Last news in Fakti

12 Януари, 2011 14:54 11 496 29

Nissan Almera става Lada

  • lada-
  • nissan almera classic

АвтоВАЗ ще започне производство на нов автомобил от компактния клас, който ще се прави на платформа от алианса Renault-Nissan. Това най-вероятно ще стане през 2013 година, когато под бранда Lada ще се появи лифтирана версия на Nissan Almera Classic.

По думи на ръковдни кадри от АвтоВАЗ окончателно решение за пускането на този автомобил в серийно производство все още не е взето, но вероятността Nissan Almera Classic да започне да се продава като Lada е твърде голяма. Освен това в производствения план на Волжския автомобилен завод е заложено и прието производство на нов автомобил от клас С.

Въпросният седан ще се сглобява в Ижевския автозавод. Идеята е до края на 2011 година той да стане собственост на АвтоВАЗ и през 2013-а там да стартира серийното производство на компактния модел.

Очаква се новата Lada да бъде ценово позиционирана като сравнително евтин автомобил, но ще бъде и най-скъпият от моделната гама на АвтоВАЗ. Първоначалните намерения са били новият седан да се прави на платформата, върху която са изградени Renault Megane, Fluence и Nissan Qashqai, но поради прекаленото оскъпяване на крайния продукт това решение е било отхвърлено.

Докато това стане, руската компания ще наблегне на бюджетния хечбек Lada Granta, както и на рестайлинга на Lada Priora.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 narkoman

    28 11 Отговор
    Далавера - купиваш си нещо здраво за малко пари ... или поне така беше досега ((:
  • 2 M Power

    23 50 Отговор
    То така или иначе от вътре и като оборудване си беше като Лада. Сега просто ще сменят емблемата.
  • 3 VOLVO C70

    10 26 Отговор
    Mmmmm,super ! Do sega samo sporehme 4e sa 4irepi-sega ve4e sme sigurni!Loshoto e 4e 6te razvalqt imidja na Ladeto!!!

    Коментиран от #6

  • 4 Riator

    17 11 Отговор
    "рестайлинга на Lada Priora"

    леле - как звучи за руски автомобил :))))))
  • 5 BMW

    17 7 Отговор
    повече снимки ако може плеасе
  • 6 Дошо

    37 35 Отговор

    До коментар #3 от "VOLVO C70":

    Я стига.от автомобил сега вече ще стане кош, най-накрая мечтата на тези, които мразят японските автомобили се сбъдна.Нисан ще се сглобява в Русия под името лада.Пияните мужици ще го направят по-долнокачествен от Дачия най-вероятно.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 PlimP

    4 27 Отговор

    До коментар #6 от "Дошо":

    to ka4estvoto niama da se povi6i, tva e iasno, 6toto vse pak 6te e lada, no dano samo ne go vlo6at kolosalno mnogo 4e togava mnogo zle, a za imidja na lada mai e bezsmisleno da se govori, 6toto takav izob6to niama, boli gi vodkata rusite, 4e lada e bokluk kato si imat Su, Mig, Смерч, ЗРК С-300В(primerno) i t.n.

    Коментиран от #10

  • 8 MI6O

    13 4 Отговор
    SAMO DA KAGA 4E AVTOMOBILA OT SNIMKATA E PROIZVODSTVO NA SAMSUNG I OT DOSTA VREME SE PRODAVA V RUSIA.SAMSUNG SA PLATILI NA NISAN ZA IMETO I MODELA.KOLATA E POD VSQKAKVA KRITIKA OT KAM BEZOPASNOST.SEGA PROSTO RUSNACITE SA Q KUPILI OT SAMSUNG
  • 9 M Power

    38 4 Отговор

    До коментар #6 от "Дошо":

    Дошо,тук вече не си прав. Руснаците само ще подобрят модела и ще го направят доста изгоден за Българския пазар,аз лично бих взел една такава за сестра ми. Да ти кажа,че руснаците правят уникални тунинг изпълнения на всички модели на Лада,влез във V box и гледай за какво става въпрос,стига си гледал само Нисан ГТР,защото никога няма да имаш такъв !
  • 10 M Power

    24 5 Отговор

    До коментар #7 от "PlimP":

    Ей,кюфте ти произвел ли си нещо, че ще говориш за имиджа на Лада. Със сигурност Ладите имат по-голям имидж и са по-издържливи от твоята селска каруца, която караш.
  • 11 hahah

    12 5 Отговор
    pod korata na vratata na moskvich e namirano 6i6e vodka ne vednuj ! !!!!! nqma kakvo drugo da kaja tuk!
  • 12 apostol

    21 6 Отговор
    абе не разбрахте ли в Сибир се карат само ЛАДА ииииииииииииииииииииииии Волво
  • 13 mitaka

    1 12 Отговор
    hisan me ot4i sas tazi lada dialkan kamak
  • 14 ххх

    5 7 Отговор
    зле
  • 15 еееее

    11 4 Отговор
    За москвичи ще говорим като намерим толкова стари Нисани!
  • 16 sstanko

    9 3 Отговор
    Rusnacite se dvijat 20 godini nazad v tazi industria-na 4e ne sa sposobni.......
  • 17 ?

    4 8 Отговор
    iaponskoto si e kenef I SHTE RAZVALI LADA
  • 18 Дошо

    4 5 Отговор
    Абе ще подобрят модела друг път.Напротив ще го върнат 30г. назад.Те колите дето са ги правили едно време наготово са ги взели и са ги орезилили та сега ще подобрят нещо.Само ще кажа, че джипа на УАЗ ще бъде пуснат в лимитирана серия от 5000 броя с дискови спирачки...Това говори много и все лошо за руските автомобили.ДА си правят танковете и изтребителите и да оставят автомобилите на тези, които могат.
  • 19 VOLVO C70

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "VOLVO C70":

    Nikoga avtomobilostroeneto ne im e bilo priimu6testvo , ne za6toto ne mogat , a za6toto za tqh tova sa jalti stotinki!! 80% ot materiqlite izpolzvani ot vode6tite avtomobilostroiteli sa iznos ot RUSSIA! Fakta 4e se razhojdat iz orbitata i po lunata malko ili mnogo govori sam za sebe si ! Kolkoto do tvoq nisan - Kaptivata sa6to se peavi v Rusia no e 4po4 i e 10% po evtina i dva pati po zdrava ot neveroqtnoto santa fe koeto e samo s predno i struva 72000lv

    Коментиран от #19

  • 20 Дошо

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "Дошо":

    Човек не ми говори за Каптивата, че е здрава защото знам, че е това не е така.Това чудо се чупи да се чупи.Ходова част, скоростна кутия, мотор...На чисто нов джип да му протече покрива?Не през шибидаха(защото няма)отстрани по колонките на вратите да тече водата.ЗА това какво ще кажеш?Аз Каптивата я имам за най-долнопробния джип.САнта Фе пък знам, че е кораво копеле и трудно ще ме разубедиш.Липсата на 4х4 в базовата версия найстина е глупост, за това сме на едно мнение.

    Коментиран от #20

  • 21 Georgi ot Lulin

    1 35 Отговор
    MOBILE.BG - първият жълт вестник за автомобили ;)
  • 22 Гошо

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Гошо":

    Ами недей да влизаш в сайта бе! Сигурно си много умен и разбираш от всичко !

    Коментиран от #22, #23

  • 23 Костов

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гошо":

    Не знам дали е жълто или зелено, но е най-доброто издание за автомобили в България. И си е чисто българско и не обслужва интереси на разни компании, като немските преводни издания.
    Иначе по темата. Този Нисан не ми харесва, но под марката Лада ще е доста по-добър от сегашните предложения на руснаците.
  • 24 Ogi

    5 1 Отговор
    Може да плюете, колкото искате, но в Русия има десетки автомобилопроизводители, хората се учат и произвеждат. Автопаркът им се обновява и осъвременява непрестанно, а след десетина години АвтоВАЗ ще произвежда отлични коли като част от Рено-Нисан.
  • 25 nissan p11

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "nissan p11":

    Да напълно си прав защото си помагат! Могат да постигнат огромни успехи на базата на това сътрудночество! А пък тия злобари да си дрънкат глупости колкото искат!

    Коментиран от #25

  • 26 КУРТИ

    3 0 Отговор
    И НА МЕН МИ СЕ ИСКА ТАКАВА, НО МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ САМО ЛАДИЧКА, А КОГАТО СТАНЕ ЛАДА - ЩЕ СИ Я КУПЯ! ДНЕС КУПИХ НА 2104-КАТА ЛАМПИЧКИ ЗА ЧИСТАЧКИТЕ И ПРЪСКАЛКИТЕ И СЕГА ВЪРВИ КАТО МИГ 29!!
  • 27 Булгаристан !!!

    20 0 Отговор
    Че ги оплюхте руснаците ясно, правят лади и БТР-ри ясно, че са бездарни, че са прости румънците ясно - щом правят дачий значи са смотани, че са тъпанари французите ясно, че рено е калпава, смотана кола такава каквато е и нисан и това ми се разясни то великите форумци тук, но не ми стана ясно защо в бг. след като сме толкова умни, талантливи, красиви, ителигентни, работливи, надарени и образовани не можем да сглобим и едно мотоциклетче, а за кола да не говорим, ние дори и тракторче не произвеждаме (за разлика от "простите" сърби например) иначе види се от всичко разбираме, особено след като повечето тук си продадаха въшливата къщичка на село за да се измъкнат в софия да живеят в панелка и да си купят 15 год. кола и да се врат по софийските улици ... ей на това викам велика и просперираща нация аз, а не като то изброените по-горе залязващи, бедни, болни, прости и недодялани руснаци, французи, румънци, сърби и тн ...
  • 28 777

    9 0 Отговор
    Булгаристан е напълно прав!!!
  • 29 razo4arovan

    10 0 Отговор
    щом всички се бутаме в три града в РБ, не правиме нищо и само коментираме с отрицателен знак всичко, което се прави и ще се прави от другите, вкл. и от нас /то вече нищо не се прави, щото от 20 години няма държава/, така ни се пада. Докато нещо не се промени, а това зависи само от нас. Нека да спрем с отрицателните коментари, щото няма по плюуща нация от нашата и да започнем да де уважаваме повече и да се опитаме да правим и ние нещо