Last news in Fakti

10 Декември, 2021 09:59 6 014 1

Toyota разкри датата на премиерата на новите си евтини миниванове

  • toyota-
  • миниванове
Toyota разкри датата на премиерата на новите си евтини миниванове - 1

Toyota показа тийзър на два минивана от ново поколение - Noah и неговият по-спортен "брат" Voxy. Моделите от гамата на японската марка са позиционирани под по-големия Alphard и водещия бизнес ван Grenace.

И двете иновации ще сменят поколенията за четвърти път: първите Noah и Voxy бяха представени през 2001 г., второто поколение дебютира през 2007 г., а третото през 2014 г. Дебютът на последните поколения е насрочен за януари 2022 г., точната дата все още не е разкрита.

Voxy традиционно ще има по-агресивен външен вид от Noah. Дизайнът му вече беше разкрит благодарение на шпиони, които разкриха снимка от каталога. От нея се вижда, че моделът се е сдобил с голяма радиаторна решетка с три широки хоризонтални жалузи. Voxy, от друга страна, е запазил своята двуетажна оптика, която е леко преработена.

Toyota разкри датата на премиерата на новите си евтини миниванове

И двата модела ще получат "наточена" версия GR Sport със специален боди кит и по-големи джанти. Още нещо любопитно е, че в третото поколение луксозният ван Esquire се присъедини към семейството на Voxy и Noah, но сега беше решено да не се продължава производството му.

Що се отнася до размерите, дължината на миниваните ще бъде около 4 700 милиметра. Те все още ще бъдат триредови, със седем или осем места и ще се характеризират с нисък под за лесно качване и слизане. По-рано беше съобщено, че новите продукти могат да бъдат базирани на глобалната архитектура на TNGA, на която се прави и американския миниван Sienna.

Според японския BestCarWeb и двата модела ще получат хибридни задвижвания. Цените вече са оповестени: Noah у дома ще струва от 2 868 000 йени (22 200 евро), а Voxy - от 3 288 000 (25 500 евро).


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой

    7 6 Отговор
    По грозен ван не бях виждал,