Last news in Fakti

26 Май, 2023 13:46 4 485 17

Сестрата на починалата родилка в Русе показа нов чат

  • починала-
  • родилка-
  • русе

Семейството и приятели на починалата дойдоха пред болницата в Русе. Те твърдят, че персоналът не е обърнал внимание на оплакванията ѝ, че не се чувства добре и че това е довело до фаталния изход

Сестрата на починалата родилка в Русе показа нов чат - 1

Роднини показаха нови чатове от интензивното отделение в УМБАЛ "Канев" в Русе, където Ивелина е била настанена след раждането със секцио.

„Аз вече се събудих и викам – много ме боли, много ме боли, и тя вика – разбрахме, момиче, млъкни вече, ще си загубиш матката“, написала починалата родилка.

Това стана ясно от чат, показан от сестрата на съпруга на 29-годишната жена, съобщи БТВ.

Семейството и приятели на починалата дойдоха пред болницата в Русе. Те твърдят, че персоналът не е обърнал внимание на оплакванията ѝ, че не се чувства добре и че това е довело до фаталния изход. Медицинското заключение е белодробна емболия.

„Все още не са ми дали документ от аутопсията. Казах - как така го решихте това нещо, след като нямам документ от аутопсията“, каза съпругът Мартин Симеонов.

„Много хора са възмутени, покъртително е, гнусно е. Насила този живот да бъде отнет и тези деца да растат без майка и това младо момче на 25 години да остане вдовец“, каза близка на починалата.

„В момента върви вътрешна проверка по случая. Очаква се експертна проверка от медицинския одит, на който ще бъде представена цялата документация. Ние нищо не искаме да прикриваме, близките държаха да бъде освободено тялото, ние държахме да има аутопсия“, каза Иван Иванов, директор на УМБАЛ "Канев".

Очаква се резултатите да излязат до 20 дни.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    80 0 Отговор
    суровата или истинската реалност във всяка една болница. Рекет, унижения, незаинтересованост. Когато стане гаф, той се замазва. Болницата няма да има вина, хващам се на бас.
  • 2 Секциото

    31 4 Отговор
    е опасна мода

    Коментиран от #3

  • 3 Май

    38 2 Отговор

    До коментар #2 от "Секциото":

    родилката не е правила избор, акушерите са решили.
  • 4 Сталин

    22 7 Отговор
    Хирурга е пълен некадърник -сепсис ,или нарочно са убили жената.В книгите на евреите пише че трябва да се стремят да стават лекари ,защото ще имат много начини да убиват гоите.

    Коментиран от #5

  • 5 Съмнявам се да е сепсис

    26 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Толкова бързо да доведе до летален изход. През 1976 почина от сепсис колежка и приятелка, но се мъчи в болницата няколко дни с повишена температура и после се разбра, че е останала част от плацентата. Тук по-вероятно е белодробна емболия, но докторите много бързо се произнесоха, та съмненията в причината остават.

    Коментиран от #13

  • 6 ПСР

    42 1 Отговор
    Проблеми с кръвосъсирването не са необичайни при родилките.ДИК синдром-тежко,живото-заплашващо състояние.Белодробна емболия,/БТЕ/,още по-тежко,като средствие.И това би трябвало да се знае.Да се реагира!Да не се игнорват оплакванията й!,Да не се спи на дежурство!
    Някой жестоко не е бил в час и трябва да си понесе цялата отговорност.
    Много,много жалко за нея,за семейството и за бебето,вече сираче.Не може така.
  • 7 един баща

    17 2 Отговор
    Добре, че няма да раждам. Синът и той няма да ражда. Ама бъдещата снаха все ще трябва да роди някога. А като ги знам какви са модерни и предубедени, как знаят кой е най-добрият и как е най-лесно, като нищо ще се натикат в една ситуация с некадърни или слабо ангажирани лекари и персонал.
  • 8 бомбето

    26 0 Отговор
    Не само в болниците е така , цялата мизантропска администрация иска и получава заплати за това. Живеем в режим не на уседнала мутра , а уседналите мутри , дето фокусират умело недоволството върху някой ,набелязан като подходящ и подхранват празни надежди , че нещо ще е промени

    Коментиран от #10

  • 9 Професор

    29 4 Отговор
    Абе българска работа.. По голяма е вероятността да оцелееш при война отколкото в българска "болница". Със спане, кафета и цигари толкова.. Където и да отидеш - болница, държавно учреждение всички са мързеливци с полупразни чашки с кафета в ръцете и пожълтели от тютюнев дим нокти. Хвърлят опаковки и фасове по земята, къпят се веднъж на седмица, мързи ги да гледат и все Росиията ги влече.
  • 10 Професор

    25 0 Отговор

    До коментар #8 от "бомбето":

    В администрацията от лежане, пиене на кафета и пушене жените имат дрезгав мъжки глас. Проникнали са им мустаци. Нея я мързи да си оскубе мустаците ще те обслужва. Да бе да. Мир на праха на младата жена. Ако беше родила в нормална истинска ДЪРЖАВА сега щеше да бъде жива и да се радва на рожбата си.
  • 11 Павел пенев

    25 0 Отговор
    У нас виновни политици и доктори няма. За това най- добре направете това което правят циганите. Вземете по едно неокастрено дърво и право при тези мародери от АГ комплекса.
  • 12 Българин

    17 0 Отговор
    Къде е онзи гологлавия шеф на БЛС, или той се появява само когато някой лекар отнесе напълно заслужил шамар? Докато не влязат в затвора с доживотни присъди 1000 лекари и 100 политика България няма да се оправи.
  • 13 умен

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Съмнявам се да е сепсис":

    А при белодробната емболия не е ли бърз края и без болки а по-скоро задух?

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 преди много време

    14 0 Отговор
    Моя близка, съвсем случайно се наложи да роди в Русе и то на голям празник. Екипът цяла нощ празнувал юнашки.Тя родила в
    6 ч. Пред нея се уговаряли, кой да я придвижи до стаята, защото едните бързали да тръгват, а другите току-що пристигали. Закарали я в празна стая с 10-15 легла и и казали да не става, защото имало опасност от кръвоизлив. И така цял ден ...до 19 ч., когато вкарали друга родилка, а акушерка изпаднала в шок и започнала да крещи "тук има друга жена, не е записана". Дошли лекари, суматоха голяма.....оживя, но не искам да пиша на каква цена.
  • 16 Не е чак толкова бърз и при емболия.Но

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "умен":

    белодробната емболия въобще не е изключена.Може би е имало вътрешен кръвоизлив.
  • 17 !,Да не се спи на дежурство!

    5 3 Отговор
    Доктор, съм, а бе вие лудили сте, как да не спим на дежурство, как да издържим, като на следващия ден съм ангажиран на частно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове