Отидете към основна версия

4 686 6

Toyota показа най-наточената Corolla, но не съвсем

  • toyota-
  • corolla-
  • gr

Северноамериканският офис на Toyota публикува нова снимка в Instagram, обявяваща появата на наточена версия на Corolla. На преден план е стандартен хечбек, но истинският герой на тийзъра е модел, обвит в камуфлажно фолио, който се крие вляво в сянката на контейнерите. Съпътстващ кадъра е надписът „Излезте от сенките в светлината на прожекторите“, което намеква за предстоящата премиера на GR Corolla.

И така, на червения контейнер от лявата страна на снимката можете да видите индекса G16: той сочи към G16E-GTS - вътрешнозаводско име на "турбодвигателя" от GR Yaris, който ще бъде използван и при наточената Corolla. Надписът GR Four до него е препратка към системата за задвижване на всички колела на същия „горещ“ Yaris.

Toyota публикува предишния тийзър за GR Corolla през октомври, маскиран като моментна снимка на интериора на конвенционален хечбек. Той също така включваше буквите G: 16 и GR Four и малък камуфлажен прототип, но на потребителите им отне месец, за да разберат отговора.

При GR Yaris 1.6-литровият турбо двигател с директно впръскване произвежда 272 конски сили и 370 Нм въртящ момент. По-рано се предполагаше, че за Corolla мощността ще се увеличи до 300 сили, но все още няма официално потвърждение. Номерът 2 и номерът 68 на панела за управление на климатика в първия тийзър показват 268 сили в системата, но да видим...

Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.

Свързани новини