15 Февруари, 2021 15:46 1 879 6

ОЛАФ предупреди страните от ЕС: Не купувайте ваксини от посредници!

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • олаф

Службата изразява готовност да споделя получаваните данни в тази посока с всички страни по света

ОЛАФ  предупреди страните от ЕС: Не купувайте ваксини от посредници! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската служба за борба с измамите с бюджета на ЕС (ОЛАФ) съобщи, че е предупредила европейските държави да бъдат внимателни към предложения за доставка на ваксини срещу COVID, съобщи БТА.

ОЛАФ пояснява, че получава сведения как измамници предлагат да доставят ваксини на правителствата в ЕС. Допълва се, че тези мними посредници обикновено предлагат мостри, за да получат предварително плащане срещу обещание за мащабни доставки. Отбелязва се, че съществува опасност да бъдат направени доставки на фалшиви ваксини. Съществуват и случаи, в които тези посредници твърдят, че представляват истински производители или доставчици, които имат достъп до количества от препаратите.

Според ОЛАФ става дума за измамници, които целят да се възползват от стремежа на властите в ЕС да осигурят ваксини, за да предпазят гражданите от новата болест. Тези измами трябва да бъдат спрени възможно най-скоро, заявява директорът на службата Виле Итала, цитиран в съобщението.

Посочва се, че ОЛАФ е започнала проследяване на незаконната търговия с ваксини, внесени контрабандно или фалшификати. Уточнява се, че до днес фалшиви ваксини не са били открити.

Службата изразява готовност да споделя получаваните данни в тази посока с всички страни по света. В съобщението се отбелязва, че миналата година ОЛАФ предприе подобни стъпки, за да предотврати разпространението на негодни маски, дезинфектанти и комплекти за изследване.

Досега са били установени над 1000 случая на измама и са иззети над 14 милиона незаконни стоки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    1 1 Отговор
    А може ли да продаваме на посредници?
  • 2 тарикату

    2 0 Отговор
    Без посредник няма за шкафчето, ай бегай
  • 3 123

    1 0 Отговор
    От посредниците няма да са отровни.
  • 4 Авторът

    2 0 Отговор
    Хахаха, не купувайте без посредници, че няма да разберем колко ни е комисионната
  • 5 Майна

    4 0 Отговор
    ТЕЗИ ВЗЕХА ДА НИ РАЗСМИВАТ...ТО НЯМА ЖЕЛАЕЩИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ, ТИЯ С ТЕЗИ ЕВТЕНИ ТРИКОВЕ, СЯКАШ НЕ СМОГВАТ С ДОСТАВКИТЕ , ЧЕ ДОРИ И ПОСРЕДНИЦИ ИМАЛО....СМЕШНИЦИ
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    7 0 Отговор
    Никой не иска да се ваксинира. Планът на Гейтс/Рокфелер не сработи. Издъниха се. Другото е програмиране на масите.