Last news in Fakti

26 Май, 2023 15:53 3 322 8

Следващата заплаха! Десетки милиони се заразяват седмично в нова вълна от коронавирус

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • китай

Експертите са на мнение, че между 80% и 90% от всички 1,4 милиарда китайци са се заразили по време на последната вълна от коронавирус през декември и януари, но сега се смята, че нивото на имунитет е спаднало

Следващата заплаха! Десетки милиони се заразяват седмично в нова вълна от коронавирус  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Коронавирусните инфекции бяха широко разпространени в Пекин през последните четири седмици, предаде ДПА, като се позова на изявление на здравните власти в китайската столица. Агенцията отбелязва, че нова вълна от КОВИД-19 е обхванала страната, съобщава БТА.

На училищата в някои части на Китай е наредено да вземат предпазни мерки.

Китайски държавни медии цитират водещия китайски епидемиолог Чжун Наншан, който прогнозира около 65 милиона нови случая на заразяване седмично към края на юни, когато се очаква вълната да достигне своя пик. Според Чжун в момента случаите са около 40 милиона седмично.

Експертите са на мнение, че между 80% и 90% от всички 1,4 милиарда китайци са се заразили по време на последната вълна от коронавирус през декември и януари, но сега се смята, че нивото на имунитет е спаднало.

Все още няма официални данни за броя на смъртните случаи, причинени от КОВИД-19 в Китай през зимата. По оценки на чуждестранни експерти броят им е около 1 милион души.

През декември миналата година Китай внезапно се отказа от досегашната си строга политика за нулев ковид след тригодишното ѝ строго спазване. Болниците се оказаха зле подготвени за последствията. Този път не се очаква инфекциозна вълна, подобна на последната, но здравните власти предупреждават, че възрастните и болните хора са изложени на особено голям риск.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кукурукукууу

    19 3 Отговор
    Паломаааа..
  • 2 Абе...

    31 2 Отговор
    Този път няма да ви мине номера. Защото прекалихте и се оляхте.
  • 3 Сталин

    38 5 Отговор
    Алооо,на вас още ли не ви се обадиха че еврейския цирк с ковида вече свърши,сега започва цирка на внезапно починалите на тези които се инжектираха с тази токсична помия.Много внимавайте когато шофирате да не ви блъсне някой ковид ваксиниран получил сърдечен удар докато кара кола

    Коментиран от #5

  • 4 Тома

    13 1 Отговор
    Пак ли са яли прилепи.Муууухаха
  • 5 Калпазанин

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Идиотите още не могат да разберат че с всяко боцкане имунитета намалява, и да има и да няма не ми пука, аз намордник няма да си сложа
  • 6 Пак се насметоха сами

    24 1 Отговор
    Е как така се заразили 1.4 милярда китайци като всички бяха петорно вассинирани???
  • 7 ха ха

    12 0 Отговор
    Наближават избори в САЩ. А, може и да е поради новите извънредни правомощия, които СЗО иска при пандемии. Гледайте кирчовците в ръцете, че като нищо и там ще предадат суверинитета на глобалистите.
  • 8 Вибратор

    2 0 Отговор
    И тук новият кабинет на Прекратяваме промяната ще върне всички мерки