Last news in Fakti

3 Януари, 2021 13:31 4 248 10

"Не идвайте тук!": хаос по заснежените местности в Германия

  • германия-
  • пандемия-
  • коронавирус

Общините и съдържателите на писти и хижи информират на интернет-страниците си, че по заснежените склонове няма тоалетни, нито възможности за сгряване, както и че няма никакви спасители

"Не идвайте тук!": хаос по заснежените местности в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Умоляваме ви: не идвайте тук! Цари хаос. Има километрични задръствания." Редица германски общини са потресени от нашествието на туристи по заснежените местности. По някои улици се стигна до километрични задръствания.

Задръствания и заснежени пътеки и склонове, пълни с хора и шейни: през последните дни на някои места в Германия падна първият сняг, който привлече като магнит малки и големи. Редица общини помолиха хората да останат вкъщи и да не предизвикват хаос по пътищата и паркингите. Бяха наложени множество глоби заради нарушаване на предпазните мерки.

Зажаднели за разнообразие, германците се втурнаха към заснежените местности в страната - въпреки пандемията. В областта Харц склоновете бяха пълни с туристи, подобна бе и ситуацията в Зауерланд. Говорителка на общината във Винтерберг, който е известен със ски пистите си, подчерта, че полицията е наложила редица глоби заради нарушаване на корона-мерките. Лифтовете, пистите, ресторантите и хижите са затворени официално до 10 януари.

Общините и съдържателите на писти и хижи информират на интернет-страниците си, че по заснежените склонове няма тоалетни, нито възможности за сгряване, както и че няма никакви спасители. "Ние обичаме нашите планини. Но в момента трябва да забравим за тази любов. Нашествието по заснежените местности води до задръствания и струпвания на много хора", пишат те.

И в провинция Хесен е пълно с туристи. Около местността Големия Фелдберг през последните дни "цари пълен хаос", обяви говорител на полицията в Кьонигсщайн. Туристите обикалят из заснежените склонове и пътеки, въпреки че проходите са затворени. Редица улици са препълнени и задръстени от автомобили. Полицията помоли за пореден път хората да избягват местността.

И в района на Васеркупе - най-високия връх в Хесен - е пълно с хора, обявиха от полицията във Фулда. Още преди дни по някои улици там е имало километрични опашки.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наркос

    10 0 Отговор
    Хитри са Германците... ние пращаме екипи през 2 дена и сме само на загуба
  • 2 в кратце

    8 1 Отговор
    Като няма тоалетни,скиорите да пишкат и акат в снега. На природа.

    Коментиран от #10

  • 3 цумбрум

    7 1 Отговор
    "Около местността Големия Фелдберг през последните дни "цари пълен хаос". " Пълен като Баце. Да ни дишат праха!
  • 4 оня с коня

    2 5 Отговор
    За разлика от нашите пътища,в германия никой не чисти снега,за тоалетни пък изобщо да не говорим- също като в русия!
  • 5 Лора

    0 0 Отговор
    Хаосъ,хаос,хаУс.....Бъррррррррр! Студ на пирамидки,ще си нахлузя качулката с кожа на заек!
  • 6 Гадно

    5 1 Отговор
    Недисциплинирани германци.
  • 7 Ху кеърс

    3 1 Отговор
    Че кой ходи на ски в Германия изобщо.
  • 8 танкист

    3 2 Отговор
    Миналата година гледах една германка на Пампорово,как си сваля шушлековия ски-гащеризон и кляка по голо дупе зад един доста дебел боров дънер. Изчаках я да се изходи и се показах пред нея. Подадох й кърпичка да си избърше мократа....такова,та да не си изцапа пликченцата. Тя се усмихна широко и взе кърпичката с едно тихичко "Данке!". Нищо не ми каза повече. Вдигна си дрешката и изчезна надолу по гората.
  • 9 Язък

    4 0 Отговор
    Таман бех тръгнал. Ви су р а. Големи германски устъ. Ар пите ли чакате да чистат снега?
  • 10 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "в кратце":

    Да си носят чукче и трионче, режеш и набиваш