6 Януари, 2021 17:25 1 661 5

Математика: 1 на всеки 50 души във Великобритания е с COVID-19

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени-
  • лондон-
  • борис джонсън

Властите на Острова затегнаха отново мерките, за да спрат вируса

Математика: 1 на всеки 50 души във Великобритания е с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Нови изчисления на Националната статистика на Острова сочат, че един на всеки 50 души във Великобритания е инфектиран или скоро е бил инфектиран с коронавируса, пише „Ню Йорк таймс“. Експерти алармират, че някои от ограниченията може да се въведат отново и следващата зима, предаде bTV.

Преди дни Островът навлезе в нов, още по-строг локдаун от преди, тъй като случаите на коронавируса продължиха да растат независимо от досегашните мерки. За седмицата, която свършва на 2 януари, на територията на Великобритания са регистрирани повече от един милион нови случая на COVID-19, което означава, че 2% от населението на Острова е засегнато.

Според здравния инспектор на страната проф. Крис Уити средната бройка смъртни случаи дневно е около 530, но това число се очаква да се повиши, ако хората не спазват наложените карантинни мерки. На пресконференция Борис Джонсън заяви, че локдаунът във Великобритания ще остане в сила, докато ваксинирането не обхване четирите рискови групи – обитателите на домове за възрастни хора и тези, които се грижат за тях, всички на възраст над 70, всички здравни и социални работници на първа линия и всички с хронични заболявания. Според Джонсън тази цел може да бъде постигната до средата на февруари, но за тази цел темпът на ваксиниране трябва драстично да се увеличи.

Към четирите групи спадат общо 13,9 милиона жители на острова. Откакто започна кампанията за ваксиниране на 8 декември, инжекции са поставени на по-малко от 800 000 души до 27 декември. За да се обхванат и четирите групи, които Джонсън посочва, е нужно да се поставят близо 2 млн. дози седмично.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грета Тунберг

    3 0 Отговор
    Вируса ще направи бейби бум за големия рестарт е нужна атомна бомба
  • 2 Пълни глупости

    4 0 Отговор
    Кое му по-строгото от преди някой от вас знае ли...
    НИЩО
  • 3 Аз40

    0 0 Отговор
    А пък Боджо има снимки с Джислейн Максуел, която се укрива от камара време и целия свят не знае къде е. Топ-педофилия!
  • 4 Голямо откритие

    0 0 Отговор
    Леле а знаете ли, че има и топла вода?!
  • 5 :):):):)🔥

    0 0 Отговор
    😎😁😉😗😁😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎😎