Last news in Fakti

23 Август, 2022 09:55 7 089 1

Bentley пуска уиски Macallan в хоризонтална бутилка

  • bentley-
  • macallan-
  • уиски

Това е първият съвместен продукт между Bentley и шотландската дестилерия Macallan

Bentley пуска уиски Macallan в хоризонтална бутилка - 1

Bentley и шотландската дестилерия Macallan ще пуснат колекционерско уиски, като това ще се случи през следващата година. То ще бъде съхранявано в необичайна, хоризонтална бутилка, която ще бъде затворена в извита конструкция, напомняща пръти на дъбова бъчва.

Всичко това ще бъде направено от рециклирани и екологично чисти материали. Подобно на „стълбовете на качеството“ на марката Macallan, те ще бъдат шест: мед, алуминий, стъкло, два вида дърво и естествена кожа.

Шотландската дестилерия Macallan и Bentley започнаха сътрудничеството си миналата година с изграждането на специална версия на Bentayga Hybrid . Кросоувърът е проектиран с оглед на външния вид на самата дестилерия и е украсен с изображения на семейното имение Macallan.

Bentley пуска уиски Macallan в хоризонтална бутилка

Сега, този съвместен продукт на двете марки се нарича Macallan Horizon. Това е хоризонтална бутилка едномалцово уиски, направена основно от рециклирани и устойчиви материали.

В знак на почит към „шестте стълба на качеството“ на марката Macallan са използвани шест различни материала. Мед, получена чрез рециклиране на стари казани за уиски; алуминий - този, който оставаа след производството на автомобили Bentley.

Bentley пуска уиски Macallan в хоризонтална бутилка

Останалите четири са стъкло, два вида дърво и кожа, а седалките на Bentley Mulliner Batur coupe са тапицирани със същата кожа . В същото време самата бутилка, усукана на 180 градуса, е затворена в сложно извита триизмерна структура, напомняща дъгови дъбови бурета.

Междувременно основният компонент на Macallan Horizon все още не е готов. Бутилката ще бъде напълнена със специално едномалцово уиски, което ще „разкаже собствената си история за рециклиране и устойчивост“.

Пускането на партидата е насрочено за лятото на 2023 г. Цената не е известна, но например бутилка уиски с логото на Aston Martin през 2020 г. беше оценена на 50 000 паунда.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъ Щак

    17 3 Отговор
    Извращенията на богатите докато останалата част от населението се чуди как да свърже двата края. И после да сме пестили от климатиците а те да дават милярди за играчки