Отидете към основна версия

22 989 46

Коя Lada e по-качествена - нова или стара?

  • lada-
  • автоваз-
  • granta

 

Може би много от вас са на мнение, че продукцията с марка ВАЗ, която се караше основно у нас преди двайсетина години, е доста по-качествена и надеждна от сегашните модели Kalina, Priora, Granta и т.н. Не така обаче смятат хората от АвтоВАЗ.
 
Представители на руския завод с гордост съобщиха, че за последните две години качеството на тяхната продукция се е повишило с... десет пъти! Това твърдение може да е напълно вярно като се има предвид, че в руския завод вече сериозно се намеси алиансcj Renault-Nissan.
 
В АвтоВАЗ действа и нова служба за качествен контрол, наречена Common Supplier Quality and Supplier Development (CSQSD), която следи за качеството на възлите и агрегатите, които заводът взима от поддоставчиците.
 
Освен всичко това дирекцията по качество в АвтоВАЗ вече се оглавява от французина Лоран Фофан, който по думи на хора от завода има съвсем различни изисквания към работния процес. Именно той е настоял новата бюджетна Lada Granta да минава през т.нар. двоен контрол за качество.
 
Заради Фофан АвтоВАЗ беше принуден да намали обемите на производство, въпреки че в момента на руския пазар има сериозен недостиг от автомобили от модела Granta. Хората от Renault-Nissan заявиха, че все пак има още какво да се желае по отношение на качеството на руския автомобилен завод.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини