26 Юли, 2024 13:38 2 766 10

Крал Чарлз III реши да направи луксозния си автопарк "зелен"

  • принц чарлз-
  • bentley

Въпреки това, увеличаването на бизнес пътуванията означава, че емисиите на парникови газове са леко нараснали спрямо миналата година

Крал Чарлз III реши да направи луксозния си автопарк "зелен" - 1

Кралят на Великобритания, Чарлз III, реши да преобразува автопарка си към „зелени“ стандарти, като за целта даде задача всички негови Bentley-та да бъдат направени така, че да работят с биогориво. В бъдеще той дори планира да преобразува всички автомобили на двореца на електричество, пише Hello.

Освен това наскоро за първи път бяха монтирани слънчеви панели на покрива на замъка Уиндзор. Други мерки, „вдъхновени от Негово Величество“, включват промяна на предназначението на газовите фенери на Бъкингамския дворец, като се използват специално проектирани електрически фитинги, за да се запази техният исторически вид и блясък.

Членовете на кралското семейство планират да използват и по-екологично реактивно гориво за пътуване: временен резервоар на SAF ще бъде инсталиран в RAF Odiham, където са базирани кралските хеликоптери. Дворецът също така е наел нов ръководител по устойчивостта, за да ускори намаляването на въглеродните емисии в монархията.

Изнасяйки годишния доклад за разходите по замъка, сър Майкъл Стивънс, пазач на Privy Purse, говори за ремонтните дейности на покрива в замъка Уиндзор. „Протеклият оловен покрив изчезна и се появиха първите слънчеви панели в замъка – това са само няколко екологични инициативи, базирани на решимостта да поставим устойчивото развитие в основата на нашите дейности и вдъхновени от лидерството на Негово Величество в тази област “, ​​каза той .

Въпреки това, увеличаването на бизнес пътуванията след смяната на борда означава, че емисиите на парникови газове са леко нараснали спрямо миналата година, заедно с пътните разходи, които са нараснали от £3.9 милиона на £4.2 милиона. Най-скъпото пътуване беше петдневното посещение на краля и кралицата в Кения с чартърен полет през октомври, както и отделно посещение на служители, които правят редовни полети, за общо £166 557.

Тридневно държавно посещение във Франция с пътувания до Париж и Бордо с чартърен полет през септември струва £117 942. Два нови хеликоптера AgustaWestland AW139 също бяха закупени, за да заменят съществуващите 15-годишни хеликоптери Sikorsky, използвани в момента от членове на кралското семейство за пътуване до събития и между резиденциите.

Суверенната субсидия, която се финансира от данъкоплатците, покрива публичните дейности на краля и семейството му и се получава в замяна на отказ от монарха от доходи от кралското имущество. Между 1 април 2023 г. и 31 март тази година тя покри разходите за повече от 2300 официални събития в Обединеното кралство и в чужбина, спрямо 2700 през предходната година.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    17 1 Отговор
    Кралско лицемерие, което не спира да гори тонове гориво във въздуха, като лети, къде ли не с частните си самолети!
  • 2 да де

    12 0 Отговор
    Лесно е да яхва камилата само вода ще я зарежда.по-еко от това здраве му кажи
  • 3 Ироничен

    13 0 Отговор
    Да си кара Камилата.....

    Коментиран от #7

  • 4 Гунчо

    4 0 Отговор
    Направо да прикрепи отгоре и отзаде на всяко бентли по една бака със зелен водород, а върху тях да залепи и по един слънчев панел.
  • 5 Няма значение какво гориш

    5 0 Отговор
    Щом имаш горене на въглеводороди значи се отделя въглероден диоксид. Елементарна химия е това.
  • 6 Калоян от Народен Гняв

    5 0 Отговор
    Защо ни показвате Бентлита-та на този социален пЪ.разит,а не снимка на трудовата му книжка?
    Седемдесет и пет години пълен яйляк и баснословно богат.
    Ей на това му се вика социална справедливост
  • 7 Пародия

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ироничен":

    С тази увиснала ,,юздечка"?
  • 8 еко зелен

    3 0 Отговор
    Да се вози само на карета , но само с два коня, че да намали въглеродния диоксид от тях.
    Още по-голям принос ще има, ако си ходи само пеша.
  • 9 Чочо

    9 1 Отговор
    Той решил,ама англичаните ще се бъркат в джоба за прищявките му.
  • 10 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    Да минава на колело и рикши. Зимата със шейна и елени .