Last news in Fakti

1 Септември, 2021 10:33 3 391 7

Пробив в сигурността! Изтекоха лични данни на 700 000 души от здравен сайт

  • хакер-
  • франция-
  • коронавирус

Над 48 млн. французи са ваксинирани с поне една доза от ваксината, 43.4 милиона са получили и двете дози

Пробив в сигурността! Изтекоха лични данни на 700 000 души от здравен сайт - 1
Снимка: shutterstock

Масово изтичане на данни за повече от 700 000 френски граждани от уебсайта Francetest разкри вчера френската медия Mediapart. Става въпрос за информация като имена, дати на раждане, адреси, телефонни номера, социалноосигурителни номера, имейл адреси, както и резултатите от тестовете за коронавирус.

Francetest е компания, основана през януари, която се занимава с прехвърлянето на данни от тестовете за Covid, извършвани в аптеките, към платформата SI-DEP. От там са заявили, че са разрешили въпросите за сигурността между 27 август и 30 август с помощта на експерти по киберсигурност.

Компанията твърди, че няма доказателства, че данните биха могли да бъдат възстановени от други хора.

Общо от началото на пандемията в страната са установени над 6.7 милиона случая. Около 114 хиляди души са починалите от COVID-19. В болниците са настанени 11.1 хиляди пациенти с коронавирус, от които 2.2 хиляди души се лекуват в интензивни отделения.

Над 48 млн. французи са ваксинирани с поне една доза от ваксината, 43.4 милиона са получили и двете дози.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковидарите

    14 0 Отговор
    Това е допълнително перо за Ковидарите "Продажба на данни", това което социалки, платформи и пр. правят от години. Но Информацията на Ковидарите обапе е в пъти по-полезна и ценна съответно и по-скъпа, т.е. кой е пречупен, податлив и пр. сещайте се!
  • 2 Еми

    10 1 Отговор
    Така ще е.Като направиха всичко дигитално.Днес го има утре го няма.Със едно натискане на бутончета променяш,заменяш или изтриваш животи .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рошко

    8 1 Отговор
    Честито на печелившите иди доказва сега че си чипиран и ще гледаме продължение на филма до трета после четвърта докато станат зависими
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гого от Чепинци

    6 1 Отговор
    Чакам с нетърпение DW и алитератератите от Белинкат да се изходят по въпроса , как лично Путин ги е хакнал със специалния VEF на ГРУ .
  • 7 последен въпрос

    1 0 Отговор
    Франция е около 66мил.От тях 48 с една игла и 43 напълно ваксинирани ?????????????????????????????
Новини по държави: