4 Януари, 2022 11:55 3 889 8

Toyota извади баскетболен робот, способен да дриблира и да хвърля топка в коша (ВИДЕО)

  • робот-
  • баскетбол-
  • toyota

Алгоритъмът на CUE използва машинно обучение и изкуствен интелект

Toyota извади баскетболен робот, способен да дриблира и да хвърля топка в коша (ВИДЕО) - 1

Инженерите на Toyota създадоха оригинален робот, който може да конкурира баскетболистите, демонстрирайки не само успешни хвърляния на топката в коша, но и повтарящ доста точно процеса на дриблиране.

В кратко видео, публикувано на официалната страница в Instagram на Японската мъжка професионална баскетболна лига, роботът CUE "тупка" баскетболната топка в пода в продължение на няколко метра и след това показа няколко интересни хвърляния в коша от различни разстояния.

Най-продуктивните удари са от линията за фаул, като все още "тройки" и ултра-дълги удари са неуспешни. Любопитното е и, че роботът CUE реагира комично на пропуските. Баскетболистът-хуманоиден робот CUE е с височина 207 сантиметра, а външният му вид е вдъхновен от японския комикс (манга) Slam Dunk.

Според разработчиците, при хвърляне, дриблиране и реагиране на различни ситуации от играта, алгоритъмът на CUE използва машинно обучение и изкуствен интелект. Плановете на разработчиците включват подобряване на плавността на движенията на робота и въвеждане на по-точни техники за хвърляне в коша.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 www

    7 4 Отговор
    Не може да лови, не може и да цели. Толкова за изкуствения "интелект".

    Коментиран от #8

  • 2 Госあ

    6 2 Отговор
    Не случайно Fujitsu отново е най бързият конвенционален компютър 😉 И лаптопа и служебният ми компютър са Celsius. Иначе, роботите тръгват от свещения остров. Пожелавам им да са все така духовни и технологични и да удържат на краварската капиталистическа пропаганда. Както и правят, апропо !
  • 3 Това е смешно

    0 1 Отговор
    Трябва да направят баскетбола по-продължителен, но въпреки това лафа "Баскетболен резултат" ще изчезне...

    Все едно кон в тръс на бавни обороти...
  • 4 ха ха

    3 2 Отговор
    За малко да обърка топката с главата на японеца, оня стисна още повече очи да го разпознаят... иначе политаше към коша...
  • 5 Елон Смъркача

    4 0 Отговор
    Мъскратс ще игнорират новината, защото тесла бота е джендър облечен в спандекс. Къде са ви такситата, които ви печелят по 40к на година, смъркача ги обща 2018 хахахаха
  • 6 Ха-Ха

    1 1 Отговор
    Имаше един виц-гатанка. Какво е това нещо грозно, дими отвсякъде и не може да рита?
    .... робот-футболист... Тука същото...
  • 7 Абе

    2 0 Отговор
    На фланелката е 2020... Сега как играе баскетбол...? В НБА ли да го гледаме...
  • 8 Rado1

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "www":

    Руските роботи са с естествен интелект, вместо да се занимават с платки направо слагат човек в робота