6 Януари, 2021 16:45 1 968 9

Важна корекция! ЕС може да одобри извличане на повече дози от флакон с ваксината на Pfizer/BioNTech

  • ваксина-
  • ес-
  • коронавирус

Съгласно настоящото разрешение от всеки флакон с ваксината трябва да се извличат по максимум пет дози за ваксинация

Важна корекция! ЕС може да одобри извличане на повече дози от флакон с ваксината на Pfizer/BioNTech  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският регулаторен орган по лекарствата (EMA) може скоро да одобри изменение на своето одобрение на ваксината срещу COVID-19 на Pfizer и BioNTech, което ще позволи използването на шест, вместо на пет дози от всеки получен флакон, заяви в сряда пред Ройтерс представител на ЕС.

Източникът, който поиска да остане анонимен, тъй като дискусиите не са публични, каза, че промяната за подобно упълномощаване може да дойде "много скоро".

Европейската агенция по лекарствата препоръча на 21 декември условното одобрение на ваксината на Pfizer и BioNTech. Съгласно това разрешение от всеки флакон с ваксината трябва да се извличат по пет дози за ваксинация.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монтана

    7 11 Отговор
    Хванете и прочете за една от съставките mrc-5 ! Клониран ембрион от 14 седмичен ембрион! Тогава се замислете дали си заслужава
  • 2 прИмоция вакум опаковка

    6 2 Отговор
    5+1 бонус ! Скоро!
  • 3 Vandim

    9 3 Отговор
    Я Баце да я обяви за хомеопатична и да ваксинира цялото БГ с един флакон ,,🙃
  • 4 любимец на сзо

    5 3 Отговор
    не е справедриво,искам цяла доза а не само прогноза за смъртна диагноза!
  • 5 9сдф8ф8

    9 2 Отговор
    Ми правилно. Нее необходимо да се убива муха с чук. И в половин доза има достатъчно от това, което искат да ни вкарат в организмите. Резултатът ще е същия, защо да се охрчват.
    Е, няма да умираме мигновенно, ами за ден-два.
  • 6 Аз40

    2 1 Отговор
    В EMA е пълно с лобисти, дори шефката беше сложена края на 2020-та по случая. Позната във фарма-средите, големите.
  • 7 Хахаха

    6 0 Отговор
    Скоро ще одобрят и разреждането и с вода:) Днес една от компаниите, произвеждащи ваксини пък ни уведоми, че ефекта щял да трае цели...три месеца и нямало нужда да се слага втора ваксина след 28 дни, а чак след третия месец и така всяка година по 4 пъти:)
  • 8 Майна

    4 0 Отговор
    ТЕ ЯВНО СА ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД , ТИЯ ДЕТО СА ГО РАЗРЕШИЛИ,..РОДА НЯКАКВА С БОРИСОВ., УМСТВЕНО ГО ДОКАЗВАТ....АЙ СЕК...
  • 9 Некадърници

    3 0 Отговор
    Ще одобрят ама няма данни въз основа на които да вземат подобни безумни решения? Ще опропастят ваксината от безхаберие сравняващо се само с това на СЗО.