Last news in Fakti

14 Февруари, 2013 10:30 16 997 47

Запознайте се с най-скъпата Lada

  • lada-
  • автоваз-
  • priora

Руският гигант АвтоВАЗ ще пусне на пазара нова луксозна версия на флагмана си Priora. Модификацията ще се появи в дилърските центрове на марката в края на този месец, но по-интересното е, че ще се превърне в най-скъпата Lada. Технически няма разлики с досегашните стандартни автомобили от модела Priora, но по-високата цена е за сметка на оборудването.

За първи път Priora ще бъде екипирана със странични въздушни възглавници. Луксозната Lada ще разполага още с модерна климатична инсталация, мултимедийна система с GPS модул и навигация, както и с електрическо задвижване на всички стъкла. Още от екстрите включват ел. отопляеми огледала, кожен салон, подгряване на седалките и на ветроупорното стъкло и др.

Списъкът с оборудване на луксозната Lada Priora продължава със системите ABS + BAS, парктроник, сензор за дъжд и автоматични предни светлини. Луксозната модификация ще се предлага във версии седан и комби, като универсалът ще е най-скъп. Топ версията му ще струва 11 300 евро, докато най-наточеният седан ще се предлага за 11 000 евро.

Ще припомним, че продажбите на Priora стартираха на 21 април 2007 година, а комби версията се появи на бял свят две години по-късно. Като цяло моделът представлява радикален рестайлинг на ВАЗ-2110, а 1.6-литровият агрегат е наличен с две мощности - 81 и 98 конски сили. Максималната скорост на Priora с по-мощния агрегат е 183 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    1 1 Отговор
    Поредния ковчег
  • 2 руснака

    3 1 Отговор
    и без друго след като си купят приора, хората почват да я пълнят със същите екстри. А сега парите за екстрите ще остават в производителя, а не в квартали "сервизи"
  • 3 5555

    1 1 Отговор
    "КРАСОТА" - да си отчупиш и да си насадиш! Тези дизайнери и инженери в кой век живеят?
  • 4 Лада

    1 1 Отговор
    Забравили сте в статията ESP.
  • 5 ФОЛКСВАГЕН

    1 1 Отговор
    РУСНАКА ПРАВИ САМО ДОБРИ ТАНКОВЕ
  • 6 comment

    1 0 Отговор
    Чак добри не са, просто са в огромни количества...
  • 7 Егаати пича

    1 1 Отговор
    с колко милиметрово оръдие ще се продава, да не я дооборудвам.

    Коментиран от #8

  • 8 дедо стефчо

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Егаати пича":

    То моето оръдие в Ладата е в см. :)
  • 9 ПацО

    1 1 Отговор
    Смях смях смях смях смях хахаха, ЛАДА 2107 и Нива това е.Луксозна с АБС хахааха,време е тия руснаци да спрът водката ми се струва и да усазнаят че вече сме в 21 век а не в 20ти....

    Коментиран от #10

  • 10 Maurice

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "ПацО":

    Абе и аз от доста време се смея на Лада,ама поне като погледнеш цената накрая и се замислиш за тези пари какво може да си купиш и не е чак толкова смешно. Те са наясно с пазара в Русия и това,че няма да преборят луксозните производители. Все пак извън Русия, Лада е непродаваема. За модернизиране трябват милиарди. Не е само до дизайн. Заводите трябва да се преоборудват. Двигатели ще вземат от Рено,но тогава кой ще си купи Лада за 20000 ойро?? Никой!!

    Коментиран от #20

  • 11 емил

    1 1 Отговор
    Руснаците пак са дялкали с теслата дизайна.Тия хора не се научиха поне на външен вид да издокарат колата,та един Опел на 20 години има по хубав дизайн от една чисто нова Лада.Ама така е ,водката не прощава на никой,затова и Съветския съюз докараха до там.
  • 12 брррр

    1 1 Отговор
    зделано с топора....и край на коментара! мерси!
  • 13 DJO

    1 1 Отговор
    Дали има запалка?
  • 14 Дрон

    1 0 Отговор
    Айде напълни се с коментари на разбирачи. Само ако знаехте, че нито на руснаци, нито на германци, фанцузи и т.н. не им пука за мнението на тукашните автоспециалисти по коментарите, освен че повечето нямате 18 едва ли и в следващите 18 години ще си купите нова кола ;). Колкото до ладата, тя си има позици в този сегмент на пазара, няма как да излезе в по-висок сегмент, защото той е зает от други марки. А понеже са в алианс Рено-Нисан-Ваз, всеки производител си има цел и сегмент където да си продавала колите. За 11000 евро толкоз, всички знаем сега каква кола 2-3-4 ръка може да си внесете от Италия, ама тях това не ги интересува, щот балъците от останалия сват предпочитат нова лада а не изпърдян голф (примерно). Евалата на всички, които имат възможност да си купят нова кола от друга марка.
  • 15 Звяр

    1 1 Отговор
    Само едно РПГ липсва отгоре и става чиста руска машина :Д
  • 16 кик

    1 1 Отговор
    а манивелата ще я има ли в багажника?
  • 17 емил

    1 2 Отговор
    Да ти кажа честно предпочитам стар голф пред това чудо наречено Лада Приора.Поне на външен вид Голфчето по ме кефи,да не говорим ,че за 11 000 евро има много по добри коли ,дори и нови.
  • 18 prizrak

    0 1 Отговор
    Ох направо ме е страх да я погледна..ХЕХЕХЕ....
  • 19 реалист

    1 0 Отговор
    харесва ми ,че е висока....ще се паркира на бордюра пред блока.......
    пък и котките няма да скачат по нея,ще минават отдолу...взимам я.
  • 20 D0kT0pA

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Maurice":

    Дачия също вземат двигатели от рено и всяка е по 30-40-50 хиляди лева?!?!??... Без да инвестираш не можеш да имаш нито прогрес нито клиенти. Главната им конкуренция на лада е на вторичния пазар защото за 11000 евро ще си прострелям крака и ще тичам до първата автокъща за да си купя някоя немска или японска машина преди да си купя лада...

    Коментиран от #26

  • 21 НАНЕ

    0 1 Отговор
    И на всичко отгоре ти продават руска корозия.
  • 22 безпорно

    1 0 Отговор
    Не знам те дали са в 20 или 21 век, но България май още е в Средновековието по твоята логика :) Много лаете, а почти 90% от коментарите не знаят за какво въобще пишат.
  • 23 шарко

    1 0 Отговор
    Отново безкрайни "мъдрости" от " баровци-капацитети", горди собственици на кенеф - нов внос, без забележки и със забит кожен салон в задния двор!!!
    Когато можете да си позволите да си купите годишна винетка, НОВИ ГУМИ и НОВ АВТОМОБИЛ, тогава "мъдрувайте".

    Коментиран от #27

  • 24 до шарко

    2 1 Отговор
    Шарко, В тази държава няма само богати хора, които могат да карат нови коли, с нови гуми, с годишна винетка. Другите да не би да са с по-малко права от тези, които могат да си го позволят, че им забраняваш да мъдруват. Много мъдър се извъди бе!
  • 25 kiril

    0 1 Отговор
    Навремето Ладите не бяха ли вътре с кожен салон - или може би вече е с алкантара?!

    Всеки двигател отливан от алуминии и след високо ниво на инспекция се сглобява прецизно от много квалифициран специалист! - демек пияница ...

    Високия разход няма никакво значение ... важното е че навигацията съобщава за падащи метеорити на чист руски език.

    Багажника е пригоден специално за лопата или кирка ...

    Подобренията в купето и изолацията са в много по-голямо ниво - При тест със затворена котка в купето котката вече неможе да излезне!

    Да не забравиме и запазената марка "калобрани" плащате 2 и получавате още 2 броя демек на всяка гума!

    "LED" фарове и DRL - дневни светлини ...

    Много се забавлявам ... с тази кола! :))

  • 26 Maurice

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "D0kT0pA":

    странични въздушни възглавници. Луксозната Lada ще разполага още с модерна климатична инсталация, мултимедийна система с GPS модул и навигация, както и с електрическо задвижване на всички стъкла. Още от екстрите включват ел. отопляеми огледала, кожен салон, подгряване на седалките и на ветроупорното стъкло,ABS + BAS, парктроник, сензор за дъжд и автоматични предни светлини

    Абе я ми кажи от къде да си взема такава Дачия за 20000 лева!! Изгарям от нетърпение да получа този отговор. Или дай да пишем на изуст без да мислим. Бягай си купи някоя 10 годишна италианка на "80000 км. РЕАЛНИ!! в перфектно състояние на мотор,ходова част,интериор,боя. Без грам ръжда,без удар. Само за ценители!!". Нали си прозорлив,разбираш ги нещата!!

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 натурален българин

    1 0 Отговор
    рено спряха да печелят формула 1 когато купиха заводите в румъния явно са решили че вместо да наливат от пусто в празно е по добре да заложат на средно статистическия купувач на кола и така се появи дачия сега рено нема стигане и лада върви по тоя път смейте се колкото искате ама за приора ще трябва да чакате щото вече е със записване не могат да датделеят на пазара фолксваген ще пуска нова китайка за 6 000 евра бмв наливат пари за евтин 1 ер
    светът вече не иска мощни скъпи бижуте калата се сменя за 5 години и за толкова трябва да се изплати с една зплата за това карайте си немските щайги за по 20 000 лева нов внос и се фукайте на майстора в сервиза не на мен
  • 29 The Bear

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Maurice":

    Както в повечето случаи - си прав. И в двата си коментара. Коментарът ти почива на достоверна информация и лесни изчисления. Защо обаче повечето други коментиращи не могат да направят елементарната проверка че това е вярно и дали наистина са толкова кухи!? Ако е така - жалко и тъжно е с какво сме заобградени ние - малкото трезвомислещи!:))
    Последното бе в духа на тоста: Давай выпить за хороших людей - нас так мало осталось!
  • 30 шарко

    0 0 Отговор
    Я кажи Българино, защо не можаеш да си позволиш годишна винетка, НОВИ ГУМИ, НОВ НИСКОБЮДЖЕТЕН АВТОМОБИЛ? Защо, даже и чорапите са ти от магазин за дрехи на килограм ...и защо е така! ...не знаеш и не те е.. , нали
    Кой е нещасника ? Кой е тъп и прост?
  • 31 до шарко

    0 0 Отговор
    Шарко, не обиждай хората. Не давай определения, на кой, от къде са му чорапите. Всеки си знае. Вероятно и ти си плод на някой скъсан чорап. Има всякакви хора. Аз като пиша тук, не значи, че не мога да си позволя, а че съм толерантен към всички. Има място за всички на този свят. Не само за станали накриво, недорасли и неосъзнати.

    Коментиран от #33

  • 32 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    БРАВО на Дрон; шарко; Maurice

    БРАВО , сипахте им на нашите разбирачи. Ама ние нямаме пари за нови гуми , за винетки, за нова кола, е да ама можем много да плюем без да сме видяли , без да сме пипнали , без да сме карали.
    Ме Лада , ами за нова индийска ТАТА НАНО нямяте пари да си купите.
  • 33 шарко

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "до шарко":

    Я не обиждай , бъди толерантен към кривите, недораслите и неосъзнатите и продължавай мощно да лъскаш бастуна на душевността си върху шарените картинки на автомобили.
  • 34 Пича

    0 1 Отговор
    Не знам кой е тъп и прост,но да си купиш такава измислена и грозна Лада трябва да си и душевно болен според мен
  • 35 алтернатива

    0 1 Отговор
    Рено Меган 1,6 16v 9990 евро нов до края на Февруари в Германия. и е по-красив.
  • 36 KOREKTOR

    1 0 Отговор
    До #34 Пича

    Пич, значи според теб стотици хиляди руснаци, украинци, казахстанци, белоруси и други тем подобни и ЗАБЕЛЕЖИ няколко десетки хиляди западно европейици от ЕС са тъпи и прости и на всичко отгоре и душевно болни. Така ли мислиш. Браво на тебе.
    И ако няма какво смислено да отговориш, по-добре замълчи, защото не ми се спори и пише срешу дежурни тъпни и глупости.
  • 37 Иван

    0 0 Отговор
    Интересно - "по-високата цена е за сметка на оборудването"
  • 38 емил

    0 0 Отговор
    Факт е ,че руснаците не ги бива в автомобилостроенето,колкото и някои хора да защитават продукцията на Лада, факт е ,че почти всички марки коли им фалираха ,май само Ладата още произвежда нови модели,но като гледам какви са по добре да ги спрат и тях.Имал съм щастието да пробвам чисто нова Лада Калина и това ,което на пръв поглед ми направи впечатление , е че на чисто нова кола вратите се затваряха по зле от колкото на 15 годишният ми Опел.Дано сега са оправили качеството все пак това е по скъп модел.
  • 39 kolev

    0 0 Отговор
    Rysnatsite ne si praviat tryda da proizvejdat skapi koli,predpo4itat prodajbite na voenna texnika koiato e edna ot nai modernata v sveta .Fakt e 4e polovinata i pove4e sviat polzva ryski voenni samoleti i orajia.Za zavodite na avtovaz s6te kaja samo edno ,v poslednite niakolko godini zavodite na lada yveli4avat proizvodstvoto si ,za6toto tarseneto na tezi koli i djipove kato lada niva naprimer se yveli4i riazko .Tova se dalji na niskata tsena na kolite ot marka lada .Viarno ladite sa groznovati no syper eftini kato se ima vpredvit tsenata na kolite ot zapadna evropa .
  • 40 колев

    1 0 Отговор
    В тази финансова криза ефтините коли се продават най много .Така че руснаците добре са се ориентирали да правият ефтини коли които бързо се продават а не като заводите на опел например които сакращават произвотството си и уволняват работници защото цената на колите е по висока и трудно се продават.
  • 41 Гошо

    0 0 Отговор
    Купете си LADA-ВАЗ ислед половин година вътре започва да дрънчи все едно се возиш в каруца.Имал съм нова LADA,знам какво е.Или врата не се затваря добре или багажник. Въпреки,че ги правиха 20-30г А тези новите започнаха вчера да ги правят.След два месеца каране-ще останат без "екстрите".По-добре 5-6 годишна немска кола,отколкото нова руска.А и разхода на новитеLADI е 8-12 на 100км. Защо е толкова висок разхода?Защото двигателя е същия.Никакви подобрения,само купето е изменено.Обичам Русия и руснаците-работих там 8г.Но за кола-САМО НЕМСКА.Приятно и без аварийно пътуване,колеги!
  • 42 СССР

    0 0 Отговор
    трябва да си много глупав за даси купиш тоя френски боклук рено лада
  • 43 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    До #41 Гошо

    Гошо, Гошо. Лъжеш като дрът ром. Първо имаш много здраве, за двигателите на Ладите разбирачо. Може да са на основата на старите , но са модернизирани на нивото на сегашните тенденции. За горенето пак лъжеш. Още Самарата си гореше колкото и дават по каталог, а той беше 5,6л. дълъг път 7,8-8,2 градско по памет, и това за кола още модел 1984г. А случайно да знаеш, че разхода зивиси и от задкормилното устройство. И тук да задам един въпрос на капацитетите като теб. Знаете ли защо мотора на ладите КАЛИНА и ПРИОРА който е 1,6 куб.см. с 16 клапана по паспорт е 98 к.с. Който знае, знае, но за такива като Гошо, като Пича и още много други, които съм сигурен ,че не знаят ще подскажа. А те не нзаят защото не искат да научат нещо ново ,но мърмарят и плюят. Та да кажа де защо. То е близо до акъла. По данни на производителя, мотора е с мощност 110 к.с. , даже и по други е 116к.с., но по паспорт го пишат 98 за плащане на данък под 100 к.с. т.е. да спестят парички на копувача. А сега кажете, колко от известните марки са направили подобен жест. Да не говорим, че още преди много години съм чел ,че те дори в известна степен фалшифицират папортните ТТД, надуват мощност и скорост, а намляват разхода на гориво. Да спирам ,че цял роман написах.

    Коментиран от #44, #45

  • 44 ТАД

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "KOREKTOR":

    Браво! Много добре им го каза...
  • 45 Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "KOREKTOR":

    Точно така е, но с подробност че софтуерно също е леко скопен мотора на приората,защото 10-15 коня лъжа си е лъжа. Та като е скопен затова тоя мотор достига ненормална икономия на гориво за подобен мотор на подобно купе, под 5/100 бензин. По книга го дават 4.9/100. Да не говорим че приората е може би най аеродинамичния автомобил сред бюджетните с Cx=0.31, например за дачия по добре не питайте колко е че може да се уплашите...
    Ако не знаете това е от огромно значение за разхода на гориво, особено с високи скорости.
  • 46 Пфу

    0 0 Отговор
    Грозно, та чак отвратително
    За пияни мужици става
  • 47 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    До #46 Пфу

    А кажи сега , ама точка по точка кое е "Грозно, та чак отвратително" според твоя акъл. Слушам те.