Last news in Fakti

6 Август, 2021 07:52 4 342 21

COVID-19: Италия върви по стъпките на Франция

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

В четвъртък върховният съд на Франция постанови, че здравната карта не противоречи на конституцията

COVID-19: Италия върви по стъпките на Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианското правителство постанови, че учителите трябва да имат доказателства за имунитет срещу COVID-19, преди да влязат в класната стая, а също така направи така наречения Зелен пропуск задължителен за пътуващите във влакове, самолети, кораби и междуградски автобуси.

Зеленият сертификат е дигитален или хартиен сертификат, който показва дали някой е получил поне една инжекция, дали е дал отрицателен тест или наскоро се е възстановил от коронавирус.

С цел да се ускорят ваксинациите, за да се противодейства на силно заразния вариант Делта, правителството вече постанови, че от 6 август пропускът ще се изисква за хранене на закрито в ресторанти и използване на множество услуги и развлекателни дейности.

Италия върви по стъпките на Франция, която беше първата европейска държава, която заяви, че прави доказателство за имунитет задължително за достъп до редица услуги и места.

Ходът на президента Еманюел Макрон предизвика по-големи протести от тези, които са наблюдавани в Италия. Противниците на мерките казват, че погазват свободите, дискриминират неваксинираните и нарушават правилата на Европейския съюз.

В четвъртък върховният съд на Франция постанови, че здравната карта не противоречи на конституцията.

Италия съобщи за 27 смъртни случая, свързани с коронавирус в четвъртък срещу 21 ден преди това, съобщи здравното министерство, докато дневният брой на новите инфекции нарасна до 7 230 от 6596.

Страната е регистрирала 128 163 смъртни случая от COVID, откакто избухна епидемията през февруари миналата година, вторият по големина брой в Европа след Великобритания и осмият по големина в света. От началото на пандемията са регистрирани 4,38 милиона случая.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Борисовф

    3 27 Отговор
    Управлява кризата най добре
  • 2 Бут от кит

    34 1 Отговор
    Мирише ми на барбекю. Вие намирисвате ли барбекюто? Скоро ще го намиришете!
  • 3 Някой

    60 0 Отговор
    Тези ще останат и без учители. Ще реват след няколко месеца, че учителите не стигат. Като лекарите.
    Трябва да се бойкотират такива решения.

    Коментиран от #21

  • 4 boiko

    6 1 Отговор
    протести аман заман
  • 5 За Българите

    27 4 Отговор
    Там не са като при нас. Ще видите какво ще стане
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Някой

    43 0 Отговор
    Поръчани са течности до 2023г.Трябва да се израсходят.Те утре ше ми забранят и от вкъщи да излизам.Фармацевтичните компании са си платили хубаво.
  • 8 КОНСПИРАЦИЯ = РЕАЛНОСТ

    51 1 Отговор
    Ваксъри, това до миналата година ВИЕ го наричахте глупава КОНСПИРАЦИЯ.
  • 9 Васил

    1 40 Отговор
    И тука трябва да се въведат такива правила крайно време е.

    Коментиран от #10, #15

  • 10 Пенчо ахмака

    31 0 Отговор

    До коментар #9 от "Васил":

    Тук не е Западна Европа. Ако го въведат кризата ще стане още по голяма. Като ти напусне 40% от персонала да видим как тогава ще се оправят фирмите. Ще има още фалирали бизнеси
  • 11 незнайко

    37 1 Отговор
    Наистина настъва нов световен ред който се налага ПРИНУДИТЕЛНО ! Следващата стъпка наистина ще са чипове имплантирани в нас за да не се разнасят тези КАРТОНЧЕТА . На всеки вход ще има скенери и ако не отчете наличието на чип не може да влезеш !!! Фантастиката СТАВА НОВАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ !!!
  • 12 нямадагобъде

    18 1 Отговор
    Мирише ни на лъжи на частната сзо на терористите ционисти! Цензурирането няма да ви помогне.. жалки сте!
  • 13 Demonaz

    21 1 Отговор
    Защо при наличие на много по-опасни болести нямаше такава пропаганда и натиск ? Явно в Европа трябва коренното население да се намали без война. Ще ваксинираме трудещите се,младите и децата,че баба Пенка на сто години с три болести е умряла. След години ще има бум на атутисчета,даунчета и други. Новото лице на комунизма 2.0. За ваше добро нали един вид...

    Коментиран от #18

  • 14 Отговор

    16 2 Отговор
    А кой ще брои коло ще загинат от така наречените "Ваксини"
    Ще има ли някой които да остане да брои ако всички се "ваксинират"?

    Коментиран от #20

  • 15 Отговор

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Васил":

    А такива като теб трябва да ги вкарват в лудниците-крайно време е!
  • 16 Бяла магия

    9 0 Отговор
    Всички, които си играят със страховете, поминъка, здравето и живота на хората, като ги карат пряко или косвено да се ваксинират със съмнителни субстанции, бял ден да не видят те и родата им, до 9то коляно!
  • 17 Християнин

    14 0 Отговор
    И ще принуди малки и големи бедни и богати свободни и роби да си турят на десницата или на челото белега на звяра и който откаже няма да може да купува и продава … това предсказание от откровение на Свети Йоан отпреди 2000 години за Апокалипсиса и белега на звяра до преди години звучеше като фантасмагория или откъс от филм на ужасите … за съжаление вървим точно натам тия сертификати QR code до няколко години ще ги заменят с квантова татуировка познайте къде на дясната ръка или на челото … в Библията изрично е предупредено който се съгласи се обявява против Бог и ще загуби душата си вовеки …
  • 18 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Demonaz":

    Откъде накъде пък намеша и комунизма в тоя кюп?Въппеки многото минуси имаше прираст на населението във всички социалистически страни. Задължителните ваксини бяха само срещу наистина страшни болести и един път в живота.
  • 19 гневна

    15 0 Отговор
    Президентите от G7 ги събират всяка година на тим билдинг в Давос. Там им дават инструкциите, там им плащат. Сетете се кой! И после се чудим, защо правели едно и също всичките!!! Интересно защо...
    Глобалните банкери, поръчали този ЦИРК са безпомощни без "политиците". Тоест: достатъчно е да се СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ президентите на всичките тия страни и кризата приключва. Защото ТЕ СЪЗДАВАТ КРИЗАТА!!! Просто е. И "коронката" те я създават, и "глобалното затопляне" те го създават, и финансовите кризи те ги създават.
    САМИЯТ ФАКТ, ЧЕ ИМЕННО ТЕ НАТИСКАТ ЗА "ВАКСИНКАТА", ТРЯБВА ДА ВИ КАРА ДА БЯГАТЕ КАТО ОТ ОГЪН ОТ НЕЯ.
    Просто е.
  • 20 Аватар

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Отговор":

    Не им трябва контролна група за сравнение.
  • 21 ARGON

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Еврейски ковид-фашизъм. Хитлер ряпа да яде пред новите нео-фашисти.