Отидете към основна версия

3 427 14

Собственици на Chevrolet Corvette отказват да преминат на електричество

  • chevrolet-
  • corvette-
  • джо байдън

Собствениците на Chevrolet Corvette бяха помолени от General Motors да попълнят анкета с редица въпроси за това какво мислят за електрически задвижващ агрегат на суперавтомобила, както и различните опции като абонаменти, които биха искали да използват.

Резултатите от проучването се оказаха доста двусмислени. Някои са съгласни, че бъдещето принадлежи на електрическите автомобили, докато други категорично не искат да приемат това. В същото време GM все още не е потвърдил или отхвърлил разработването на електрически Corvette.

Според Muscle Cars & Trucks реакциите на сегашното поколение собственици на Chevrolet Corvette варират от такива, които теоретично нямат нищо против да преминат на електрическа тяга, до крайни мнения, които не го харесват по никакъв начин замяната на ДВГ с електромотори.

Въпреки това, фактът, че General Motors задава този въпрос, означава, че компанията сериозно обмисля изграждането на електрически Corvette в бъдеще. А президентът на САЩ Джо Байдън наскоро каза, че ръководителят на GM Мери Бара е обещала да го съвсем скоро да го качи зад волана на електрическа версия на суперавтомобила.

Но техническите характеристики на електрическия Corvette все още не са известни, както и времето за премиерата и пускането му в производство. Ще припомним, че още миналия август Байдън спомена електрическа версия на суперколата, докато все още беше кандидат за президент на демократите.

В един от видеоклиповете си за кампанията той говори за дългогодишната си любов към американските спортни автомобили, отбелязвайки, че собствените му източници в General Motors са споделили с него, че изцяло електрическият Chevrolet Corvette е в процес на разработка. Политикът дори отбеляза, че електрическият суперавтомобил ще може да развива скорост над 320 километра в час.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини