Отидете към основна версия

44 707 66

На ход е Lada Niva Urban

  • lada-
  • niva-
  • 4x4-
  • urban
На първи октомври тази година АвтоВАЗ започна производството на една особена версия на Niva, носеща обозначението Lada 4x4 Urban. "Градският" вариант на популярната Niva ще се продава в Русия на цена от 430 000 рубли - сума, равняваща се приблизително на 8 560 евро.
 
Тривратият всъдеход 4x4 Urban е по-скъп от най-луксозната стандартна Niva с 65 000 рубли (1 300 евро). В списъка със стандартно оборудване на Lada 4x4 Urban влизат екстри като климатик, ел. стъкла, ел. огледала с подгряване, а така също и нови предна броня и радиаторна решетка.
Продажбите на модела стартират от ноември 2014-а. Още от особеностите на Lada 4x4 Urban са свързани с наличието на по-големи лети джанти, цвят металик и по-комфортен салон. Въпреки, че версията се води градска, инженерите са съхранили перманентното предаване, раздатката с понижаващи предавки и блокажа на междуосевия диференциал.
 
Първоначално от завода в Толиати ще излизат по 2000 бройки месечно. Lada 4x4 Urban е модел от новата линия Cross, която АвтоВАЗ започва да лансира усилено. Линията Cross включва още модификациите Lada Kalina Cross и Lada Largus Cross.
 
Руснаците се надяват именно вариантът Lada 4x4 Urban да започне да се продава успешно и в Германия. Поради тази причина автомобилът беше презентиран лично от президента на АвтоВАЗ Бу Андерсън пред немската общност на собствениците на Niva IG Deutschland.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини