Отидете към основна версия

11 512 29

Nissan Almera става Lada

  • lada-
  • nissan almera classic

АвтоВАЗ ще започне производство на нов автомобил от компактния клас, който ще се прави на платформа от алианса Renault-Nissan. Това най-вероятно ще стане през 2013 година, когато под бранда Lada ще се появи лифтирана версия на Nissan Almera Classic.

По думи на ръковдни кадри от АвтоВАЗ окончателно решение за пускането на този автомобил в серийно производство все още не е взето, но вероятността Nissan Almera Classic да започне да се продава като Lada е твърде голяма. Освен това в производствения план на Волжския автомобилен завод е заложено и прието производство на нов автомобил от клас С.

Въпросният седан ще се сглобява в Ижевския автозавод. Идеята е до края на 2011 година той да стане собственост на АвтоВАЗ и през 2013-а там да стартира серийното производство на компактния модел.

Очаква се новата Lada да бъде ценово позиционирана като сравнително евтин автомобил, но ще бъде и най-скъпият от моделната гама на АвтоВАЗ. Първоначалните намерения са били новият седан да се прави на платформата, върху която са изградени Renault Megane, Fluence и Nissan Qashqai, но поради прекаленото оскъпяване на крайния продукт това решение е било отхвърлено.

Докато това стане, руската компания ще наблегне на бюджетния хечбек Lada Granta, както и на рестайлинга на Lada Priora.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини