Отидете към основна версия

13 122 10

Toyota вади малък всъдеход в стил Land Cruiser, FJ Cruiser и 4runner в едно

  • toyota-
  • compact cruiser ev-
  • land cruiser-
  • 4runner-
  • fj cruiser

Както вече ви информирахме Toyota ще пусне 16 нови електрически превозни средства до 2030 година. На специалното събитие японците показаха концепциите на бъдещите модели, включително и тази на малък SUV, наречен Compact Cruiser EV.

Иновацията ще получи характеристиките на Land Cruiser и FJ Cruiser с ретро дизайн, който се произвеждаше от 2006 до 2014 година. Jeep Wrangler и Ford Bronco могат да станат основни конкуренти на този автомобил.

Електрическият всъдеход ще получи висок просвет, LED оптика, силови брони и необичаен капак. Също така, концепцията е оборудвана с радиаторна решетка с надпис Toyota, офроуд гуми, багажник на покрива и пластмасова защита в долната част на каросерията.

Що се отнася до интериора на автомобила, компактното SUV ще получи цифрово арматурно табло, голям сензорен дисплей на мултимедийната система и странно оформен волан. Техническите характеристики на иновацията се пазят в тайна.

Според Carscoops обаче новият нсъдеход ще бъде построен на модифицирана TNGA платформа и оборудван с два електромотора, както и система за задвижване на всички колела. Все още няма официално потвърждение на тази информация.

Според изданието Car and Driver пък, премиерата на серийния SUV трябва да се състои през 2024 г. Изданието твърди, че новият електрически компактен всъдеход Compact Cruiser EV ще се продава на цена от около 35 000 долара.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.

Свързани новини