Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 12:06 1 070 7

Правителството на Кипър решава дали малко да разхлаби COVID ограниченията

  • кипър-
  • коронавирус-
  • омикрон-
  • ваксина

В понеделник и вторник броят на новозаразените надхвърли 3000, като процентът на положителност се увеличи до почти 2,7% от извършваните тестове

Правителството на Кипър решава дали малко да разхлаби COVID ограниченията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Първа малка доза разхлабване на коронавирусните ограничения се очаква да одобри правителството на Кипър на заседанието си днес. Епидемиолозите и здравното министерство подготвят план за по-значително облекчаване на мерките след две седмици, ако дотогава епидемичната обстановка се подобри.

Неваксинираните 12-17-годишни младежи ще могат да посещават кафенета, ресторанти и заведения, като представят отрицателен 72-часов бърз тест и ако са придружени от своите ваксинирани родители, предвижда частичното облекчаване на здравния протокол за тях.

В същото време се затягат изискванията за тестване на персонала в социалните домове за възрастни хора, където през януари бяха открити много нови случаи.

Срокът между втората и третата доза ваксина се намалява от 5 и половина на 5 месеца.

Това са предложенията, които правителството обсъжда днес, след като те бяха одобрени от здравния министър Михалис Хаджипанделас и членовете на Научния консултативен комитет във вторник.

Очакваното и дискутирано предварително частично отпускане на повече ограничителни мерки бе отложено от експертите с поне 2 седмици заради новото нарастване на Covid случаите и установяването на подварианта Омикрон 2 в Кипър.

В понеделник и вторник броят на новозаразените надхвърли 3000, като процентът на положителност се увеличи до почти 2,7% от извършваните тестове.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любимата снимка на Факти

    8 0 Отговор
    Поне още 4 пъти използваха същата намръщема кака, изразяваща въодушевление и радост от поставената ваксина 😁

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Истината

    12 0 Отговор
    Абе нещо канадския конвой взе да оказва отрезвително влияние на много правителства в Европа...що така ???
  • 3 Gucci x Balenciaga

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Любимата снимка на Факти":

    Ще да е рекламното лице на бг.ФАКТИ 🤣
  • 4 Браво на снимката

    3 0 Отговор
    тази инжекция се поставя тотално неправилно. Това е и единствената реакция при такова поставяне.... но може и да направи внезапен оток, изтръпване на ръката дори колабс. Светът се връща към първобитен строй
  • 5 морков

    0 1 Отговор
    пиратския остров още ли не е потънал ?
  • 6 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Любимата снимка на Факти":

    Лицето и изразява момент на проникване в грешен отвор.
  • 7 Cпоред вестника Кибрис Постаси

    0 0 Отговор
    Татар, марионетката на Ердоган, която се преструва на лидер в окупирания Кипър, има коронавирус.