Отидете към основна версия

5 469 21

Емблематичната 70-годишна суперкола на Bentley се завръща в производство

  • bentley-
  • r-type continental

Bentley продължава да възражда своите емблематични модели. Този път от компанията планират да върнат на конвейера прочутия Bentley R-Type Continental от 1952 година. Партида от 12 автомобила ще бъде пусната за 70-годишнината на модела.

Модерният Bentley R-Type Continental ще бъде точно копие на оригиналното елегантно купе на Mulliner. За целта екземпляр от оригиналната суперкола на Bentley ще бъде разглобена на части и ще бъдат създадени техни триизмерни модели.

Трябва да се отбележи, че за времето си Bentley R-Type Continental наистина е супер автомобил и една от най-бързите коли в света. Общо са произведени само 208 от тези невероятни купета.

Автомобилът е оборудван с редови шестак с обем от 4.6 литра (150 к.с.) и с 4.8 литров по-мощен вариант (180 к.с.), развиващ скорост от 193 км/ч. В същото време Bentley R-Type Continental е комфортно и в салона могат да се поберат четирима възрастни.

Между другото, това не е първият подобен римейк на британците. Преди време те вдъхнаха нов живот на 12 автомобила, които бяха точно копие на компресорното Bentley 4 ½ Liter Blower от 1929 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини