Отидете към основна версия

42 730 35

Продава се Lada с рядък двигател

  • lada-
  • ваз-
  • 21083-02-
  • спутник

В Москва се продава една интересна Lada "осмица", която всъщност е от изключително рядката серия ВАЗ 21083-02. Автомобилът е снабден с карбураторен двигател и е със специална микропроцесорна система на запалването, която не се нуждае от никакви регулировки. Освен това въпросният хечбек се намира в идеално състояние. Пробегът му е само 55 500 километра, но и цената не е никак ниска. Собственикът иска за своята Lada сумата от 200 000 рубли, което се равнява приблизително на 2 830 евро - два пъти повече от средната цена за подобен автомобил.

Под капака на Lada-та 21083-02 е монтиран 1.5-литров бензинов двигател с мощност 73 конски сили. Двигателят работи съвместно с петстепенна механична скоростна кутия. В обявата се подчертава, че колата е от първите екземпляри на ВАЗ-21083 "Спутник" и е била предназначена за износ. Точно поради тази причина е монтирана микропроцесорната система за запалване (МПСЗ).

В сравнение със стандартната система с бобина, тази дава много по-точен момент на запалване, дава по-мощна искра на свещите и по този начин позволява елиминиране на т.нар. микродупки при ускорение. Недостатъкът е, че тази конфигурация на мотора е много рядка и е трудна за обслужване и ремонт, особено в "полеви" условия. Собственикът не скрива, че търси купувач, който е истински ценител на съветските автомобили и който няма да използва колата ежедневно.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 56 гласа.

Свързани новини