Last news in Fakti

22 Януари, 2024 16:43 1 425 9

Директорът на "Пирогов" се срещна с майката на Даная, после обяви, че отказва да подаде оставка

  • директор-
  • пирогов-
  • майка-
  • даная-
  • оставка

Все още няма резултати от втората проверка на агенция Медицински надзор по този случай. Здравният министър се ангажира да назначи трета проверка, която да приключи до края на февруари

Директорът на "Пирогов" се срещна с майката на Даная, после обяви, че отказва да подаде оставка  - 1
Снимка: Нова телевизия

Директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров отказва да се оттегли от поста на този етап. Това стана ясно след негова среща с Ани Стоянова, майка на починалата в болницата Даная, съобщават от БНР. Срещата дойде след протест с искане за отстраняването на директора и провеждане на обективна проверка на фактите около смъртта на 15-годишното момиче.
Въпреки заявката за целодневен протест пред болницата майката на Даная и подкрепящи я родители го прекратиха в ранния следобед и се срещнаха с директора д-р Валентин Димитров. На срещата е обсъден случаят с починалото момиче, както и искани от тях действия, които да бъдат предприети, обясни в социалните мрежи Кремена Кунева от фондация „Даная“.

В ефира на БНР адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова заяви, че контролът върху болниците у нас трябва да се упражнява от самостоятелна агенция, а не от структура на здравното министерство:

"Всички тези проверки на проверките ще са безплодни, защото - първо, в България нямаме стандарт на водене да медицинска документация, а голяма част от тези проверки, да не кажа всички, се правят по документи. Второ, аз съм изненадана защо прокуратурата мълчи".
Все още няма резултати от втората проверка на агенция Медицински надзор по този случай. Здравният министър се ангажира да назначи трета проверка, която да приключи до края на февруари.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лекар

    19 6 Отговор
    Яко се е вкопчил във властта този директор . Няма сила която да го махне . Политически чадър . Няма отговорност , отчетност , прозрачност , контрол , а за принципност , законност , справедливост и почтеност да не говорим . Ало бат Бойко дай му на тоз д-р Димитров една индулгенция !
  • 2 Никой

    13 2 Отговор
    Прокуратурата не иска да бърка в кошера със стършели на бялата мафия. Тя , прокуратурата е гола и боса в тази здравна материя. Предимно доказателствата и ще се опират пак на показания на членове на същата тази мафия. Приказката за гарвана. Ипак едно голямо НИЩО.
  • 3 Никой

    14 2 Отговор
    Като проверите КОЙ стои зад гърба на този директор ще ви станат ясно много неща ? Но не е виновен само директора в този конкретен случай. Тук прозира едно голямо безхаберие и непрофесионализъм от белите престилки. Опасявам се да ги нарека една част от тях, медици - вече.
  • 4 дон

    7 2 Отговор
    Естествено че няма да подаде оставка защото не съм му разрешили от ГЕРБ ДПС.

    ДПС държат здравеопазването в България затова сме номер едно по смъртност в света.
  • 5 Гьонсурат,

    7 1 Отговор
    ОСТАВКА, бе!
  • 6 Koлko странна държава

    8 0 Отговор
    Министъра на здравеопазването издава заповед за освобождаване на директора на "Пирогов , на базата на одит доказващ злоупотреби и не добър мениджмънт! Директора отказва да се подчини! Парламентарната комисия по здравеопазване иска отмяна на уволнението без да има право на това. Заповедта за уволнение е в сила и министъра обявява конкурс за директор на болницата! Зам. министъра щял да я отменя / с какво право/ Накрая директора нямало да си подава оставката! Ама той е уволнен вече! Що за произвол!

    Коментиран от #8

  • 7 Хари

    4 0 Отговор
    Този “Директор” няма никога да си подаде оставката. Ама никога не защото не му дават, а защото друго не може да работи.
  • 8 това поведение

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Koлko странна държава":

    на властите , правоприлагащите институции и ръководството е чиста проба престъпен сговор срещу истината!
  • 9 чичо вальо

    0 0 Отговор
    преди, като шеф на "Актавис" заведе много хора по екскурзии и специализации по света...сега го пазят