25 Февруари, 2013 11:29 27 011 41

Идва изцяло нов всъдеход Lada

  • lada-
  • xray-
  • автоваз-
  • игор комаров

Ръководството на АвтоВАЗ е утвърдило окончателен вариант на екстериора и интериора на изцяло нов кросоувър с марката Lada. Според предварителните данни от производителя новото руско SUV трябва да се появи на пазара след около една година. Шефът на АвтоВАЗ Игор Комаров заяви пред изданието "Автосреда", че това е нов автомобил, създаден на нова платформа, над който активно работи новият дизайнер на Lada Стийв Матин.

Ще припомним, че Матин неотдавна напусна същия пост във Volvo, а преди това е работил и като старши дизайнер в Mercedes-Benz. Новата Lada ще наследи доста от чертите на концепцията ХRAY (на снимките), която руснаците демонстрираха през лятото на миналата година. ХRAY също е дело на Стийв Матин е по време на автомобилното изложение в Москва се превърна в истинска сензация. С част от външността на XRAY ще се сдобият и останалите нови коли на марката.

Става дума за новите контури на радиаторната решетка, които стилистично очертават буквата Х. Предният капак на серийната версия пък ще е изработен така, че да напомня на превърналата се в жива легенда Lada Niva. Още с постъпването си в Lada Матин каза, че марката има нужда от ново фирмено "лице". Х-ът явно е неговото предложение. Освен върху кросоувъра от Lada работят и над изцяло нов хечбек от средния клас, за който обаче все още няма конкретика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йжйкйжж

    1 0 Отговор
    strahoten dizain i interior
  • 2 Коко

    1 0 Отговор
    Много добре!
  • 3 яверт

    1 0 Отговор
    Ехееееееее - имат едно голямо браво от мен! Тва ако гази като Нива ще е лудница!
  • 4 azaz

    0 1 Отговор
    Да се надяваме, че ще пали, а не като онази "Лада", която Путин не успя да подкара :)
  • 5 Акка

    4 1 Отговор
    Изглежда по- добре от всички бмв-та, мерцедеси, аудита и тн.
  • 6 супер

    1 1 Отговор
    Много яко изглежда, дано и да е здрава , както и дано има версия с 4 врати, и ще стане хит
  • 7 Shmeker

    0 1 Отговор
    Абе вие не четете - това на снимките е концепт, нивата лада ще наследи "доста" от чертите, но едва ли ще е същата
  • 8 Бай Гън

    0 1 Отговор
    Защо пише-новото Руско SUV.Не трябва ли-новият Руски SUV.Имам чувството че става дума за детска количка.

    Коментиран от #13

  • 9 Ангел Митков

    1 0 Отговор
    Какво против лада имате? Красива, може би евтина и здрава! Ако е на добрс=а цена ще избие рибата!
  • 10 Я?

    1 0 Отговор
    Aми купете си, не карайте западните кошници
    Ама не си купувата, а само пишете глупости
  • 11 Дудук

    1 2 Отговор
    Успокойте се малко, защото на снимките е прототип! Реалността няма да има нищо общо. Как смятате, че в руски завод може да се произвеждат качествени и детайлни компоненти, за да се постигне продукт като на снимката(рендера)?

    Коментиран от #14

  • 12 Дудук

    0 1 Отговор
    Абе Лада се бори за титлата най-скапана автомобилна марка в света. За какви хитови модели и избиване на рибата говорите? А даже споменавате в едно изречение Лада и западните автомобили. Това, че си има вътрешен пазар сред бедните руски патриоти, не означава, че това нещо е минало вече в 21 век.

    Коментиран от #25

  • 13 Методиев

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Гън":

    Съкращението идва от английски думи, така че автора спелува правилно - новото руско ес ю ви. сув го наричат само на Горубляне.
  • 14 Методиев

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дудук":

    рендер е компютърно генериран образ а това тук е реален прототип, кйто руснаците са направили и показаха през лятото. Ама тука половината не са прочели материала и аз трябва да им обяснявам. Спирам
  • 15 драйвър

    0 2 Отговор
    Предната решетка е директна кражба от LEXUS , а таблото е ужас !
  • 16 Дудук

    0 1 Отговор
    Методиев, говоря за интериора. Защо не са го снимали като гроната снимка на екстериора от изложението? Защото вътре е било празно. Ходил съм по световните изложение и дори и западните марки слагат купета по изложенията, а вътре няма нищо или всичко е макет. За мен, снимките на интериора в случая са рендер.

    Коментиран от #19

  • 17 Рускар

    0 1 Отговор
    Колеги, каква е тази грозна джанта? Пет сърпа около центъра... А можеше комбинацията сърп и чук... ;)))
  • 18 БТА

    0 1 Отговор
    Инфинити с 2 врати колеги
  • 19 Делян Петров

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Дудук":

    В грешка си, че не са го снимали!
  • 20 Лада

    1 0 Отговор
    Във Автоваз как само ще се трогнат от вашите мизернически мнения, за тези които не могът да си купят и половин нова лада.

    Коментиран от #23

  • 21 Украинеца

    1 0 Отговор
    дано да се безопасни и качесвени ( голям проблем при руски автопром)
  • 22 Воры (демек Айдуци)

    0 1 Отговор
    Ворят дорогите друзья , Ворят и то Яко
    ---------

    инфинити , Лен ровър Евок.......

    ненавориха се тези Тесладжии

    каквито са им колите-такива са им и ракетите и танковете
  • 23 Детройт

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Лада":

    Ladke!Нали знаеш че Lada = Сделано топором в СССР!От тогава до днес каквото и да правят братлетата там няма прогрес.Нищо че французин от Рено им е шеф на качеството и обявеният дизайнер е с англо фсамилия!Дори китайчетата вече правят по добри МПС-та от тех!Sorry нищо лично.Great ideas however poor results!!!
  • 24 ладичка

    1 0 Отговор
    Само кьорав може да каже, че е грозна. Докато не кажат тех. данни за мен си е остава играчка. Ако е с над 200 к.с ,6 ръчна скор. кутия, и поносима цена на частите, както при кия и хюндай full time 4x4, ще закопае всички останали таралясници Q1-- Q221 q BMW1-- 23
  • 25 руснака

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дудук":

    и го казва "богат" българин, който излиза на протест, за да си плати тока. В Русия отдавна ценят нови коли, а не купуват 15 годишен таралясник
  • 26 poput

    0 1 Отговор
    аве руска техника в съзнание не купувам
  • 27 KOREKTOR

    1 0 Отговор
    Хайде-е-е-е запчна се с плюнки и глупости от разни Детройт-ци , Дуду-ци , Рускар-овци, poput-овци и още други пишман капацитети. Видяли невидяли, барнали небарнали , карали некарали и вече дават ”високо компетентно” мнение. Те и такива като тях S класата на Мерцедес оплюха , та на една Лада ли ще простят. Ех, защо не съм една птичка , че да ви видя какви таралясници и морги по на 15-20 гидини карате . Като видите нещо ново и хубаво поне свалете шапка и се възхитете и замълчете. Не говорете тъпотии като не можете да го имате.
  • 28 Миндо

    1 0 Отговор
    Руснака, ти май си беден руснак у нас и не си си ходил у вас скоро. Ние щото често пътуваме до тъщата в Москва и Тюмен. Та гледам, че нова Лада си купуват само най-бедните роднини (някви брутално изгодни държавни лизинги за ладюгите) и чеченците, а средностатистическия руснак кара нов Форд, Киа, Хюндай, малко немско и много от японските.
  • 29 hienata

    1 0 Отговор
    Това инфо не го ли пускахте преди няколко седмици, за снимките съм сигурен ,че са същите. Проекта е много добър, но незнам какво ще е изпълнението.
  • 30 руснака

    1 0 Отговор
    така е, само че "най-бедните руснаци" са в пъти по богати от средностатистически българин. българин за 15 000лв ще си купи стар мерцедес или бмв, ще му сложи газово и ще пести от поддръжката, а руснака си купува нова лада за същите пари и след 3-5 години я сменя с нова

    Коментиран от #31

  • 31 ей ся се почна

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "руснака":

    Това не трябваше да го казваш, ся ще се почне кое е по добре, мерцедес или бмв на 10 год. или новичка лада или дачия
  • 32 PEUGEOT 205 RALLYE

    1 0 Отговор
    Не е зле ,като за Лада тоя път доста добър дизайн.
  • 33 Друг Руснак

    1 0 Отговор
    Че крадат - крадат, голяма част са си крадци "по закон". Типично като българина - ако може, ще открадне, и като редовно постъпление си го смята даже. То не беше нафта от влаковете, трансформаторно масло, цели заводи и предприятия. Манталитетът е толкова подобен, че си нямате/ явно/ представа. Автомобилът изглежда добре, бих си го купил на разумна цена. Старата Нива още я търкалям и е лесна и евтина за поддръжка, при условие, че я ползвам само за разходки и риболов! И все пак - качеството, то си остава проблем, съмнителна част от производството. Някои от технологиите, които сега се внедряват в АвтоВаз, са възприети от останалите производители още 80-те. Това се отнася до антикорозионна обработка, боядисване, инженерингово проектиране, ако щете, слаби мотори серийно производство - 85 - 125 к.с. и т.н.

    Коментиран от #34

  • 34 Лада

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Друг Руснак":

    По скоро си назаднал с информацията, ладите не гният от над 10г. но това важи за по новите модели само, нивата не е от тях. Боядисването е на водеща световна фирма от пак над 10г, огромната част от производството е роботизирано пак от почти толкова време, както и моторите мноооого отдавна нямат нищо общо с класическия дръгел на жигулата.... ама от де да знаете вие, като освен изгнилата нива друго не сте видяли.
    А за краденето вече репликата е универсална глупост, в статията ясно е казано кой е главен дизайнер на лада сега, това мерцедес и волво ако не ви говори нищо...

    Коментиран от #36

  • 35 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    БРАВО ! НАЙ-НАКРАЯ НЕЩО ХУБАВО !
  • 36 Детройт

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Лада":

    Братле информацията ти не е стара, но не е точна.Ръждата като проблем не идва основно от "авто- красочните покрития толкова ,колкото от вида на тенекето дето се използува и състава му!А #26 бих му казал, че ако е в съзнание и в тази лада е комплектувана с една, две девушки седящи вътре друго ще коментира!:D:)

    Коментиран от #39

  • 37 Пича

    0 1 Отговор
    Най близкото подобие на джип за бедни.
  • 38 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    До #37 Пича

    Абе Пич, пак ли се появи с твоите глупости бе. Спри се бе човече, спри се ,че стана за смях в темата за Москвича кабрио с тъпотиите си,не само аз ,но и много други ти го казаха , а продължаваш и тук с подобни глупости. За хиляден път ти казвам, като не знаеш, като не можеш, като не искаш да изкажеш нещо смислено замълчи си .

    Коментиран от #40

  • 39 Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Детройт":

    Тенекето е поцинковано на новите модели ако се приема за уточнение.
  • 40 Пича

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "KOREKTOR":

    Защо ,много ли ти харесва?Още на пръв поглед си личи евтината изработка и вътрешното обзавеждане тип мей тин Шао Лин.Само като му погледнеш гумите и ти става ясно колко ще е функционален.И отново с две врати.Ми трябва всички други производители на джипове да са измрели,че да си купя тази жалка карикатура на джип!А проблемите им с ръждата идват основно от липсата на адекватна обработка на метала преди боята.
  • 41 KOREKTOR

    0 0 Отговор
    До #40 Пича

    Ей, най-после. Да пушнем и да гръмнем. Това мнение ти го приемама. Не харесваш ,не харесваш, но вече си казваш какво не харесваш по вече смислен и културен и човешки начин. Аз не съм съгласен с теб, но това си е мое мнение. Твоето е друго.