1 Юни, 2023 16:37 2 909 13

Този емблематичен масълкар със 7.4-литров V8 мотор беше открит на бунище

  • chevrolet-
  • chevelle-
  • масълкар
Този емблематичен масълкар със 7.4-литров V8 мотор беше открит на бунище - 1

Рядък Chevrolet Chevelle от 1970 г. беше открит на едно изоставено сметища в САЩ. Мощната спортна кола ръждясва на открито от години на бунище в Юта. Хората, намерили колата направиха видеоклип и го публикуваха в канала на Patrick Glenn Nichols Musclecar Barn Finds в YouTube.

Въпросният Chevrolet Chevelle не се е движил по пътищата няколко десетилетия. Корпусът му е ръждясал и боята е избеляла. Вътрешната облицовка е повредена и трябва да се смени. Възстановяването на автомобила ще бъде трудно и дълго, но според специалистите - не невъзможно.

Колата обаче се нуждае от сериозна реставрация, която ще бъде направена, тъй като е много рядка и мощна версия на Chevrolet Chevelle SS LS6. Върховата версия на модела е оборудвана с огромен 7.4-литров V8 двигател с мощност 450 к.с. и 680 Нм максимален въртящ момент.

Любопитен факт е, че през 1970 година това е най-мощният сериен автомобил в света. Chevrolet Chevelle LS6 ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.5 сек и изминава 1/4 миля (402 м) от място за 13.2 сек. Максималната скорост на автомобила е над 200 км/ч.

Произведени са само 4 475 Chevrolet Chevelle SS LS6 от 1970 г., а реставрирани екземпляри сега могат да достигнат суми от над $150 000. Точно този автомобил обаче, ще бъде по-евтин след реставрацията, тъй като неговият 7.4-литров двигател не е оригинален.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    11 6 Отговор
    По-тъжно ми е за камиона на който са отмъкнали двигателя - той поне е бил полезен с него.
  • 2 Иван от Троян

    13 7 Отговор
    Москвичи ли , неудачия ли?!!разни малолитражни пендарски коли .Или пък японски мерси.Е това са коли истинския МЪЖ кара v6-v8 и т.н и то на БЕНЗИН .Не на пръц- пръц .Днешните транссисти като сложт газ и си мислят че са оборотни .

    Коментиран от #3, #8

  • 3 патето Яки

    10 7 Отговор

    До коментар #2 от "Иван от Троян":

    трябва и цистерна да върви с тази кола, ценна е че има доста желязо и алуминий в нея

    Коментиран от #5

  • 4 ЦОНЧО ОТ ПАРЛАМЕНТА БЕЗ ОЧИЛА

    6 4 Отговор
    КОПИЕ НА ЧЕТРИ 4
    МОСКВИЧА 408...☝
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Москвич

    9 4 Отговор
    1970 хората са имали двигател с 450кс, а руснаците са крали дизайн и мотори с грандиозната мощност от 65кс. Сега, 53г. по-късно са с китайски коли със сменена емблема и същата мощност от 65кс.Голям прогрес

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Никси

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Москвич":

    кой ти е тогава гледал с къв двигател е бил , въпроса да те вози и да ти върши работа , не се филмирайте , тая мода с драг и колко че дигне от 0до100 , тогава това не е съществувало тези думи , имаше си и коли за състезания рали шампионати но там си говореха на друг език , спрямо обикновените автомобили !!!.

    Коментиран от #11

  • 8 Нарухито

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван от Троян":

    Значи 99 процента от рали автомобилите в света са дамски автомобили, редом с всички Субарута, Порше 911, Ево, Скайлаин, Супра, Делта S4?
    Не, че нещо, но това си е трактор, който е доста бавен на права отсечка и като види завой - блокира.

    Коментиран от #10

  • 9 Нарухито

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Москвич":

    Руснаците ги бива в друг тип превозни средства и цял свят ги е признал там.
    Неслучайно на Дакар имат в пъти повече победи в своя клас от всеки друг.
  • 10 Иван от Троян

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Нарухито":

    Порше 911 е с v6 , освен това аз говоря като през 69 г сте карали москвичи А хората са карали 6,7 /6/8/ л коли с климатик и то обикновения човек .А относно азиатските описани от вас , абе малко овъжение имайте към себе си какво супри ,японски .Само немски/без бмв/ и американси .

    Коментиран от #13

  • 11 Кракра

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Никси":

    Не са съществували в соц кочината, където беше постижение една кола да има над 70 КС мощност и да е в състояние да вдигне 140 км/ч
  • 12 Гост

    0 0 Отговор
    Muscle не се чете масъл
  • 13 Нарухито

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван от Троян":

    Всеки с вкуса си, само една лека корекция, че 911 не е V6, а е H6 (боксер).