Last news in Fakti

25 Май, 2023 13:41 2 535 9

В Русе почина 29-годишна родилка

  • родилка-
  • русе-
  • починала

Смъртта е настъпила часове след раждането

В Русе почина 29-годишна родилка - 1
Снимка: БГНЕС

29-годишна родилка в Русе почина часове след раждането на второто си дете, разкри "Нова телевизия".

От Университетска болница "Канев" отказаха коментар, докато не излезе резултат от аутопсията. Новороденото момченце е в добро състояние.

„Оставили са я да умре. Един лекар ще се грижи, ще ходи да я проверява”, каза Величка Георгиева, майка на починалата родилка.

„Роди със секцио. Детенцето проплаква веднага. Не е имало проблеми нито при нея, нито при него и след 12 часа умира просто. Само се оплакваше, че много я боли и аз я успокоявах. Прати ми съобщение, че сестрата спи”, разказа Мартин, съпруг на починалата жена.

Според близките на жената тя не е имала съпътстващи заболявания, раждането е осъществено на 23 май с операция, която е минала нормално. 12 часа по-късно 29- годишната Ивелина е починала.

Час преди смъртта родилката е писала на съпруга си, че има силни болки, а няма кой да ѝ обърне внимание. Роднините все още нямат отговор каква е причината за смъртта и обвиняват лекарката, извършила операцията. Те са решени да търсят истината в съда.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как

    17 1 Отговор
    може жена със съпътстващи заболявания , както казва майка ѝ , да е оставена без наблюдение след секциото ?
  • 2 др Гей Билтс

    27 0 Отговор
    "От Университетска болница "Канев" отказаха коментар, докато не излезе резултат от аутопсията." Да се разбира, докато заметат следите на некомпетентните садистични ангели на Смъртта. Има ли един лекар понесал отговорност за избития народ по тия МБАЛ? Какъв е % на умрелите постъпили в болници, за каквото и да е. Вероятно клони над 50%. Тоест може да влезеш напълно здрав и да те изкарат през задния вход в черен чувал..
  • 3 За пари

    12 3 Отговор
    За да вземат повече пари от здравната каса всички под ножа(секцио). Колко са естествено родилите тази година?

    Коментиран от #7

  • 4 Сталин

    16 0 Отговор
    Немарлива работа на хирурга - сепсис ,това е убийство

    Коментиран от #8

  • 5 Васил

    4 0 Отговор
    Това е са нашите лекари касапи от всякъде!
  • 6 умен

    4 0 Отговор
    След челен сблъсък с некомпетентността в АГ сектора в БГ мога почти със сигурност да кажа, че нещо са объркали. Това все пак не е било първо раждане на жената така че историята със скрито заболяване няма да мине. Да видим какво ще измислят.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.