Отидете към основна версия

17 002 47

Запознайте се с най-скъпата Lada

  • lada-
  • автоваз-
  • priora

Руският гигант АвтоВАЗ ще пусне на пазара нова луксозна версия на флагмана си Priora. Модификацията ще се появи в дилърските центрове на марката в края на този месец, но по-интересното е, че ще се превърне в най-скъпата Lada. Технически няма разлики с досегашните стандартни автомобили от модела Priora, но по-високата цена е за сметка на оборудването.

За първи път Priora ще бъде екипирана със странични въздушни възглавници. Луксозната Lada ще разполага още с модерна климатична инсталация, мултимедийна система с GPS модул и навигация, както и с електрическо задвижване на всички стъкла. Още от екстрите включват ел. отопляеми огледала, кожен салон, подгряване на седалките и на ветроупорното стъкло и др.

Списъкът с оборудване на луксозната Lada Priora продължава със системите ABS + BAS, парктроник, сензор за дъжд и автоматични предни светлини. Луксозната модификация ще се предлага във версии седан и комби, като универсалът ще е най-скъп. Топ версията му ще струва 11 300 евро, докато най-наточеният седан ще се предлага за 11 000 евро.

Ще припомним, че продажбите на Priora стартираха на 21 април 2007 година, а комби версията се появи на бял свят две години по-късно. Като цяло моделът представлява радикален рестайлинг на ВАЗ-2110, а 1.6-литровият агрегат е наличен с две мощности - 81 и 98 конски сили. Максималната скорост на Priora с по-мощния агрегат е 183 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини