Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 13:45 1 611 7

"Да живеем с COVID" на Острова

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • омикрон

Някои учени обаче призоваха правителството на Борис Джонсън да бъде по-внимателно в преценките си, а лейбъристите заявиха, че министрите избързват с решението

"Да живеем с COVID" на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще обяви тази вечер на специална пресконференция неговия план „Да живеем с Covid“, който предвижда премахване на всички останали ограничения в Англия, включително задължителното самоизолиране в случай на заразяване с вируса.

Премиерът първо ще проведе заседание на своя кабинет преди да запознае депутатите в Камарата на общините с плана, който, според думите му, ще върне свободата на хората. Някои учени обаче призоваха правителството да бъде по-внимателно в преценките си, а лейбъристите заявиха, че министрите избързват с решението.

От "Даунинг стрийт" заявиха, че успехът на програмата за масово ваксиниране „поставя Англия в много силна позиция да реши да премахне всички законови ограничения“. В изявлението се допълва, че пандемията още не е отшумяла и планът „Да живеем с Covid“ е внимателен подход, който гарантира стриктно наблюдение на данните и вземане на спешни мерки, ако се налага да се реагира на появата на нови варианти на вируса.

Все още не е ясно дали промяната означава, че хора с положителни тестове могат да ходят на работа. Няма яснота и по въпроса дали ще бъде прекратено безплатното латерално тестване. Отговорите се очакват на пресконференцията на Борис Джонсън тази вечер.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    25 1 Отговор
    Апокалиптичният пандемичен театър приключи.

    Оттук нататък това е чисто политическа битка.

    Отава не е краят. Това е само началото. Протестите и други форми на гражданско неподчинение се разрастват по целия свят... да, дори тук, в Нова Нормална Германия . Това не означава, че е време да се отпуснете. Напротив, време е да засилим натиска. Време е да накараме чудовището да се покаже, в цялата му гола фашистка грозота и да принуди всеки да избере страна.

    Има само две страни... фашизъм или свобода.

    Коментиран от #5

  • 2 Тиква

    6 4 Отговор
    Стайков, защо не напишеш колко процента от възрастните са с трета ваксина? Та от там да си вадим заключения! Не само дрън та пляс статии.
  • 3 Борката

    12 0 Отговор
    До есен, когато ще ги подкара за новия бустер. Дотогава ще занимава бритишите с Империята Зла.
  • 4 Майна

    16 1 Отговор
    Каза, че фармацевтичните интервенции „ще продължат да бъдат нашата първа линия на защита“, като програмата за ваксинация ще остане „отворена за всеки, който все още не е излязъл“, но „правителствената намеса в живота на хората вече може най-накрая да приключи“. Вярвате ли им??? Аз-не
  • 5 ха ха

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Това се отнася и за корпорациите. На мен лично Форд, Тойота, ГМ и Крайслер ми влезнаха в черния списък след като натиснаха Бай Дън и малкото фиделче да потушат протестите. От тези повече кола няма да си купя.
  • 6 Човек за реализации

    2 1 Отговор
    Защо ме мразите и защо не искате да имам хубаво и реално бъдеще ? Какъв е проблема ? За вас аз не съм човек ли ?
  • 7 Кой ли

    1 0 Отговор
    ги избира такива некъдърници как тоя и мн други?
    Сигурно ФАЩ но то и те такива..
    Милиярдерите дърти в някой си орден вероятно ?!
Новини по държави: