Last news in Fakti

27 Април, 2022 18:38 918 5

От МЗ: Отлага се отпадането на хартиената рецепта

  • мз-
  • хартиена рецепта-
  • отлагане-
  • отпадане

Причината са постъпилите множество становища, които трябва да бъдат разгледани

От МЗ: Отлага се отпадането на хартиената рецепта  - 1
Снимка: БГНЕС

Отпадането на бялата хартиена рецепта няма да се случи от 1 май, съобщават от Министерството на здравеопазването. Причината са постъпилите 74 становища и предложения в рамките на общественото обсъждане на проекта за наредбата. То приключи на 26 април. Сега обаче всички тези предложения трябва да бъдат разгледани и обсъдени, обясняват от Нова телевизия.

Поради огромния обществен интерес и реакциите на съсловните организации, в Министерството на здравеопазването беше организирана среща, за да се чуят различните становища, коментари и предложения, свързани с отпадането на бялата рецепта и въвеждането изцяло на електронна такава. Изложените по време на срещата аргументи също ще бъдат взети предвид при финализиране на проекта за изменение на наредбата.

МЗ работи в посока въвеждане на електронно здравеопазване. Елементите от него са електронната рецепта, електронно направление и въвеждане на електронно здравно досие до края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боджо кибернетиката

    4 5 Отговор
    Гулю гулю няма да спрете цифровия ми концлагер!
  • 3 Никола Гешев

    1 6 Отговор
    Идиоти некадърни и крадливи, даже и Македония електронна рецепта,медицинско досие, здравна карта има още от 2011 г. И за личен лекар осигурените пациенти не плащат и стотинка. И лекарствата и храната са с 5% ДДС.
  • 4 Gen Gurko

    3 0 Отговор
    Абе какво са се хванали с тази рецепта. Това ли е проблема на липсата на здравеопазване. Човек не може едно сънотворно да си вземе без да трябва да шари на джипито.
  • 5 Тотьо

    0 0 Отговор
    Като ги хакнат и тях 2-3 пъти ще я отложат нацяло.