Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 15:57 3 398 8

Германия върна 5000 на границата заради опасения от COVID-варианти

  • германия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Граничните проверки провокираха остри критики от страна на Австрия

Германия върна 5000 на границата заради опасения от COVID-варианти - 1
Снимка: Shutterstock

Германските власти съобщиха, че полицията е върнала близо 5000 души на границите на страната с Чехия и с австрийската провинция Тирол, откакто вчера бе въведен по-строг граничен контрол, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Германия въведе гранични проверки, за да забави разпространението на британския вариант на коронавируса от Чехия и на южноафриканския вариант от Тирол. Страната наложи рестрикции за влизане на германски граждани и постоянно пребиваващи в Германия, шофьори на камиони, транспорти средства и медицински персонал, както и някои други категории граждани, включително пресичащи границата работници, заети в "системно значими сектори". Всички те трябва да представят отрицателен тест за COVID-19.

Говорителят на вътрешното министерство Стив Алтер заяви, че до тази сутрин федералната полиция е проверила близо 10 000 души и е върнала около 5000 от тях.

Граничните проверки провокираха остри критики от страна на Австрия.

Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел, Щефен Зайберт, защити мерките, въведени от Германия. Той заяви, че "германското правителство е трябвало да предприеме действия" за да предотврати бързото разпространение на по-заразните варианти на коронавируса.

Зайберт добави по време на редовната си пресконференция, че граничните проверки, свързани с пандемията, са само временни, и че "връщането към нормалното състояние е в интерес на всички", отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЧКАЙ

    3 3 Отговор
    ДОЙЧЛAHД😈
  • 2 честен ционист

    4 1 Отговор
    Предстои и безкрайните влакови композиции с камилари да върнат към страна на първа регистрация - Кочината.
  • 3 офф

    7 0 Отговор
    Адолф Меркел съвсем изкука. Това са работници, които пътуват всеки ден, от години....
  • 4 Майна

    5 0 Отговор
    ТАЗИ ПОЛИТИКА, КОЯТО ПРОВЕЖДАТ ГЛОБАЛИСТИТЕ ЧРЕЗ МЕРКЕЛ НЯМА ДА ДОНЕСЕ НИЩО ДОБРО НА ГЕРМАНИЯ..., НО ПУКА И НА НЕЯ, ТЯ СКОРО СИ..ОТИВА
  • 5 жожо

    7 1 Отговор
    Тая бездетната затри цяла Германия....
  • 6 Йордан,дан,дан

    0 3 Отговор
    Живея на границата с Тирол.Тук и германци и австрийци през уикенда напират да идват за пързаляне с шейни и ски...Хотели и ресторанти са затворени .Разумна политика срещу пандемията!
  • 7 Йордан,дан,дан

    0 2 Отговор
    До горните коментари:Германия не я мислете!Да си погледнем осеяните задници!По-малко злоба и жлъч в тези трудни времена!
  • 8 2020

    1 0 Отговор
    Затварянето на границите е политика на бездетната баба, която не е чело основния договор за създаване на ЕС - свободно придвижване на хора, стоки и капитали. Този основен принцип е погазен, така както и Хитллер и Сталлин не са мачкали.