Last news in Fakti

13 Януари, 2022 10:27 6 102 5

Безопасна ли е новата Toyota Land Cruiser: Вижте във видеото

  • краш тестове-
  • краштест-
  • toyota-
  • land cruiser-
  • 300-
  • ancap

Тествана бе версията с десен волан за пазарите в Австралия и Нова Зеландия

Безопасна ли е новата Toyota Land Cruiser: Вижте във видеото - 1

Независимата организация ANCAP (част от международната асоциация Global NCAP) проведе серия от краш тестове на Toyota Land Cruiser 300 с десен волан, който наскоро навлезе на пазарите на Австралия и Нова Зеландия. Въз основа на резултатите от поредица от тестове, включващи различни челни и странични удари, както и тестване на спомагателни електронни асистенти, безопасността на модела е оценена с пет от пет звезди.

Безопасна ли е новата Toyota Land Cruiser: Вижте във видеото

Тестваната кола от най-новото поколение на модела е Land Cruiser 300 в спецификация на местния пазар, десен волан и 3.3-литров турбодизел под капака. Седемместният SUV е оборудван с осем въздушни възглавници, обтегачи на предпазните колани, адаптивен круиз контрол, ABS и ESP системи, автоматично аварийно спиране, система за наблюдение на "мъртви" зони, система за следене на състоянието на водача, както и система за следене на напускане на лентата.

Безопасна ли е новата Toyota Land Cruiser: Вижте във видеото

ANCAP тестването се състои от осем фази. Това е челен удар със скорост 64 километра в час с припокриване от 40 процента, челен удар при скорост 50 километра срещу твърда преграда със 100 процента припокриване, челен удар срещу настъпваща деформируема преграда с частично припокриване, страничен удар, страничен удар в стълб и тестове на стенд на седалки (симулиран заден удар), тест за безопасност на пешеходците и тест на превантивни системи за безопасност.

Безопасна ли е новата Toyota Land Cruiser: Вижте във видеото

Toyota Land Cruiser спечели пет звезди, но ето как специалистите разпределиха точките в различните категории. Безопасността на водача и възрастните пътници е оценена на 34.08 точки от 38 възможни (89 процента), безопасността на децата пътници - на 43.60 точки от 49 (88 процента), безопасността при нараняване на пешеходците - с 44.02 точки от 54 (81 процента). ), и превантивна безопасност - с 12.40 точки от 16 (77 процента). Вижте видеото.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НеЗнамНо

    15 7 Отговор
    Не знам, но предната част вече прилича на китайски джип, явно когато искаш да продаваш на най-големия пазар: почваш да си променяш визията за да се харесаш на този пазар именно. Повече пластмаса и така.
  • 2 Некой си

    9 10 Отговор
    Мой познат в Щатите преди 7 години катастрофира с ТЛК 80 в спрял автокран, като скоростта му беше 75 мили в час.
    Само навехнат глезен на жена му и изкълчена китка - той.
    Децата отзад - натъртени от коланите.
    Та, те така.

    Коментиран от #3

  • 3 6A13TT

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Некой си":

    Има си хас, рамата си е рама. Много малко коли на рама останаха вече, произвеждат се само гейски паркетници с таблети и цигански светлинки вътре.
  • 4 Мечтите са безплатни

    3 7 Отговор
    5 звезди за мен ще заслужи автомобил, който АВТОНОМНО след като спре, за да предпази от сблъсък
    движещ се пешеходец, потегли отново сам, за да ПРЕДОТВРАТИ удар в задната си част от движещ се зад него автомобил, който може да няма същите системи за безопасност като на Тойота-та, или водача на който може да реагира твърде късно защото не очаква или си гледа смартфона, например. Накратко: намаля - спира - потегля - САМОСТОЯТЕЛНО, и така няколко пъти, докато неутрализира изцяло опасността от удар отпред или отзад.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.