Last news in Fakti

8 Април, 2022 09:53 1 234 6

Д-р Тотев: Никой не е против увеличението на заплатите, начинът е неприемлив

  • неделчо тотев-
  • увеличение-
  • заплати

Ако ти дадат 100 лева, как можеш да раздадеш 300 лева, а в същото време и да се издържаш?, пита лекарят 

Д-р Тотев: Никой не е против увеличението на заплатите, начинът е неприемлив - 1
Снимка: БГНЕС

Болнични сдружения настояват държавата да изтегли незабавно незаконосъобразните текстове от проекта на договор за изменение и допълнение на Националния рамков договор, свързани с разходите на лечебните заведения за персонал.
"Никое сдружение не е против увеличенията на заплатите на лекарите. Ние сме против начина, по който това увеличение ще се даде". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" д-р Неделчо Тотев от Националното сдружение на общинските болници:

"Фонд "Трудови разходи“ в общинските болници представлява между 80 и 90% от всички приходи по клинични пътеки към момента Когато дават 25% увеличение на клиничните пътеки, в същото време нашите бюджети не мърдат, напротив те са намалени, ще излезе, че приходите, които ще реализираме, ще бъдат по-малки от тези за същия месец миналата година. Ако ти дадат 100 лева, как можеш да раздадеш 300 лева, а в същото време и да се издържаш?"
"Синдикатите са прави да искат, но когато ти искаш, трябва да кажеш откъде ще вземеш тези пари като приход. Вчера имахме дълъг разговор в Лекарския съюз и стигнахме до нещо, което мисля, че ще бъде на принципа "и вълкът сит, и агнето цяло“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 0 Отговор
    Ние и сега едва плащаме осигуровките.Искат да ни довършат.
  • 2 българин

    14 0 Отговор
    Бордовете на директорите и шефовете на болници да получават до 10 хил. ЛВ., а не по 60.

    Коментиран от #5

  • 3 "Чалгар"

    3 2 Отговор
    И аз смятам, че заплатите в болници, училища, минисгерства ... трябва да да се определят по друг начин, например:

    1. Заплатите на депутатите да са равни на 4 минимални работни заплати + 5-6 минимални пенсии. Заплатите на всички министри включително премиера да са еднакви и да са равни на 2 депутатски заплати. Заплатата на президента, шефовете на парламента и на БНБ да е равна на заплатат на министър. Заплатата на министъра да е най-високата в обществения сектор.

    2. Относно бонусите, да са еднакви за всички в дадена организация. Колкото взима шефа, толкова и портиера и чистачките. Да има таван на бонусите за всички в обществения сектор и той да е не повече от 3 средни заплати за страната(т.е. все едно се взимат 13-та, 14-та и 15-заплата).

    3. В цялата държава за всички без изключение, да има таван на бонуси при пенсиониране. И той да е примерно най-много 6-7 средни работни заплати. И да важи за всички въздушни диспечери, милиционери, фатмаци, льочици, лекари, учители, чистачки, портиери ...

    В обществения сектор да има таван на заплатите и това да е министерската заплата. Никой да не може да взима по висока заплата. Също така да има ограничение за парите давани за дрехи, храна ... и бонусите. Като всички бонуси, пари за дрехи, храна ... общо да не надвишават 6 средни работни заплати за страната.

    4. Заплата на санитар и чистачка и портиер в болница да е МРЗ, заплата на медицинска сестра 1,5-2 пъти заплатата на санитар. Заплатата на лекар 2-
  • 4 теодор

    5 0 Отговор
    Общинска болница,ако е некадърна да се издържа,да се закрива!Да се плаща за дейност,а не за лежане и ревю на скъпи коли!
  • 5 КИРо ТРАлаЛАДЖИЯТА

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "българин":

    "Бордовете на директорите и шефовете на болници да получават до 10 хил. ЛВ., а не по 60."

    10 000 лева е много, че то министъра на здравеопазването не взима толкова. А отговаря не за една, а за всички болници, спешни помощи, селски поликлиники ... Заплатите им трябва да са като на общинските съветници в града в който е болницата. Общинските съветници отговорят за много повече неща, включително и за болниците. Най-добре е в малките градове, където има само една болница. Въобще да ги закрият бордовете на болниците и за болницата да отговарят общинските съветници. В големите градове като София, Пловдив, Варна ... където има много болници и където общинския съвет има много повече задължения. Трябва болниците да имат отделни лордове. Но не всяка болница да си има отделен борд. А един борд на болници в големия град да отговаря за 2-3 болници едновременно. Така ще може да сравнява работата на 2-3-ма директори и да види, кой директно работи добре. И кой директор, не е за тази работа и да го маха.
  • 6 селтак

    3 0 Отговор
    Призовавам всички електротехници,бояджии,шпакловчици,парнаджии,плочкаджии......... да вдигнат цената на услугите си за докторята със 500%!!!!😈😈😈