Отидете към основна версия

46 080 65

Руско военно бъги на базата на Lada Niva

  • lada-
  • niva-
  • бронто-
  • ура

 

На този етап всъдеходното бъги от снимките е само прототип. Произведено е в един екземпляр, но вече премина през реални тестове на пресечен терен. Машината е построена на базата на Lada Niva и представлява леко високопроходимо транспортно средство за военни цели.
 
Името на всъдехода е Бронто УРА, а целта при създаването му е била да е максимално проходимо и опростено. Поради тази причина в оборудването липсват екстри като климатик, велурен салон и аудиосистема, но според създателите най-важна е надеждността.
Бронто УРА лежи на пространствена рама от стоманени правоъгълни профили. Ъгловатата външност на автомобила е търсена умишлено. Панелите са изработени от дебела ламарина, като не е търсено снижаване на теглото.
 
Брезентовият таван и пластмасовото ветроупорно стъкло са направени така, за да може да бъде снижена крайната цена на военното бъги. Не е икономисвано от спирачки обаче. И четирите колела са оборудвани с дискове, но според мнозина те не са удачни за кал.
Един от най-големите плюсове на Бронто УРА е неговата проходимост. Всички знаем за достойнствата на Niva, но тук те са още по-големи. Високият клиренс и блукируемите диференциали се справят отлично с тежка пресечена местност.
 
Въпреки че четрицилиндровият двигател разполага само с 80 к.с., той се справя със сравнително тежката каросерия и е способен да ускори автомобила до 135 км/ч. Машината определено е спартанска, но по нея се заглеждат и доста рибари и ловци.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини