Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 12:05 7 691 16

Отпада изолацията след заразяване с COVID-19

  • великобритания-
  • омикрон-
  • ваксина-
  • пандемия

Данните показват, че 91% от британците над 12 години са с първа доза ваксина, 85% с втора и 66% с бустерна или трета доза ваксина

Отпада изолацията след заразяване с COVID-19  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Законовото изискване за самоизолиране след заразяване с Covid-19 се очаква да отпадне от следващата седмица в Англия, съобщиха от Даунинг стрийт.

Всички останали ограничения, свързани с пандемията, ще отпаднат през следващите дни в рамките на новия план на правителство „Да живеем с Covid“. В момента дали положителен тест или хора със симптоми трябва да се самоизолират до 10 дни. Решението ще бъде оповестено в понеделник лично от премиера Борис Джонсън.

Той вече заяви, че ваксината е променила баланса, но лейбъристите предупредиха да не се бърза с „обявяване на победа преди да е приключила войната“.

Някои учени и благотворителни организации също изразиха загриженост от плановете за вдигане на всички ограничения, докато заболяването продължава да се шири. Данните показват, че 91% от британците над 12 години са с първа доза ваксина, 85% с втора и 66% с бустерна или трета доза ваксина. По принцип срокът на приетия от парламента закон за коновавируса е до 24 март.

Според някои съобщения новият план предвижда да бъде прекратено доставянето на безплатни латерални тестове по домовете, но това не е потвърдено. Специалният пратеник на Световната здравна организация за Covid-19 доктор Дейвид Набаро заяви, че това ще бъде голяма грешка.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хи хи

    55 6 Отговор
    набодаха доста хора и сега мотат да поиграят на добро ченге!
  • 2 бай онзи

    30 7 Отговор
    ТИЯ ДАННИ НЕ СА ВЕРНИ,ЖИВЕЯ В ЛОНДОН И ТОВА СА ПЪЛНИ ЛЪЖИ
  • 3 Леле мале

    41 3 Отговор
    Сега ковидарите ще изпаднат в потрес. Няма какво да ги плаши и в транс да ходят да ги бодат всеки месец.
  • 4 КРА

    11 83 Отговор
    В неваксинирана България не само, че ни удари цунами от починали, макар анти-вакс шаманите да твърдяха, че няма да се случи, ами положението е много по-лошо от това при отличниците по ваксинация от ЕС. Няма никакво съмнение, че ваксините са много полезни и силно се надявам да в дългосрочен план все повече българи да го разберат. На анти-вакс психопатите не трябва да им се разминат безнаказано гаврите и експериментите, които си правеха с нас през тези две години.Бъдете здрави, мислете със собствените си глави и не позволявайте да ви манипулират.

    Коментиран от #5, #8, #10, #13, #15

  • 5 АРК

    46 3 Отговор

    До коментар #4 от "КРА":

    ако някой Ви каже,че сте умен и прозорлив,не му вярвайте!
  • 6 Госあ

    39 4 Отговор
    И кво, треа за пример да ми служат британците с надвишаване на общата им смъртност по време на пандемията повече от нашата, ли ? Чудесен пример за ефективност на боклуците наречени ваксини.
  • 7 Анонимен

    24 2 Отговор
    Първи ден дращене в гърлото. Втори ден болка в гърлото. Трети ден хрема, отпадналост, леки болки в гърба и кашлица. Лека треска без температура. 4 ден кашлицата отслабна хремата е малко по гъста. Леко главоболие. Все още съм болен. Неваксиниран. Няма температура и задух. Много по леко протичане от обикновения грип но по продължително. Не поваля изведнъж. Развива се бавно.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ти си

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Изкарах делтата и симптомите бяха същите само че без кашлица и хрема но със загуба на вкус и обоняние ! Държа ме осем дена - по-дълго от обикновен грип .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да питам

    12 6 Отговор
    Тия Канадски пътнически самолети още обикалят над България … но най интересното излитат от едно летище и после пак кацат на същото … летци ли обучават или продължават да ръсят отровата ???

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мани мани

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да питам":

    И язе не моем да заспим, цела нош секви самолети ми се присънват ...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Киртак

    1 0 Отговор
    В България тоня ще отпадне най късно, когато господарите заповядат. Продажните коп,лета трябва да се подчиняват до последно. Иначе отбелязваме Левски,Ботев... само, че за коя свобода са умирали не знам. Ако са знаели само какви продажници само имаме.