ваксинирали срещу COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Институт „РЕГО“ проведе кратко проучване на тема „Ваксинирането срещу COVID 19“. На въпроса „Бихте ли се ваксинирали срещу COVID 19?“ повече от половината от респондентите (56,3%) заявяват, че не биха се ваксинирали, утвърдително отговарят 28,8%, 14,7% се колебаят дали да се ваксинират, а 0,2% са на мнение, че COVID 19 не съществува, съобщиха от пресцентъра на института.

Високият дял на респондентите, които не искат да се ваксинират е в разрез с дългогодишната и устойчива култура на ваксиниране в България. Имунизационният календар у нас е дори по-добре приложим и пълен в сравнение с този в някои от развитите страни. Следователно ваксинирането конкретно срещу COVID 19 е извадено пред скоби и има своя уникална специфика в контекста на COVID кризата и съвременните комуникации.

Високият дял на отказите вероятно е вследствие на грешки на комуникационно ниво по отношение на ваксинирането и ваксините, и в липсата на доверие в системата (на публична комуникация, на властта, на ваксините, които се разработват).

Демократичните общества се базират на доверие и дефицитът му по въпроса за ваксинирането у нас ще направи борбата с вируса много трудна и тромава. Ако не се смени тази тенденция ваксинирането няма да може да постигне целите си, а именно да се ограничи и спре разпространението на заразата.

Ето колко процента от българите не биха се ваксинирали срещу COVID-19

„Доброволно или задължително за всички трябва да бъде ваксинирането срещу COVID 19?“

Мнението на изследваните лица изглежда повече от консолидирано по отношение на въпроса „Доброволно или задължително за всички трябва да бъде ваксинирането срещу COVID 19?“.

Повече от две трети от интервюираните (87,4%) са категорични, че ваксинирането трябва да бъде доброволно. На противоположното мнение, че трябва да бъде задължително са едва 6,4%.

Не могат да преценят коя от двете възможности е по-добра 5,1% от респондетите, а 1,1% от тях считат, че COVID 19 не съществува.

Очевидно е, че промени по отношение на този въпрос в българската политика биха били непопулярни и неприемливи за огромното мнозинство граждани. Характерът на ваксинирането в обозримо бъдеще у нас ще е доброволен.

Ето колко процента от българите не биха се ваксинирали срещу COVID-19

Намирате ли необходимата Ви информация за ваксинирането срещу COVID 19?

На въпроса „Намирате ли необходимата Ви информация за ваксинирането срещу COVID 19?“, по-голямата част от респондентите отговарят, че намират цялата им необходимата информация за ваксинирането срещу COVID 19 – 37,6%, сравнително по-малко са тези, които откриват само част от информацията – 13,1%, а 28,4% въобще не я намират.

Не са търсили информация за ваксинирането или въобще не се интересуват от подобна информация съответно 16,1% и 4,8% от интервюираните лица.

Тези данни разкриват известен проблем с достъпа до информация за ваксинирането срещу коронавируса. Въпреки морето от информации, което залива денонощно българското обществото по темата за ваксините и ваксинирането, е налице липса на единни и авторитетни информационни източници.

В случая можем да говорим за комуникационна дисперсия.

Ясно е, че има нужда от спокойно, научно обосновано, авторитетно лидерство, което да събира и дава информация с цел внасяне на повече яснота по въпросите за ваксините и ваксинирането в европейски и глобален мащаб, с даване на примери, споделяне на международен опит, научна аргументация и съпоставяне на плюсове и минуси от различните ваксини, както и съответните рискове, които носят.

Ето колко процента от българите не биха се ваксинирали срещу COVID-19

Прави впечатление, че 56,3% от респондените не искат да се ваксинират, но само 37,6% декларират, че имат необходимата информация по темата.

Несъответствието е възможно да се дължи на ирационални инстинкти по отношение на ваксинирането и на недостатъчната информация. Имайки предвид и големия дял на изследваните лица, които не намират необходимата им информация за ваксинирането срещу COVID 19 (28,4%), може да се заключи, че е необходима целева политика на обяснение и разяснение по изследваната тема.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    108 16 Отговор
    29 процента идиоти.Много бе!

    Коментиран от #3, #12, #33, #65, #77

  • 2 Анкета

    10 91 Отговор
    + бих ,
    - не бих

    Коментиран от #41

  • 3 Мазньо

    66 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ми увеличиха държавната администрция...
  • 4 Bit

    87 2 Отговор
    То имаше тук в сайта такава анкета и резултатите показаха,че над 65 % не искат и няма да се ваксинират.

    Коментиран от #38

  • 5 Дед

    75 3 Отговор
    Схемата не е вярна. Аз не познавам никой, който иска доброволна ваксина. Хората ги е страх от нея. Но ще ни за дължите по страничен начин да се ваксинираме.

    Коментиран от #20

  • 6 Охо Бохо

    69 0 Отговор
    Ами от специалистите~лекари само 9% биха се ваксинирали. А тези 37,6 % откъде пък имат токова необходимата информация, защото самите производители въз основа на информацията си не поемат т е искат да бъдат освободени от отговорност.?
  • 7 др Гей Билтс

    50 4 Отговор
    Намирате ли необходимата информация за ваксинирането? Не вярвам някой някога да ви е казвал, че във ваксината има клетки от абортирани ембриоми, Живак, Алуминии и маймунски клетки от бъбрек..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Прави

    71 1 Отговор
    Са хората. Защо производителите на ваксините настояват да не носят никакви юридически преследвания при евентуални неудачи? И още нещо. Каква е гаранцията че ИЗТОКА ще получи еднаква по качества ваксина както ЗАПАДА?

    Коментиран от #42

  • 10 Да ама не

    70 1 Отговор
    Абе то според едно друго проучване 70% от лекарите щяха да се ваксинират, но процента се оказа под 10, че и с това измислено проучване е така. Реално ще се ваксинират най-много 10% от населението, а всички тия които ни агитират изобщо няма да ваксинират.
  • 11 Глупав народ

    6 47 Отговор
    Който не е гледал филма Idocracy, да го види и да се припознае в него. Живеем в свят, в който хората не се оповават на науката, ами на глупустите на инфлуенсърите и политиците и на "Пенка" , която си написала във фейсбука, че след задължителната ваксина, детето й развило абсолютно несвързано заболяване, но не помнила коя ваксина била причината и затова и по телевизията я поканили да си изказва некомпетентното мнение :о. Всява се масова паника със свободното слово, за което всички се борим, с правото на всеки нискоинтелигентен да си казва мнението публично и да събира други нискоинтелигентни привърженици. Всеки иска да живее в свободна демократична страна и протестира за това, но ако може да не спазвзва социалните задължения на едно социално общество, същевременно иска да получава всички социални облаги. Еми няма как да стане.

    Коментиран от #22, #44

  • 12 Д-р По навътре.

    8 28 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абе тарикат ти трябва да си един от първите дето трябва да се ваксинират, нали работиш с хора храна искаш да им продаваш в кръчмата а? Ама на теб не ти пука, че някой може да се зарази и умре от храната която продаваш.

    Коментиран от #21

  • 13 oooo

    47 0 Отговор
    Eee да ваксинират депутатите с по 1 ваксина от всеки производител! Hали са безвредни! Aко един се гътна или не иска.... Tогава не!
  • 14 БАЦЕ БАЦИЛА

    43 1 Отговор
    Близо година върви естествена имунизация (преболедуване).Как ще се отрази ваксината на хора с изграден вече имунитет?Или няма да им подейства,което прави ваксинирането на тези хора безпредметно,или ще настъпят усложнения.А броят на преболедувалите никак не е малък и непрекъснато се увеличава...
  • 15 Чук и Гек

    28 7 Отговор
    Ами, те мерките на Бойко дават отлични резултати! Ето, за 2 дни от 45 отидохте на 25 %! Финиш! Защо ви е да се ваксинирвате излишно и натоварвате бюджета му?
  • 16 Аве Майн Кампф

    46 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Бихте ли се ваксинирали срещу COVID 19?“ повече от половината от респондентите (56,3%) заявяват, че не биха се ваксинирали - ами нормално е да е така . Как да имам доверие на нещо скроено набързо за няколко МЕСЕЦА , когато всички знаят , че са необходимими повече от няколко ГОДИНИ , за да се разбере , дали това нещо е ваксина и кави са пораженията от него .......
  • 17 А така

    43 0 Отговор
    агресивна пропаганда и зомбиране му е майката.Ависокия дял на нежелаещи показва,че има и хора със собствено мслене неподдаващи се толкова лесно на подобна обработка.
  • 18 the truth

    42 2 Отговор
    Много е просто човечеството, за съжаление. Масите лесно се управляват със страх и пропаганда. Сега цялото човечество сме опитни мишки на сатаниста Гейтс и богатите еврейски фамилии. Редуцирането на населението започна, докато не остане златният милиард. Ваксината ще е доброзорна - без нея няма да може да се работи, да се влиза в аптека/магазин, да се пътува. И тогава какво, щем не щем, трябва да я приемем. Човечеството обаче си мълчим и трайкаме. И затва ще сме или мъртви, или цифрови роби. ''Честито'' да ни е.
  • 19 Петьо Петров

    42 1 Отговор
    Arbeit und Impfstoff machen frei!
    Работа и ваксина ви правят свободни!
    Новият лозунг на Четвъртия Райх.
  • 20 Митко

    5 41 Отговор

    До коментар #5 от "Дед":

    Аз ще се ваксинирам! Прочел съм доста по темата, и не съм ковидиот

    Коментиран от #49, #67, #76

  • 21 Последния Софиянец

    21 1 Отговор

    До коментар #12 от "Д-р По навътре.":

    Скоро няма да работим.Поне до март.

    Коментиран от #57

  • 22 препатил

    44 1 Отговор

    До коментар #11 от "Глупав народ":

    Какво я топли ,,Пенка", че 1000 няма да се разболеят благодарение на вяксинирането, щом нейното дете е получило увреждане точно от тази ваксина! Пенка ще се мъчи докато е жива с болното дете, а обществото или хич няма да се интересува от Пенка, или ще и се присмива и унижава допълнително - като започнеш от местните еснафи и квартални мижитурки и стигнеш до алчни доктори, телкове и администрации! За Дариткова и властта да не говорим! Майките трябвало да му се махат от дебелата глъвъ, а медсестрите бяха наречени идиотки!

    Коментиран от #23

  • 23 the truth

    37 0 Отговор

    До коментар #22 от "препатил":

    Точно така е, на тая мутренска държава не й дреме за Вас и Вашите здравословни проблеми! тия с белите престилки са бяла мафия и търгуват с човешкия живот от 30 г. насам, а сега били много ''загрижени'' за моето и Вашето здраве! Да, ама не! Моя близка имаше тумор в мозъка и трябваше да платим 2000 лв. под масата, за да има изобщо операция! Живя почти 3г. след това, успя да се раздвижи и беше с всичкия си, но всичко това е благодарение на Господ, а не на бялата мафия, които искаха да умре! Така че на бялата мафия НЕ вярвам, ще ме убият с този токсичен бълвоч! А в държавата на главния ТОЛУП, на тая държава не й трябваш ни жив, ни умрял!Трябваш й само, за да пълниш шкафа на толупа!
  • 24 !!!?

    4 7 Отговор
    Никога ! - любимата лъжа на Андрешко !!!?
  • 25 Теодоро

    27 2 Отговор
    Хора осъзнайте се:НИКАКВА АМА НИКАКВА ВАКСИНА!!ДОЛУ ВАКСИНИТЕ КОВИДИОТИ
  • 26 Чук и Гек

    21 3 Отговор
    Само с ваксина няма да стане! Анто Джошуа ви показа как трябва да се третира самозабравила се простотия!
  • 27 стоян георгиев

    4 24 Отговор
    трябвало е обаче да питат с руската ваксина колко ще се ваксинират!цифрите щеше да са различин.иначе българиня все повече заприличва на човек от третия свят.вярва в световния заговор масово,няма да се ваксинира заради бил геитс и сорос...резултата се вижда ясно в успехите ни като страна и народ!жалка история!
  • 28 Българин

    15 4 Отговор
    Партията на боко - суджука, мозъка, ментата,маджо, сокола, очите,каратиста,шиши.
    Партията на Слави - Оксфорд, Кеймбридж, Харвард, Йейл, Хайделберг, Принстън, Станфорд
    Вие кои предпочитате?

    Коментиран от #34

  • 29 Учител

    33 1 Отговор
    Бойко Борисов ще бъде запомнен от историята с прозвището си Бoлгароубиецa! За 12 години Борисов докара България до първо място по смъртност, изпреварвайки Афганистан, Сомалия, Сирия и Йемен, а вече първо място и по ковид! ГЕРБ ПОБЕДА!
  • 30 az #МУТРИ, ВЪН!

    27 1 Отговор
    Нормално! Вече никой не вярва и на дума от това правителство.... Интересно какви ли биха билимотговорите на въпроса : "На коя ваксина имате най-голямо доверие?"
  • 31 Бизнес

    13 2 Отговор
    Продавам боксови круши с изкуствена уста марка Пулев. На всеки удар дрънкат и казват ох
  • 32 Чук и Гек

    24 1 Отговор
    Няма нужда от избори! Ваксинирането ще покаже нагледно какъв % е доверието към властта! Ваксинират ли се 25-30%, Бройко може да продължава да бъде нагъл! А бройката ще я докарат - да дават по един модерен телефон на всеки, който се ваксинира и готово!
  • 33 cornholio

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Баце ти си разкрил конспирацията а? Кога успя да извадиш 4G чипа дето те контролира? Сега си в безопасност и няма да ти променят ДНК-то. Ей добре че има такива осъзнати хора като тебе...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ддд

    23 1 Отговор
    Какво е общото между Тиквата и ваксината?

    И двете - смъртоносни оръжия за масово поразяване!
  • 36 Посетител

    21 1 Отговор
    Най-вероятно ваксинирането ще е доброзорлем. Макар че, информацията за ваксините е недостатъчна. Как да се реши човек да се ваксинира, още повече при появилата се информация за четири случая на парализа на лицевите мускули у нововаксинирани във Великобритания и още няколко с отключено автоимунно заболяване?! Както по-горе вече посочиха, за да се убедят в безопасността на дадена ваксина, са нужни 4-5 години, докато тук бяха готови за броени месеци! Вчера в една ТВ се коментира, че явно правителствата по света са натиснали компаниите-производители да "побързат"... Затова от ПФАЙЗЕР отказват да носят отговорност при евентуални лоши ефекти!

    Коментиран от #40

  • 37 Гост

    20 1 Отговор
    Какъв им е проблема на 29-те процента - ваксинират се и са "защитени" от вируса? Какво ги брига дали останалите 71 процента са ваксинирани или не? Аз специално нямам зор да се ваксинирам, защото вече изкарах вируса и имам имунитет... Според мен трябва да се насърчават хората с имунитет, които вече не са малко, постепенно да се връщат към нормалния начин на живот без маски, каски и груповата "дистанции"...
  • 38 мислещ

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Bit":

    Като цяло всички анкети "в реално време" се въртят около 50%-те процента, така че май са извадили едни 15%, та да изглежда, че има някакъв шанс да им се получи.

    Коментиран от #39

  • 39 мислещ

    9 0 Отговор

    До коментар #38 от "мислещ":

    Оп, грешка, имах предвид около 70-те
  • 40 Гост

    22 0 Отговор

    До коментар #36 от "Посетител":

    Бързат, щото света е близо до стаден имунитет и фармацевтичната мафия губи милиарди от безсмислените ваксини! Та нищо чудно да е доброзорно ваксинирането, вкл. и на преболедували с имунитет! Т.е. репресии, каквито и през социализма не е имало...

    Коментиран от #50

  • 41 А бихте

    0 21 Отговор

    До коментар #2 от "Анкета":

    ли си ваксинирали децата?

    + бих

    - в никакъв случай
  • 42 taty

    21 0 Отговор

    До коментар #9 от "Прави":

    Бъди сигурен че Запада винаги получава по-доброто от Изтока,дори и що се отнася до китайските стоки.Работя на запад и правя сравнение.
  • 43 9ве89сд8

    27 2 Отговор
    За пореден път се доказва, че т. нар. ДЕМОКРАТИЧНИ държави са населени с шилета. А шилетата, както е известно, са предназначени за месо, мляко, вълна....
    Българите дори след 30-годишно, целенасочено опростачаване, все още са далеч по-интелигентни от средно-статическият западняк.

    Коментиран от #75

  • 44 Така...

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "Глупав народ":

    ...както пише и в статията, българите спазват имунизационният календар и се ваксинират. Но за щастие повечето хора не са толкова наивни, че да им пробутват толкова очинидна политическа манипулация. Ваксината против против такъв вирус е с кратък срок на ефективност и не дава абсорютно никаква гаранция, че няма да си вирусопреносител. Масовата ваксинация по време на епидемия пък не разрешава по никакъв начин разпространението на вирусът.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пенев

    2 11 Отговор
    Никога не съм се съмнявал, че Ганьо е ентелект! Като се има предвид, че в развитите държави процентът на тези които не биха се ваксинирали е три пъти по-малък от този в Ганюстан сочи, че тук живеят най- информираните индивиди😂 Но Ганюстан не може се мери с останалите палячовци, нали😂
  • 48 Антигерб

    21 0 Отговор
    Високият дял на респондентите, които не искат да се ваксинират е в разрез с дългогодишната и устойчива култура на ваксиниране в България.

    Е да ама никой от управляващите не си зададе въпроса защо е така - най вече защото на "демократичните" ваксини от новите ни "братя" пише че производителя не носи отговорност за странични ефекти и усложнения. Е кой ще си сложи такава ваксина.

    Второ нали ужким сме "свободен пазар" обаче никой не пита народа дали предпочита ваксината на Пфайзер, дали руската или китайската - трябва да сме полит-коректни и да дадем паричките на господарите ни а народа да го .... Или да поръчаме от всичките и вече кой каквато иска - това е демокрация и свободен пазар а другото е демагогия и тоталитаризъм.

    Да видим тогава процентът какъв щеше да е.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Просветен илюминат

    4 4 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Няма такова чудо стаден имунитет.
    Факта,че се говори вече за трета вълна тук думата е добре планирана психологична война.
    Вече писаха за седем мутации на вируса и куп други неща,но само пишат и говорят без конкретни аргументи и доказателства.
    Хората виждат какви са резултатите от следване и изпълняване на правила и закони и въпреки това те продължават да искат и доказват,че ги очаква нещо и не предприемат и говорят за алтернатива,защото промяната е да се носи отговорност,а такава никой не иска да поеме.

    Коментиран от #53

  • 51 фалш

    12 1 Отговор
    Институт „РЕГО“ ?!? Тия пък какви са??

    И никъде не е казано колко човека "уж" са питали. 1,5, 50 ?!?
  • 52 Ваксина

    14 0 Отговор
    Тази ваксина с която искат да ни ваксинират въздейства на човешкия ген. Това го каза един специалист от екипа който я разработва и побърза да каже , че въпреки въздействието върху човешкия ген не го променяла . Тичат преди вятъра така да се каже ! Тази ваксина е създадена за да промени човешкия ген и да го превърне в Зомби
  • 53 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #50 от "Просветен илюминат":

    Не може да "знаеш", че няма имунитет за вирус, който се разпространява от има/няма една година... Опитват се да ни психират и паникьосат, че "няма имунитет" без реални научни доказателства, което си е престъпление срещу човечеството! Поне досегашното развитие и разпространение на корона и всякакви вируси, показва че хората създават стаден имунитет срещу тях!

    Коментиран от #58, #59, #74

  • 54 Като започнат

    12 0 Отговор
    депутатите и лекарите да се ваксинират масово тогава и ние. Че сме овце това е факт но не всичките.
  • 55 Ха ха ха

    11 0 Отговор
    Прeз 2019 ce пoяви кoрoнaвируca
    Прeз 2020 ce пaзeхмe oт вируca
    Прeз 2021 щe ce пaзим oт вaкcинитe
    Прeз 2022 щe ce пaзим oт вaкcинирaщитe
    A прeз 2023 вeчe щe ce пaзим и oт вaкcинирaнитe...

    Коментиран от #68, #73

  • 56 Матей

    3 1 Отговор
    Да ,наистина е притеснително,30% да се боцнат от раз,а само 50% отказват и някакви си 0,2% не вярват в ковид.Това е много опасно,тъй като тия мис-ки-ни и па-ни-кьори ще повлекат крак и ще подведат и още колебаещи се да се боцкат и тогава лавината ще е тръгнала неспасяемо.По западни указания се предвиждало ковид-паспортизация,т.е. документираното ваксиниране да служи като пропуск,а също и документ за благонадеждност пред управляващата пас-ми-на.Би трябвало процента на неверници в ковид-идола да нарасне поне до 50% а пък антиваксърите към 80-90%,това са безопасните стойности към момента.Особено важно е да се осъзнаят лекарите и хората на науката,които от своя страна да подемат организирана кампания за проваляне на крайно-опасните планове на боковистите.
  • 57 Д-р По навътре.

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "Последния Софиянец":

    Дано не работите никога може и без вас търгаши . Кръчмите нямало да работят ха ха ха хващайте мотиките да видите как се изкарват паричките.

    Коментиран от #60

  • 58 Просветен илюминат

    4 0 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    В уни сон с политиците, фармацевтичната и медицинската индустрия, медиите, съвременната медицина говори на езика на войната. Бруталното лечение - „убийство” на рака с химични оръжия, води до смъртта на хиляди пациенти всеки ден.


    Образите на война обуславят и медицинското възприятие за човешкото тяло, представяно като армия от „клетки убийци” готови да атакуват „чуждите неприятели” (микроби) и злосторниците в системата (раковите клетки). Позовавайки се на измислицата за яростната биологичната борба в нашия организъм, медицинската наука е изградила концепцията за „имунна система”, представена като отбранителна система срещу заплахата от „микробите убийци” и „смъртоносните” тумори. Измислицата за „автоимунните заболявания”, при които явно имунната система атакува собствените си тъкани, само показва как една научна култура може да ослепее от собствените си вярвания.

    Коментиран от #71

  • 59 Просветен илюминат

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    връзката психика-мозък-орган, за подкрепящата роля на микробите по време на лечебния процес и най-вече за биологичния смисъл на всички болести, включително и рака, теорията за имунната система се разпада като къща от карти. При липсата на врагове, срещу които да се „бием”, да се „борим” и да „убиваме”, войната свърши.






    Въпрос, който трябва да зададем:



    Ако увеличаване броя на антителата основно се счита за индикация за силна имунна система, защо при теста за СПИН същите параметри се определят като „имуно-дефицит” и като „заразяване” с ХИВ (с вирус, който никога не е бил изолиран и научно доказан)?

    Коментиран от #70

  • 60 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #57 от "Д-р По навътре.":

    Един дисководещ вече започна да се замисля,че трябва да се захваща с друга работа,защото банкети и сватби скоро няма да има.
  • 61 Матей

    7 1 Отговор
    Тоя цирк трябва да се пресече,докато не е стигнало до неговото хронифициране.Бъдете сигурни,че ако мине тая шашма с ваксините,фазер,мазер,после няма да има спиране,ваксините ще се точат по мед и масло.Мнозина дисиденти ще бъдат премахнати с отровни инжекции,докато сега се чудят какво да ги правят,един наскоро бяха се опитали да го вкарат в психиатрия и спасен благодарение на роднини,приятели и колеги,при това сравнително известен журналист.Преди няколко години бяха го пребили почти до смърт, сега няма да си цапат ръцете с подобни зверства,една инжекция и готово,отколешна мечта на ционистките изроди.

    Коментиран от #66

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Аман от ДЕБ

    1 10 Отговор
    Стадо от овце НИКОГА не поумнява! Саботираха мерките и докараха България до медицинска криза но явно им е малко. Сега пък нямало да се ваксинират. Ами хубаво бе, той К19 ще ви ваксинира лично амо тогава да не оревете медиите като някои 'протестъри' наскоро да ви вземат в Софийска болница, щото места няма да има! Още едно доказателство че диктатурата е най добрия начин за управление на неграмотно и умствено ограничено стадо.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Малко ти е

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Гледай да не те ваксинира К19 ама веднъж за винаги.
  • 66 Карлуково

    0 4 Отговор

    До коментар #61 от "Матей":

    Какви "дисиденти" ти се привиждат в България бе. Всичко е пост комунистическа номенклатура! Май ти е вече време за психиатър ....
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 1111111111222

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Ха ха ха":

    Началото на филма "Аз сам легенда"

    Коментиран от #72

  • 69 любопитен

    3 0 Отговор
    Доверието е равносилно на самоубийство ! Защо да се доверяваме на Властта , която , постоянно ни лъже и мами ???
  • 70 пророк Исай

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Просветен илюминат":

    Малко сме , които разсъждаваме така ! Ще видиш , че ще ни накарат насила да ни боцкат ! Защото , дори ВЯРВАЩИТЕ в КО19 , ще изчакат за да разберат , какви са страничните АРТ-ЕФЕКТИ на ваксините ! Всички от ВЛАСТТА се „писаха“ преболедували КОВИД19 , за да имат „ антитела “ !!! При наличието на антитела , отпада необходимостта от ваксинация , НО ТОВА ВАЖИ САМО И ЕДИНСТВЕННО ЗА ВЛАСТНИЦИТЕ !!! За нас , наличието на „антитела“ НЯМА ДА ВАЖИ ! Ти знаеш , че „антитела“ няма да се намерят в нито един човек , защото НЯМА вирус , срещу когото да се образуват !!!
  • 71 пророк Исай

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Просветен илюминат":

    Ти си чел моата статия - Титаните на мисълта , създали истерията КОВИД19 , са били наясно , че страхът от неустановено и загадъчно действие на КО19 ще създаде необмисленна паника всред част от населението ! Те използват информационните платформи за тотална пропаганда , водейки се от мотото на Гьобелс - една лъжа , повтаряна многократно , става истина ! Ковид19 е обект на страх и паника , поради своята мъглявост и неопределеност . Имeннo - мъглявocттa и нeoпрeдeлeннocттa гo прaвят рaзтeглив , кaтo лacтик , и му ce прeпиcвaт нeoбикнoвeнни прoяви . Прeписват му ce вcякaкъв вид cвoйcтвa , имeннo зaщoтo e мъгляв и нeуcтaнoвeн ! Кoeтo вoди дo извoдът - CЪЩECТВУВA ЛИ КOВИД19 ? Умишленно всят страх и паника с опортюнистка цел или зле възприети факти !
  • 72 е х о

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "1111111111222":

    Неее , четеш ли рекрамата - ТИ СИ СУПЕРГЕРОЙ - защита , маска , дистанция ! Съставителите на тази реклама , са пропуснали ФАКТА - че няма живи герои или именно това са имали в предвид !
  • 73 даскала

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "Ха ха ха":

    Много мъдра сентенция ! Лошото е , че предвещава МРАЧНО и НЕСИГУРНО бъдеще !
  • 74 пророк Исай

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Гост":

    Рeклaмнaтa кaмпaния нa КOВИД19 cтaртирa в нaчaлoтo нa 2020г. В дeбютa cи , cъcтaвитeлитe нa рeклaмaтa , изнacяхa прoтивoрeчиви фaкти и дaнни зa вируca ! C тeчeниe нa врeмeтo ce oбигрaхa и пoдoбрихa рeклaмнaтa cи кaмпaния ! Вмecтo зa умрeли oт КOВИД19 , зaпoчнaхa дa пишaт зa зaрaзeни c вируcът . Рeклaмaтa , НACAДИ cтрaх и пaникa в чacт oт нaceлeниeтo нa cвeтa , кoeтo бeшe и цeлтa нa рeклaмaтa ! Eдин път , нacaдeн , cтрaхът зaпoчвa дa рacтe , пoдпoмaгaн oт мeдийнoтo инфoрмaциoннo влияниe . Ceгa вeчe идвa врeмe зa ЖЪТВA - инвecтирaнитe финaнcи , трябвa дa ce възвърнaт мнoгoкрaтнo , прoдaвaйки НAДEЖДA нa изпaднaлoтo в пaникa нaceлeниe ! В нaчaлoтo - БEЗПЛAТНO и НE ЗAДЪЛЖИТEЛНO ..............в пocлeдcтвиe - ПЛAТEНO зa вcички , ЗAДЪЛЖИТEЛНO !!!! Плaщaнeтo щe ce нaлaгa c увeличaвaнe нa внocкитe пo ДAНЪК ЗДРAВE - Нaкрaткo , плaщaй cи , бeз знaчeниe дaли щe пoлзвaш !!!!! Caмo в Eврoпa имa нaд 700 000 000 ж. , пo мин. 2€ caмo увeличeниe нa Д.З. , тoвa ca мин. 1 400 000 000 € eжeмeceчнo . Рeклaмaтa на КОВИД19 e нaй-уcпeшнaтa , oт измиcлянeтo нa рeклaмaтa ! Лoшoтo e , чe тeзи кoитo нe вярвaт в иcтeриятa КOВИД19 , cъщo учacтвaт в CПEКТAКЪЛЪТ , принудeни oт Влacтимaщитe !
  • 75 даскала

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "9ве89сд8":

    Ние , българите , сме лъгани много и очевидно , затова подлагаме абсолютно всичко на съмнение ! В западът , лъжите не са толкова очевидни и затова западняците вярват ! Естественно и на двете места има изключения , лошото е , че тук , изключенията нарастват бързо - бих казал с геометрична прогресия !
  • 76 е х о

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Митко":

    Митко , ама ти , нали почина преди 18 дена ?
  • 77 пророк Исай

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тези 29% са рекламна пропаганда .................... дори вярващите в КОВИД19 , ще изчакат за да видят АРТ-ЕФЕКТИТЕ от прехвалената и претупана набързо ваксина !