Отидете към основна версия

27 031 41

Идва изцяло нов всъдеход Lada

  • lada-
  • xray-
  • автоваз-
  • игор комаров

Ръководството на АвтоВАЗ е утвърдило окончателен вариант на екстериора и интериора на изцяло нов кросоувър с марката Lada. Според предварителните данни от производителя новото руско SUV трябва да се появи на пазара след около една година. Шефът на АвтоВАЗ Игор Комаров заяви пред изданието "Автосреда", че това е нов автомобил, създаден на нова платформа, над който активно работи новият дизайнер на Lada Стийв Матин.

Ще припомним, че Матин неотдавна напусна същия пост във Volvo, а преди това е работил и като старши дизайнер в Mercedes-Benz. Новата Lada ще наследи доста от чертите на концепцията ХRAY (на снимките), която руснаците демонстрираха през лятото на миналата година. ХRAY също е дело на Стийв Матин е по време на автомобилното изложение в Москва се превърна в истинска сензация. С част от външността на XRAY ще се сдобият и останалите нови коли на марката.

Става дума за новите контури на радиаторната решетка, които стилистично очертават буквата Х. Предният капак на серийната версия пък ще е изработен така, че да напомня на превърналата се в жива легенда Lada Niva. Още с постъпването си в Lada Матин каза, че марката има нужда от ново фирмено "лице". Х-ът явно е неговото предложение. Освен върху кросоувъра от Lada работят и над изцяло нов хечбек от средния клас, за който обаче все още няма конкретика.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини