Отидете към основна версия

27 938 49

Ето я новата всъдеходна Lada

  • lada-
  • vesta-
  • cross-
  • concept-
  • автоваз
Руският автомобилен производител АвтоВАЗ представи концептуална разработка на универсал с повишена проходимост. Иновацията е наречена Lada Vesta Concept Cross и бе показана в рамките на московското изложение за всъдеходи Moscow Off-Road Show.
По думи на представители на АвтоВАЗ, в конструкцията на новата кола са използвани 320 изцяло нови детайла. Прототипът е близък до серийната версия и до появата му на пазара ще трябва да измине максимум още една година.
 
Ръководителят на руския автомобилен завод Бу Андерсон заяви още, че серийна версия най-вероятно ще се появи, но все още е рано да се говори за каквито и да било технически характеристики. В момента Vesta Cross има за цел да проучи реакцията на потребителите.
Първоначално, през септември тази година, на пазара ще се появи Lada Vesta седан. Иновацията е построена на собствена платформа, като много от компонентите са заимствани от автомобили на алианса Renault-Nissan.
 
Vesta ще се предлага с 1.6-литров бензинов двигател с три мощностни характеристики - 87, 106 и 114 конски сили. Скоростните кутии също ще са три - механична, роботизирана и вариатор.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини