7 Януари, 2021 12:39 2 494 11

Борис Джонсън : Локдаунът е единственото решение

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • борис джонсън-
  • локдаун-
  • заразени

Премиерът заяви, че няма “друга възможност”

Борис Джонсън : Локдаунът е единственото решение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън яростно защити пред парламента решението си да въведе пълен локдаун в Англия на фона на стремително увеличаване на инфекциите с SARS-CoV-2 в страната, предаде агенция БГНЕС.

Излизайки пред Долната камара премиерът увери, че става въпрос за победа в надпреварата между ваксинацията и коронавируса и по този начин да се спасят животи, съобщава „Дойче Веле“ “Ние се надпреварваме да ваксинираме уязвимите хора по-бързо, отколкото е необходимо на вируса да достигне до тях”, каза Джонсън за мярката, обявена в понеделник и вече приложена във вторник. “Но ако ще спечелим това състезание трябва да дадем на армията си от ваксинатори възможно най-голямото предимство” и “за да го направим, трябва отново да останем у дома”, добави той.

Джонсън заяви, че няма “друга възможност”, освен да затегне ограниченията, което включва затваряне на училища, поради скока в случаите с новия щам, открит в страната , поради големия брой инфекции и че отпускането на мерките ще бъде постепенно. Консервативният лидер, който представи аргументите си пред парламентаристите, които ще разгледат въпроса със задна дата, увери, че мерките ще бъдат преразглеждани непрекъснато и че ще има законово задължение да бъдат премахнати, когато вече не са необходими.

“Намираме се финалната права, която става по-трудна в резултат на новия щам”, призна премиерът. Въпреки враждебността на някои депутати от същия сектор като Джонсън, новите ограничения със сигурност ще имат голямо мнозинство благодарение на подкрепата на лейбъристката опозиция, която от дни настояваше за ново блокиране. Пионер на западните страни във ваксинационната кампания, започнала на 8 декември, Великобритания вече е ваксинирала 1,3 милиона души (1,1 милиона в Англия) с ваксините, разработени от „Pfizer / BioNTech“ и „AstraZeneca / Оксфорд“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    22 1 Отговор
    Прав е. Локдауна е единственото решение да се отнеме свободата на хората.

    Коментиран от #6

  • 2 Пацо

    13 1 Отговор
    Тия с бодра крачка са се запътили към светлото бъдеще.
  • 3 Мнение

    18 1 Отговор
    Тоя откачалник яко прецака народа си във всеки възможен аспект!!!
    Като заключиш хората по домовете им, да не би вируса да не вирее там?!
    Или всичко е с цел масова паника за да може да се редят на опашка за експерименталните ваксини?!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аз40

    8 1 Отговор
    Боджо е подофил като принс Андрю, има снимки с онази укриващата се от правосъдието за педофилия Максуел. Грубо е положението и с тези lockdowns, които разболяват общностите.
  • 6 Аноним

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Диваци от дума не разбират като теб самия

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 NikNay

    7 1 Отговор
    Ако има някакъв ефект от локална защо бройките на новозаразени се покачва вместо да пада ?

    Коментиран от #9

  • 9 NikNay

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "NikNay":

    ...Локдауна ...
  • 10 :):):):)

    0 0 Отговор
    :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
  • 11 Ей смешник

    1 0 Отговор
    Единственото решение за твойте господари които вече създадоха и лансират идеята за големия рестарт. Между страни с пълен локдаун и тези с по-либерални мерки разлика в разпространение и смъртност няма. И за вас ще дойде Видовден ционистка алчна извратена измет и вашите слуги. Амин Дай БОЖЕ.