Last news in Fakti

31 Август, 2021 21:00 2 464 10

СЗО успокои: Няма ръст в разпространението на варианта от Южна Африка!

  • южна африка-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Според южноафриканския Национален институт по инфекциозни болести, идентифицирали варианта, той може да има повишена агресивност едновременно с по-висока устойчивост към ваксините

СЗО успокои: Няма ръст в разпространението на варианта от Южна Африка! - 1
Снимка: shutterstock

Експертите на Световната здравна организация (СЗО) на този етап не отчитат ръст в циркулацията на открития през май в Южна Африка нов вариант на коронавируса C.1.2. и той не е включен в списъците на "вариантите, предизвикващи тревога" и на "вариантите, предизвикващи интерес", съобщи ТАСС, като цитира Маргарет Харис от СЗО.

На брифинг в Женева тя отбеляза, че от организацията са в контакт с учените в РЮА, които "през юли за пръв път представиха резултати от изследванията на варианта C.1.2" на SARS-CoV-2.

В света досега са регистрирани около 100 случая с проявление на варианта C.1.2, като първите съобщения са от месец май от РЮА. Вариантът е проникнал вече в ДР Конго, в Китай, Нова Зеландия, Великобритания, Португалия, Швейцария.

Според южноафриканския Национален институт по инфекциозни болести, идентифицирали варианта, той може да има повишена агресивност едновременно с по-висока устойчивост към ваксините.

Вариантът С.1.2 е мутация на варианта C.1, който е идентифициран в РЮА през януари 2021 г. Групата С.1 на новия коронавирус подлежи на бързи мутации - с два пъти по-голяма скорост, отколкото при останалите, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    14 0 Отговор
    Трябва да се балансира пазара с ваксините, иначе ще спадне оборота

    Коментиран от #5

  • 2 сектант

    13 0 Отговор
    да, него го пазят за догодина
  • 3 Майна

    16 0 Отговор
    Ами там не искат ,,ваксите,, щото БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕДНИ СТЕЩУ ЕБОЛА ПОСТРАДАХА СТОТИЦИ, И СТЕЩУ РАК НА ШИЙКАТА НА МАТКАТА СТОТИЦИ МОМИЧЕТА БЯХА НЕОБРАТИМО УВРЕДЕНИ И ПФАЙЗЕР Е ПСЪДЕНА ЬА ТОВА, НА МИЛИОНИ ДОЛАРИ!

    Коментиран от #8

  • 4 Рошко

    11 0 Отговор
    А то след нова година да очакваме и някой марсиански вариант, и така до края на света
  • 5 Рошко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Е па ти нали бракуваните им ги подаряват

    Коментиран от #6

  • 6 Мдааа

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    Ами ако парите за ваксините се взимат от здравната каса, или от бюджета - на практика си ги плащаме ние
  • 7 Питащ

    2 0 Отговор
    Абе това РЮА да нее ЮАР.ПРЕДИ 30. години учих за Южно Африканска Република.ЮАР.
  • 8 Мислещ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Помня, че ненормалниците слагаха тази "ваксина" и на момчета.
  • 9 Колкото аз съм трамвай

    8 0 Отговор
    Световната здравна организация няма нищо световно!Това е частна организация криеща се зад думата "Световна".И хората смятат,че това е наистина световна организация.Световната Банка също,МВФ също не е международен а частен!Просто тези организации по този начин са в изключително удобна и комфортна позиция със тези имена във очите на обикновения човек!Тези организации диктуват на държавите собствените си правила за прекрояване на човечеството във цифри удобни за тях!Което правителство се дръпне от тяхно предложение има сериозни сътресения после във такава държава..трепане на президенти видяхме в Африка,цветни революции във Беларус,тъй като Лукашенко показа вратата на СЗО,и не обяви пандемия както те поискаха!
  • 10 СЗО

    6 0 Отговор
    Е най мръсната и долна организация