Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 15:27 7 079 6

Хората с тази кръвната група да забравят за алкохола

  • алкохол-
  • здраве-
  • кръвна група-
  • зависимост-
  • пристрастяване-
  • алкохолна зависимост-
  • алкохолизъм

Организмът им свиква твърде бързо с алкохолните напитки и започват да развиват зависимост

Хората с тази кръвната група да забравят за алкохола - 1
Снимка: shutterstock

Учените са открили, че хора с една определена кръвна група трябва напълно да изключат алкохола от живота си.

Причината е, че организмът им свиква твърде бързо с алкохолните напитки и започват да развиват зависимост.

Учените отдавна казват, че е необходимо да съставите диетата си, както и начина си на живот като цяло, като вземете предвид кръвната си група. Но при алкохолните напитки ситуацията е съвсем различна. Най-вероятно в ДНК спиралата генът, отговорен за човешката кръвна група, се намира в същия регион като този, който е отговорен за склонността към алкохолизъм.

Хората с тази кръвната група да забравят за алкохола
Снимка: shutterstock

Психологът Морс от Америка анализира данните на пациенти, лекувани на територията не само на САЩ, но и на Япония. Той установил, че почти 50% от тях са носители на втората кръвна група (А).

Разбира се, експертите не могат напълно да разберат как работи този механизъм. В същото време те смятат, че хората с втора кръвна група имат определена специфичност във функционирането на надбъбречните жлези.

Тялото не получава достатъчно количество глюкоза и затова на подсъзнателно ниво започва компенсацията за тази липса на алкохол. Освен това по този начин бързо облекчават стреса, който с времето се превръща в обичайна схема на поведение.

В същото време алкохолните напитки влияят и на всички останали. Например, носителите на първа група (0) трябва да намалят количеството алкохол поради риска от проблеми със стомашно-чревния тракт, а третата кръвна група (B) най-често имат чернодробни или сърдечни патологии.

Хората с четвъртата кръвна група (AB) се считат за най-устойчиви на въздействието на алкохолните напитки, пише сайтът Zdrave.to


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дзверо

    12 1 Отговор
    Да пиеш...или го можеш, или не. Наздраве!
  • 2 Мустафа

    6 1 Отговор
    Кръвна група В съм. От 14 години алкохол не пия.Преди правех по 12-13 малки и на другия ден говрех много лоши работи за алкохола.

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мустафа":

    Преди си се НАЛИВАЛ с половинка и повече а не си пиел !!! Има огромна разлика от 200 грама на ден и 600 грама на вечер !!! По 150 грама на вечер е нормално . Що се отнася до кръвните групи НУЛЕВА И АВ са по малко разпространени от А и В !!!
  • 4 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    КОИ КРЪВНИ ГРУПИ СИ ПОРКАТ ДО 90 ГОДИНИ --- ИЗСЛЕДВАНИЯТА СОЧАТ , ЧЕ О ; А; АВ + И - СИ ПОРКАТ С МЕЗЕ - ДО ДЪЛБОКА СТАРОСТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 5 Сивата чапла

    2 3 Отговор
    Зависи от алкохола.
    Няма нищо по-хубаво от домашна ракия правена със знание обаче.

    Наздраве!
  • 6 шефа

    1 0 Отговор
    Пийкам си домашна ракийка и клатя като кон............................